Mirušas jaunas

Ikšķiles 800 gadu parkā nozāģētā lapegle.
Ikšķiles 800 gadu parkā nozāģētā lapegle.

Mirušas jaunas – tā varētu teikt par aptuveni 20 gadus vecām lapeglēm.

800 gades parkā konstatēts 2 koku nelikumīgas nozāģēšanas fakts.  Ja kāds ir redzējis vainīgo /os, lūdzu, zvaniet pašvaldības policijai vai 112.

Arī birztaliņā pie skolas paveras lidzīgs skats, tur samesti vairāki egļu stumbri un egļu zari.

Kas notiek mūsu parkos?

 

54 KOMENTĀRI

  1. Nu ko Jāni, tikai bīdīt proti. Vai neesi pa vecu bīdīšanai, bet ja nopietni nekad neko vairāk neesi pratis. tikai kaut ko bīdīt un sabīdīt, kādu pieāakarēt. Laikmets tādiem bīdītājiem ļāvis uzpeldēt virspusē. Gan jau Jūs iebīdīs tur kur esat pelnījuši.

  2. un aiziet lielais latviešu bla bla blaaa! Mani kārtējo reizi pārņem sociālais kauns par mūsu purkšķētāj tautu. Ejiet, paši kaut ko bīdiet! Nav viegli…bet ja vajag, tad vajag!

  3. Cik vienkārši iegūt īpašumu Ikšķiles centrā!!!<br />
    <br />
    22. Par sporta bāzes izbūves un aktīvās atpūtas <br />
    parka ierīkošanas priekšlikumu<br />
    <br />
    <br />
    Ikšķiles novada dome ir saņēmusi Ogres Tenisa kluba „Topsīns

  4. 2008. gadā Ikšķiles dome nodokļo no iedživotājiem ir saņēmusi 4315730,00 ls, t.sk ienākuma nodokļos 4 178 568,00 ls. Interesants fakts, ka sainieciskās darbības budžets izpildīts tikai par 64,9%, t.sk. ielu un ceļu remonti tikai par 24,9%. Toties atalgojuma budžets izpildīts par 96,9%. Jautājums – vai ir taisnīgi atalgojumu saņemt gandrīz 100%, bet darbu veikt tikai 65%? Tas izskaidro lielo draudzību un bijību domē.

  5. Kā jau noskaidrojām, šarms var būt dažāds! Mūsu voleibolistēm ar šarmu viss ir kārtībā un spēlē arī uz goda. Ja visi tik labi pārstāvētu novadu, tad mums viss būtu kārtībā.

  6. Prieks par Jāņa atzinumu. Cilvēki vēlas civilizētas attiecības un civilizētu varas attieksi. Ja runāsim un rūpēsimies par atklātumu, mazāk notiks netīri darījumi, veidosies savstarpēja atbildība.

  7. OTTO, šarms nav standartizēts un izmērāms. Vienam pietiek ar redzamu pievilcību, citam ar dzirdamu harmonismu, vēl citam ar intelektu, bet kādam visu iepriekš minēto un vēl fluīdus. To grūti ekpertēt, pamēģini pats

  8. ne gluži atbilstoši raksta nosaukumam, bet …<br />
    Gribu pateikt Tikai Labus vārdus par mūsu bibliotēkas darbiniecēm, Zinošas, Atsaucīgas, Sirdsgudras sievietes!!! PALDIES viņām!

  9. Lasot šos komentārus,vērojot, kā cilvēki patiesībā vēlas runāt par tematiem, kam nav īpaši lielas saistības ar raksta virsrakstu, ir skaidri redzams, ka mūsu cilvēki grib vienkārši , cilvēciski parunāties. Tas nemaz nav slikti. Tā ir cerība. Ar saruna jau viss sākas.

  10. Varbūt biežāk jāapmeklē bibliotēkas. Laikmetīga bibliotēka nav grāmatu noliktava ar noliktavas tantiņu pie durvīm, bet daudzfunkcionāla kultūras iestāde un tur strādā daudzas šarmantas bibliotekāres. Kaut arī Ikšķilē tā varētu iekārtot.

  11. Atļaušos aizrādīt, ka tieši viendienīši neko labu aiz sevis neatstāj. Paliekošus un sabiedrībai derīgus darbus var veikt tikai iepazīstot ļaudis un laikmetu. Lozungus un talkas pieredzējām 50 gadu garumā, bet kas no tā visa iznāca?! Urrā patriotisms neko labu nenes. Un vēl – naudu citu kabatā nekad neesmu skaitījis. Novada domes kasē glabājas mūsu visu nauda, arī manējā, jo es nopelnu ievērojamus nodokļus.

  12. Visi jau grib saņemt pareizas un gatavas atbildes, bet tādu jau nav. Domā ar sirdi, savieno to ar savu prātu, jo tikai šajā vienotībā tu pats radīsi to, ko vēlies zināt. Neviens nevar pateikt tev priekšā. Tas ir smags darbs pašam ar sevi. Diemžēl!

  13. Man vispār patīk šis portāls. Jūtos kā labā klubā, ne tajos , kas Vecrīgā, tādā , kā kādreiz bija Anglijā, vai citkārt kā franāu kafejnīcā, kur cilvēki ir atnākuši parunāt.Iesaku portāla turētājiem ieviest iepazīšanās sadaļu. Lasot komentārus, aiz tiem var just interesantas personības. Esmu pārliecināts, ka dāma , kas sevi sauc par Bibliotekāri , nemaz nav bibliotekāre,pārāk interesants izteiksmes veids un arī šarms jūtams. Bibliotekārēm netipisks.

  14. Es arī zinu daudzu ārzemju autoru vārdus, bet necentīšos tos tagad pieminēt, ar nolūku citiem sajusties tādiem kā ne visai augsti izglītotiem. Rūpīgi vēlreiz izlasi, ko Kārlis ir rakstījis, varbūt sapratīsi.

  15. miglaini izsakies … Kur jāiet tos labos darbu kopā darīt? Par kuriem darītājiem ir runa – par tiem, kas jau 12 gadus dara, bet nu ir reinkarnējušies un apgaismību guvuši? Vai par tiem trokšnotājiem, “kas pie varas laužas un labajiem vadītājiem nekādi nepalīdz”?

  16. Godātais Kārli, Jūs tā arī nekko neesat sapratis no mana rakstītā. Skumji! Ziniet, Frederiks Kolins ir teicis – Ir divu veidu cilvēki – tie, kuri ienāk telpā un saka:”te nu es esmu”! un tie, kuri ienāk un saka “o-o” Tu esi šeit! Ja sapratīsiet domu, ko vēlos jums teikt, tad viss vēl priekšā. Jūsu paustais viedoklis apstiprina tikai to, ka pats nekko neesat un arī nedarīsiet ne sabiedrības labā, ne sabiedriskā īpašuma labā. Pats jau vien esat tā sabiedrības daļa!!! Un tādi kā jūs ir dzaudz. Par to jau liecina šodienas “skaistā” Ikšķile. Atliek tikai dienas gaismas un sniega kušanas laikā apbraukāt tās teritorijas, pavērot, apskatīties kopējā tēla izveidotās tendences, lai saprastu ar ko mums darīšana. Tāpēc ar tukšu muldēšanu šodien vairs tālu netiksim. Viss mainās, viss jau notiek pa jaunam! Mostieties no dziļā miega! Ļaujiet vismaz darīt tiem, kas to vēlās. Tāpēc jau mēs esam tajā renstelē par ko visu laiku runājiet (un jums līdzīgi domājošie), bet atšķirība ir tāda, ka daži no mums tomēr spēj lūkoties zvaigznēs un tic, ka DZĪVE ir tas, kas ar mums notiek šodien, kamēr kaļam plānus nākotnei un realizējam tos. Un vēl, neskaitiet naudu svešā kabatā. Tā nav labi darīt. Labāk nāciet ar savu ieguldījumu, apņēmību, vēlēšanos un veidojiet to sabiedrības daļu, kura tik ļoti jūs uztrauc. Mēs no sirds spēsim to novērtēt! Un ja nepieciešams, arī palīdzēsim. Neesam jau lepni.

  17. 2008. gadā Ikšķiles dome nodokļo no iedživotājiem ir saņēmusi 4315730,00 ls, t.sk ienākuma nodokļos 4 178 568,00 ls. Interesants fakts, ka sainieciskās darbības budžets izpildīts tikai par 64,9%, t.sk. ielu un ceļu remonti tikai par 24,9%. Toties atalgojuma budžets izpildīts par 96,9%. Jautājums – vai ir taisnīgi atalgojumu saņemt gandrīz 100%, bet darbu veikt tikai 65%? Tas izskaidro lielo draudzību un bijību domē.

  18. Ar interesi sekoju Jūsu portālam, jo mūsu pagastā daudz līdzīgu problēmu.Varu apliecināt,ka man ir 69 gadi,datoru tiešām apguvu bibliotēkā. Tur iemācījos lietot arī ibanku.

  19. 25% no mūsu algām atskaita algas nodoklī. Tas ir galvenais pašvaldības budžeta veidotājs. Ikšķiles būdžetā 2007. gadā šis nodoklis ienesa 3,5 milj. latu. Vai tas ir mazs ieguldījums?! Vai tie līdzekļi paredzēti dažu domnieku spēlītēm?! Talkas var būt tikai brīvprātīga palīdzēšana. 80-tajos bija cita vara un brīvprātīgi talkojām lai saglabātu tautas kultūru un identitāti. Vai nesanāk, ka tagadējā, pašu vēlētā vara ir naidīgāka pret tautu, kā 80-tajos? Centīsimie domāt plašākās kategorijās!

  20. Protams, novadā un pilsētā ir vajadzīgas sporta būves. Bet vai tā tiešām ir prioritāte.Manuprāt ,pirmām kārtām būtu jānodrošina laikmetīgas publiskās bibliotēkas attīstība. Īpaši krīzes laikā bibliotēka reāli dod iespēju cilvēkiem ietaupīt. Ir iespējams bez maksas saņemt grāmatas, laikrakstus un žurnālus, bez maksas lietot datorus ar vairākām programmām, ir bezmaksas internets.<br />
    Pašvaldības publiskā bibliotēka, ja tajā strādā profesionāli un aizrautīgi cilvēki, veic arī vairākas citas funkcijas, kas raksturīgas mūsdienu bibliotēkai- te var rīkot nelielus kultūras pasākumus, piemēram, tikšanās ar autoriem, literatūras lasījumus,mākslas izstādes.Tieši bibliotēkā daudzi gados vecāki cilvēki iemācās darboties ar datoriem.Ne visi to zina, bet lasītāju apmācība ir bibliotekāru pienākums. Viena no bibliotēkas funkcijām ir novadpētniecības materiālu apzināšana. Tas nozīmē, ka bibliotēka var daļēji veikt arī vietējā novadpētniecības muzeja funkcijas. Un galu galā bibliotēka ir cilvēku satikšanās vieta.Mūsdienās tai ir ļoti liela sociālā atbildība. Bibliotēka ir gandrīz vienīgā vieta ,kurā cilvēks var saņemt pakalpojumu, neņemot rokā naudas maku. Būtu tik tās telpas…. Trenēsim ne tikai mūsu miesu, vingrināsim mūsu prātus un izkopsim jūtas!<br />

  21. Bija jāpārlasa :)<br />
    Par to dzīvošanu šodien un uz priekšu piekrītu, bet varēja kaut kā kompaktāk. Un skaidrāk arī. Vai tos 200T, kas KK celtniecībā iegrēsti vienkārši aizmirst? Tad jau vispārinot arī Valsts kontroli vajag likvidēt …<br />
    Par rokās sadošanos un talkās iešanu piekrītu. Tomēr ne jau visi objekti kā brīvdabas estrāde 80tos gados ceļami. Tehnoloģijas (arī publiskā tualete pie estrādes) labāk nodot profesionāliem celtniekiem.<br />
    Tas sporta super-centrs nav pagātnes problēma. Tā ir šodienas problēma, tādēļ atbilstoši Aktīvista piedāvājumam, “apvienojam pozitīvo domu” un sniedzam neskaitāmas rekomendācijas projekta virzītājiem 🙂 Galvenā – nemēģiniet kaut ko zem galda izspēlēt!

  22. Patreiz novads izkatās ekstremāli, aktīvists tam atbilstši jūtas un priecājas par katru nodzīvotu dienu, vienalga kādēļ tā ir jo nakotnē viņš cer pamosties citā pasaulē, ko citi būs veidojuši. Demesmanna no debesīm.

  23. Tikai ekstremālos apstākļos civēki dzīvo vienai dienai, vai katru dienu kā pēdējo. Normālos apstākļos viendienīšu ideoloģija ir ļoti bīstama, iemidzinoša, uz bezatbildību mudinoša un bezatbildību atbalstoša. Pirmkārt, katra pilsoņa pienākums ir zināt pagātni, kā arī izvērtēt un mācīties no pagātnes kļūdām. Tikai tā var cerēt uz gudrāk veidotu nākotni. Otrkārt, katrai rīcībai vēlams novērtējums, gan labai, gan sliktai. Jūsu komentārs mudina nekritiski samierināties ar jebko – būt vergiem. Tādēļ mūsu valstī un novadā tik tālu vis ir nolaists, ka ne visai spējīgiem, ne visai tikumiskiem, bet ļoti agresīviem cilvēkiem ir iespēja darīt visu, kas ienāk prātā un nenest nekādu atbildību. Jā vēl kadu laiku tā turpināsies, mēs dzīvosim reālu nabagu dzīvi. Sabiedrībai ir jāsaprot, ka sabiedriskais īpašums un līdzekļi pieder sabiedrībai, nevis mūsu ievēlētiem administratoriem. Mēs radam pievienoto vērtību, kuru viņi tikai administrē. Vai Jūs savu maciņu atdodat jebkuram, lai dara ar to ko grib? Treškārt, prasīt atbildīgu attieksmi pret darbu un atbildību par rezultātu ir katra pilsoņa pienākums, nevis negods, kā Jūs komentārā to cenšaties izskaidrot.

  24. Dzīves dalīšana pagātnē, tagadnē un nākotnē ir prāta radīta un pilnīgi maldīga. Pagātne un nākotne ir domu veidoli, prāta abstrakcijas. Vienīgais, kas ir īsts, ir tagadne. <br />

  25. Mīļie, dzīvojiet šodien. Atbrīvojieties no savas pieķeršanās pagātnei un tās notikumiem. Jūs pašus veido tās izdarītās izvēles, ko veicat tieši šobrīd, un it nekas no jūsu pagātnes nespēs iespaidot jūsu tagadni, ja ņemsiet vērā šo vienkāršo gudrību “Dzīvot šodien”!Pārstājiet liet tās asaras un vainot apstākļus par to, kas ir bijis. Tas, protams, neizdzēsīs no jūsu atmiņām jūsu personīgās neveiksmes, ja kaut kas dzīvē nav noritējis pēc jūsu prāta un vēlmēm. Ar savu pausto attieksmi jūs neizmainīsiet pat sīkāko daļiņu no savas pagātnes. Labāk atgādiniet savai ievainotajai patības daļai, ka tas, kas ir bijis, tagad ir pagājis. Mācieties tad no savas pieredzes. Atbalstiet jaunas idejas, iespējas un atgriezieties pašreizējā mirklī ko sauc par TAGADNI!Iespēja vainot pagātni, tās notikumus, par šā brīža trūkumiem ir ļoti vilinoša. Tas jau ir tas vieglākais ceļš, kas jums, neticīgajiem, piedāvā gatavu attaisnojumu savai negribēšanai uzņemties risku un pašiem ķerties pie stūres. Ikviens no jums (cik var saprast no paustiem viedokļiem) var savā pagātnē rast apstākļus un pārdzīvojumus, ko izmantot kā attaisnojumu savai bezdarbībai. Tāpēc iesaku – ar šodienu rakstīsim katrs SAVU labo stāstu. Ieklausīsimies katrs savā sirdī un pajautāsim tai, ko mēs paši vēlamies, kādu pilsētu vēlamies redzēt rīt. Ja pilsēta nespēj to pacelt viena, tad kāpēc neļaut to darīt citiem, kuru sapņu lidojums ir daudz augstāks par jūsējo. Kāds jau rakstīja, ka mēs spējam tikai novērtēt cilvēku darbu,ieguldījumu un, pietam, savu izdevīgumu tikai tad, kad viss jau ir gatavs un tauta sākusi baudīt dzīves apstākļu uzlabojumus un labumus. Ja katrs nemitīgi atgādinātu sev, ka nekas un neviens ārpus mums pašiem nevar mūs padarīt nelaimīgus bez mūsu pašu piekrišanas, tad šāda attieksme, zākāšanās un neticība nemaz nenāktu klajā. Tāpēc, ņemsim katrs savus ietaupījumus (kādi nu kuram tie ir, atceroties to, ka ne visu dzīvē vienmēr mēra tikai naudas izteiksmē), apņemšanos, ieteikumus, atbalstu, savu roku darbu (kas noteikti ir jau aizmirsta vērtība)ticību un pozitīvu domu virzošo spēku un iesim, atbalstīsim, ieguldīsim un veidosim savu pilsētas sporta centru. Un pienāks tāds brīdis, kad nepaspēsim pat apgriezties, ka mūsu acis priecēs pašu veidotais, lolotais centrs, kas kalpos kā paliekoša vērtība mūsu pilsētai, pašiem un mūsu bērniem.

  26. citāts no //pods.lv<br />
    man nav pretenziju pret to, ka valdība shēmo un zog, lai viņi paņem savu daļu, bet visam jābūt saprāta robežās – ar mēru. Tas nedrīkst būt par biznesu, kā tas ir šobrīd. Izdarīji kaut ko labu valstij, nu paņem savu procentu. Man ir radies iespaids, ka līdz šim shēmas tika bīdītas ar mērķi, lai iegūtu pēc iespējas lielāku daļu no ieguldītā kāposta. Rezultātā mums ir dārgākie projekti pasaulē un nebrīnīšos, ja lielākie parādi, ko nespēsim atdot vēl ilgus gadus, jo nav jau neviens, kurš par to domātu – visi ir aizņemti ar shēmošanu.

  27. Man nav skaidrs kālab Ikšķiles Domes darbinieki tērē savu laiku un tracina tautu. Vai šis klubs ir spējīgs attīstīt savu “prožektu” un vai laidīs savā objektā ikšķiliešus. Ja aiz tā slēpjas kādi citi, lai nāk gaismā un atklāti, atbildīgi runā. Ja redzēsim, ka viņi ir pazīstami, nopietni, godīgi un naudīgi cilvēki, kāpēc gan ar viņiem nesadarboties un necelt sporta būvi.<br />
    Pirms uzsākt debates būtu jānoskaidro:<br />
    – Par kuru zemes gabalu uzsāktas pārrunas {precīza adrese, platība, zemes esošā kadastrālā vērtība). Pēc VZD datiem Ādamlauka Lupīnu ielas pāra numuru zemes kadastrālā vērtība ir mazāka par vienu latu par vienu kvadrātmetru.Vai riskēsim iznomāt, lai pēc pamatu iebūves (kā izdarīja Ogres novada Dome Jaunogre) likumīgi varētu privatizēt zemi par kadastrālo vērtību un tad īpašniekam brīvas rokas un sporta būve var transformēties arī par citu – pelnošāku.<br />
    – Nav skaidrības par potencionāliem nomniekiem. Uzņēmumu reģistrā reģistrēta Biedrība Ogres tenisa klubs “TOPSPINs” reģ. nr. 40008046165, juridiskā adrese Ogres novads, Ogresgala pagasts “Sagādes kantoris”. Dažos adresu katalogos uzrādīta adrese – Austrumu iela 6 Ogre. Latvijas Tenisa savienības katalogā kluba vadītājs uzrādīts Viktors Jaunsīlis. (Varbūt kāds viņu labi pazīst un var stādīt priekšā?) Latvijas sporta būvju sarakstā uzrādīts, ka klubam privātīpašumā ir slēgtais tenisa laukums un tenisa laukums, kas celti 1998. un 2001. gadā. Abi tenisa laukumi atrodas augstāk minētā adresē.Par kluba sporta aktivitātēm “Ogres vēstis” mājas lapā informāciju neizdevās atrast. Vienīgi internetā atradu informāciju, ka 2008. gada 22. decembrī klubs savā teritorijā organizēja Ogres Ziemassvētku turnīru kā KLUBA SLĒGTAS SCENSĪBAS.<br />
    – Klubs Valsts ieņēmumu dienesta interneta datu bāzē nav reģistrēts kā pievienotās vērtības nodokļu maksātājs. Secinu, ka kluba gada ieņēmumi ir mazāki par 10 tūkstošiem latu. Jautājums par kādiem tad līdzekļiem attīstīs sporta bāzi Ikšķilē?

  28. par precīzi formulēto redzējumu. Pilnīgi piekrītu.<br />
    Par Maximu – tas ir smieklīgi! Vai projekts būtu cietis no tā, ja iepriekš izstrādātu detālplānu? Tikai ieguvis – piem., būtu satiksmes plūsmas atrisinātas. Tieši tas – likumā paredzētās projekta gaitas ignorēšana – bija par iemeslu, ka atbildīgās institūcijas to apturēja.<br />
    Tieši domes darbības vai bezdarbība to kavēja, nevis kāds cits!<br />
    J.R. lielīšanās ar neesošiem varoņdarbiem, nudien, sāk atgādināt veco pantiņu -<br />
    Ušla zima,<br />
    Prišlo k nam ļeto!-<br />
    Spasibo parķiji<br />
    Za eto!

  29. Domnieki nevar un nevar atjēgties no ķeizariskā sapņa, ko baudīja visu laiku. Iespējams, daudzi zemes gabali ir aizgājuši “dāvanās”. Nu atjēdzieties vienreiz, ka tie nav jūsu personīgie īpašumi un līdzekļi. Vai tiešām saprašana atnāks tikai aiz rūtiņām.

  30. Janim R un laikam tam pašam Jānim R, kas mani par Gudrinieku sauc<br />
    Protams, ka mana informētība ir mazāka nekā tev, acīredzami domniekam vai ļoti tuvu esošam. Ja tu pieliktu klāt linkus uz domes lapu, kur es varētu atrast informāciju par šo domes varonīgo pretošanos visādu uzņēmēju tīkojumiem, tad es atzītu, ka esmu slinks muldoņa, kas nav interesējas par novadā notiekošo un steidzami iepazītos ar visu patieso informāciju. Pretējā gadījumā tu esi varas uzurpators, kas manipulē ar sabiedrībai piederošu informāciju.<br />
    Par MAXIMU. Tieši dome savulaik esot bremzējusi tirdzniecības tīklu ienākšanu Ikšķilē. Piemēram modernai degvielas uzpildes stacijai esot atteikts tādēl, ka Ogres pievārtē ir Liepiņa tanks. Par detaļām palūgšu nepārmest – dome neko nav publicējusi. Pasakiet man, cik speciālām zināšanām jābūt darba organizācijai domē, ja nevar likumīgi noformēt projektu, kuru atbalsta visi, izņemot, protams, uzņēmēja L piemānītos Stūra veikala jaunos īpašniekus? Tās patiešām ir “speciālas zināšanas”, kuras jau gadus iepriekš ir pielietotas KK projektā. Varbūt kaut kur var noderēt, bet mums Ikšķilē tādas vairs nevajag. Ja kādam tā ir vienīgā specialitāte, lai krāmē mantiņas …<br />
    Par dadzīvokļu māju celšanas atļaujām jau varējāt paklusēt – viena tukša stāv uz Tīnūžu ceļa, bet no citām Smilšukalnā iedzīvotāji tikai Satversmes tiesā pilsētu pasargāja.<br />
    Un noslēdzot par to sporta bāzi. Ja jau runā domes ideju vārdā, tad nebaksti “varbūt arī mums tā būs” paraugos. Publicē konkrētu programmu, konkrētā līguma projektu! Varbūt 3x izdevīgāks piedāvājums atrodās. Par to jau jums tur algas maksā. Mēs te sabiedriskā kārtā varam atļauties gan sapņot un pa mākoņiem staigāt, gan kādu kritiku melnāku krāsot. Domei ir jārāda konkrēti plāni un to apspriešanā reāli (ne formāli) jāiesaista visi ieinteresētie tiem ērtā laikā – vakaros un brīvdienās!!!<br />
    Paldies, ja izlasījāt Andra pusdienlaika pārdomas 🙂 <br />
    Veiksmīgu dienu!<br />
    <br />
    PS Wiperam. Varbūt gribi parunāt plašāk par “pašpārliecinātības normām”? Ar municipāli balstītā sabiedriskā apspriešanā? :)<br />
    Es nesolu greznāko Jāņu salūtu. Vienkāršas, reālas un ļoti ekonomiska budžeta lietas.

  31. Vienkārši, loģiski un likumīgi var attīstīt jau esošās sporta būves un papildināt tās ar vēl citu sporta veidu laukumiem utt. Nauda ir pietiekoši. 2007. gadā ap miljons latu gulēja banku noguldījumos par smieklī zemiem procentiem. 2008. gadā kultūras kalnam bija paredzēts pusmiljons. Par laimi tas murgs ir beidzies, bet līdzekļus varēja novirzīt ielu labošanai vai sporta būvēm. Domniekiem tas nerūp. Nav ko cepties par naudas trūkumu. Otrkārt patreizējos apstākļos neviens uzņēmējs neieguldīs atpūtas biznesā, tā kā nevajag te dieva jērus zīmēt. Tas ir tikai mēģinājums izšeptēt zemes gabalu.

  32. A kas ir tās speciālās zināšanas, kas vajadzīgs, lai pētītu procesus Ikšķilē, ārpus elementāras loģikas un likumīgas, demokrātiskas pārvaldes principu izpratnes? Spriežot pēc arogantās iznešanās, tās pieejamas tikai izredzētajiem – t.i., Jums un vēl dažiem domniekiem.

  33. Es nevaru saprast vienu lietu…. kāpēc ir jābūvē kaut kas tajā vietā, kur jau ir kaut kas labs…. tur ir stadions, kurā notiek futbola maāi, frīsbija sacensības, BMX treniņi utt…. protams nav jau tas iekārtojums atbilstošs EUROSTANDARTIEM, bet viss taāu notiek. Domei varbūt ir jāparūpējas pašai par esošo iespēju attīstīšanu un standartu celšanu. <br />
    Kapēc tenisa korti ir jābūvē tur, kur ir stadions? Vai tad Ikšķilē, nav brīvu zemes gabalu? Šeit gan es domāju privātu…. Tātad laikam interese būvēt ir tikai tieši uz pašavladības zemes??? Kāpēc??

  34. Pati ideja ir fantastiska, kā arī “TopSpinā” darboja jauki cilvēki, kuri ir regulāri rīkojuši dažādas sacensības. Ikšķilei ir nepieciešama vieta, kur sportot. Pati esmu spēlējusi tenisu; zinu, ka normāli tenisa korti tuvumā nav atrodami.

  35. Ja lietas organizētu likumīgi un atklāti, viss varbūt notiktu, bet notikušais (zinot arī aizkulises) ir 100% sabiedriskā īašuma izkrāpšanas mēģinājums un te nu nelīdzēs ne jāņa r ne cades jūsmigi gaudenie komentāti. Var novadam vajadzīgās būves uzbūvēt likumīgi un novada intereses ir jāstāda augstāk par uzņēmēju interesēm. Ja konkursā piedāvātu 2 milj. vērtu zemes gabalu, atrastos daudzi uzņēmēji, kuri piekristu realizēt novadam vajadzīgo programmu.

  36. Un vēl jautājums Andrītim – ja projektu celtu dome par n tajiem miljoniem, visiem būtu pārliecība, ka tur ir slavenie 10% un pareizā līdzekļu apgūšana. Andrim nepatiktu, vai ne? Ja dome zemi pārdotu izsolē, atkal būtu slikti, jo ieguvējs tur varētu celt da jeb ko. VAi varbūt atkal parcelētu un ierīkotu skaistu ciemu. Atkal Andrim nepatiktu? Dome turpinātu nedarīt neko..tad jau Andris laikam neteiktu neko, vai ne? Ja pareizi nosapņoju, tad dome jau ir atteikusi kādam zināmam uzņēmējam uzcelt lupīnu ielā boulinga zāli ar bāru un izklaižu zālēm, kā arī atteikusi kāda vietējam uzņēmējam, kuram varbūt uzvārds sākas ar “L”, privatizēt zemesgabalu par sertifikātiem un pēc tam atteikusi tam pašam uzņēmējam zemi nodot nomā, lai uzceltu vairākas daudzstāvu dzīvokļu mājas. bet tie jau ir tikai sāpņi, Andrīt!

  37. Andrīt, vabūt bez populisma ir vērts papētīt procesus, kas notiek ikšķilē, un kas pētniekam prasa iedziļināšanos un speciālās zināšanas? Visi ir gudrinieki, ka d jāizsakās par jebkuru būvi, apbūves ieceri vai skiāu projektu. ja vēl tas ir sadarbībā ar pašvaldību valsti vai kāds ppp projekts, tad visi vēl gudrāki.

  38. KAut kāda jocīga tā domāšana dažiem cilvēkiem. Nesaukšu vārdā komentētājus. … sevišķi jau tos, ka dzīvē noteikti ir daudz izdarījuši, sasnieguši un var atļauties komentēt tos, kas kaut ko dara…<br />
    Ikšķilē bija monopolists STURA VEIKALS.. un visi atviegolti uzelpoja, kaD parādījās MAXIMA. Pakliedza, pabrēca, ka nelikumīgi, bet tomēr reāls labums ikšķiliešiem. Un ne viens tak neprasa, lai MAXIMA dod pa brīvu ikšķiliešime maizi, vīnu un desu! vai varbū pieprasisim maksimas investoriem, lai dod mums par brivu pārtiku? Tagad, kad ikšķilē nav nekāda sporta centra un tuvākajā laikā nekas neliecina par to, ka valsts vai pilsēta ir gatava to uzcelt, ir slikti, ka kāds privātais (sadarbībā ar pašvaldību, kas pēc būtības ir tas pat PPP) ir gatavs uzcelt sporta centru. Protams, ka būs komerclaiks, kad vakarā pieaugušie varēs sporta spēlēm īrēt laukumus un dienas laiks, kad bērnu un jauniešu sporta sekcijas varēs trennēties visdažādākajos sporta veidos. Un visticamākais sporta sekcijas atbalstīs attiecīgo sporta veidu federācijas, kā tas ir normāli visās eiropas valstīs un citur Latvijā. Ja pareizi atceros, par bērnu trenniņiem ogres tenisa klubā mēneši bija jāmaksā 35 lvl par 10 trenniņiem par vasaras nometni, kad ir pilnas 4 dienas ar nodarbībām rītā un vakarā, bija jāmaksā 50 lati par mēnesi. VAI kāds zin CIK TAS MAKSĀ RĪGĀ? Ledushalle – protams, ka brīvdienās un vakaros ledushalles ledus īre ir dārgs prieks. Bet pa dienu tur trennējas jaunieši un tas tiek dotēts. Elementāra loģika. <br />
    Lasu un patiesi apbrīnoju tos dziļi intelektuālos kritiķus un gudriniekus. TAd ko – ikšķilniekiem vajag GO planet ikšķilē, vai varbūt kādu lielu un nepiepildāmu ledushalli vai baseinu ar tramplīniem? varbūt hipodromu?

  39. Ļausim šim vilcieniņam ar veco lokomotīvi nobraukt uz rezerves ceļa 🙂 Nevajag pārmocīties ar tik atbildīgiem līgumiem. Vai tiešām pensijas gadus gribās cietumā pavadīt? Bet Ikšķilei viss būs! Mēs neesam sanākuši vaimanāt, mēs tikai cenšamies valdošos pasargāt no grūti labojamām kļūdām 🙂

  40. Tam, kam šobrīd, ir pieejami reāli līdzekļi, kas nepieciešami šādai būvei, nenāks ne prātā tos iesaldēt, lauku sporta centrā.<br />
    <br />
    Kā piemēru minēšu Arēna Rīga, tur skaidri un gaiši pateica, ja nevar noslogot tad totāli zaudējumi.<br />
    <br />
    Ideja laba, un ja tik laba lai pērk 6,5 h (citur ikšķilē) un būvē, mēs apmeklēsim.

  41. Nav runa par manu sapratni vai ikšķiliešu naivumu, bet gan par zaudēto ticību sev, dzīvei un iespējām, kuru mērķtiecīgi nokāva valsts šajos krējuma smelšnas gados. Mums visiem ar šodienu jau jāmācās ar prātu uzticēties rītdienai, savādāk tā arī paliksim bez NEKĀ. A varbūt mus i neko nevajag, ko? Nē, man tomēr vajag! Lai slavēta šī ideja!

  42. Cade vēl nav sapratusi, ka ikšķilieši tik naivi nu nav. Ja jau ir citi zemes gabali, kādēļ tad uztraukties, ka neesam tik naivi un neļaujamies kārtējai “labdarībai”. Nu nomirinieties Cade, nespīd Jums ši afēra.

  43. Es jau neteicu, ka esmu pret. Es teicu, ka šaubos vai būs tas kas sasolīts. Plus- kādi darboņi visticamāk dabūs naudiņu (tautā sauktu par “atkatu”) un no šo pleciem būs nost stadiona būve iedzīvotājiem (lasi- nevis tikai skolai), jo reku tak būs.<br />
    Diez vai kāds no vadoņiem var parakstīt piemēram līgumu, ka ja gadījumā laikā neuzcels, pārdos vai kā savādāk nošmugulēsies, tad viņi (vadoņi) atbild ar saviem īpašumiem. …a, kāpēc ne?? ja jau 100% godīga “štelle”.<br />
    Vai, piem. līgumā ir ietvertas konkrētas cenas un cenu politika nākotnei, kas ir pozitīva mūsu iedzīvotājiem??<br />
    utt. utt.

  44. Vai tiešām tam būtu tik grūti noticēt? Vajag tikai vēlēties un sākt to darīt. Un starp citu, par to Ogres klubu, esmu dzirdējis fantastiskas atsauksmes. Varbūt vērts ir pāriet uz citu domāšanas līmeni……

  45. Vairākas reizes, gan ar smaidu, gan bez, izlasīju Jūsu komentāru – un tā arī nesapratu neko – izņemot to, ka arī Jūs laikam ar’ nenieka neesat sapratis, par ko patiesībā bijusi runa iepriekšējos, Jūsuprāt, “negatīvajos” komentāros 🙂

  46. “..jo lielākā daļa no projekta tur noteikti tiktu veidota uz labdarības principa, ziedojoties pilsētas un iedzīvotāju labā..” ???<br />
    nepazīstama Ogres privātfirma ZIEDOSIES Ikšķiles iedzīvotāju labā??<br />
    Nu… nu…

  47. Ar smaidu tikai lasu šos negatīvos komentārus. Nebeidzu brīnīties par šādi domājošiem cilvēkiem.Lai jūsu skatījums vismaz piepilda jūsu pašu dzīves, un lai jūsu dzīvēs viss notiek pēc jūsu ticības. Vai jums nav ienācis prātā, ka šādu projektu varētu realizēt arī uz cita zemesgaba.Nav jau teikts, ka tas jāceļ tieši uz domes zemes. Šie cilvēki domāja laikam lai visiem būtu labi. Bet, ja nepatīk – tad nebūs. Šodiem enerģija jāiegulda veiksmīgos, uz attīstību vērstos projektos, nevis lai cīnītos ar neticību un iedzīvotāju degradēto domāšanu, bez attīstības iespējām.Pēc pāris gadiem varēsiet tur priecāties par publisko izgāstuvi un pilsētas apvienoto kompostkaudzi. Ticiet man, tie zemes īpašnieki, kuri būs ar mieru sadarboties, būs tikai ieguvēji un priecīgi par šādu iespēju izmantošanu. Ādamlauks būtībā būtu tā vieta, kur tiktu iekļautas domes un iedzīvotāju intereses, jo lielākā daļa no projekta tur noteikti tiktu veidota uz labdarības principa, ziedojoties pilsētas un iedzīvotāju labā. Žēl tikai, ka retais to grib vai spēj saskatīt un novērtēt.

  48. Tie hokeja laukumi (izbijušie) ir vispār dīvains stāsts. Starp “jaunajām mājām” atceros bija ļoti labs un apmeklēts bezmaksas laukums ar žogu un viss kā nākas bezmaksas laukumam. Arī pie skolas, ja nemaldos Neilanda vadībā katru gadu uzlēja laukumu ar bortiem, kur neliedza nevienam ne hokeju spēlēt, ne iet izslidoties. Varbūt kādu no tiem var mēģināt atjaunot. Ūdeni sabiedriskā kārtā palaistītu, bortiem varētu piesaistīt kādu sponsoru (lai jau sazīmē ar savām reklāmām). Ja paši taisa (kā estrādi) izmaksas samazinās vismaz 5 reizes.

  49. Pilsētā pie Jūras valda liela nauda un pietiekoši izglītots diktators, kuram nozīmīgi ir redzēt plaukstošu pilsētu, tādēļ sabiedrība nav ļoti apbižota. Tas ir rets izņēmums. Ikšķilē proporcionāli lielāku budžetu, diemžēl, pārvalda nejēdzīgi un ne sabiedrības interesēs. Abi piemēri liek turēties iespējami tālāk no ķeizaru valdības modeļa. Ceru, ka ikšķiliešiem pietiks gudrība izvairīties no ķeizariem.

  50. kur tad jūs visi bijāt visus šos gadu ? cik piedāvājumus iesniedzāt domā cik no tiem tika noraidīti, cik saprotu neviens, tad lūdzu ļotjiet citiem kaut ko darīt. Un lai kas vadītu domi, par domes līdzekļiem visdrīzāk šadu sporta laukumu uzcels pēc gadiem 10.

  51. es par demokratiju un sabiedrisku apspriešanu! par visiem 100%!!! tikai demokrātija un apspriešana mūs visus ir novedusi tur kur šodien atrodas valsts un pilsēta. Zinu kādu pilsētu pie jūras, kur demokrātiska autoritārā režīma rezultātā pilsēta ir uzplaukusi un ilikusi kloķi visām valsts liel un mazpilsētām:) vai ne?

  52. Izklausās, ka visa Ikšķile jau ir privatizēta un te kāds sapņo par nākotni SAVĀ PRIVĀTAJĀ pilsētā, kur visu var darīt savas ierobežotās saprašanas robežās, nerēķinoties ar kopējām interesēm, likumiem kompetenci utt. Ārkārtīgi lipīga demagoģiska vīzija. Nu tad uzdāvināsim katram ikšķilietim pa 6,5 ha zemes gabalam, kāpēc tieši šiem uzņēmējiem.

  53. Ir tikai apsveicama šāda projekta attīstīšana Ikšķilē. Malaāi tie uzņēmīgie cilvēki, kuri apņemās šajos laikos iet uz tādu risku un ieguldījumu. Ir laiks atdzīvināt mūsu pilsētu no ieilgušā letarģiskā miega un ienest tajā dzīvību, enerģiju, emocijas, iespējas un galvenais veselību. Laikus sola mums grūtus apm. 3-5 gadus un tikai pēc tam pamazām uz augšu. Tad kāpēc mēs nevarētu jau laicīgi padarīt savu dzīvi piepildītāku un pozītīvāku, ja reiz šāda iespēja ir radusies. Pietiek taāu vienreiz gausties un visā saskatīt tikai slikto. Tāpēc jau nekas pie mums arī nenotiek. Sanāk tā, ja nav man, tad lai nav arī citiem. Tipiski ierindas latvietim. Esmu par to, lai pārējie skatās un apskauž mūs par mūsu iespējām. Mēs varēsim tikai lepoties ar savu pilsētu. Bērni būs mūsu tuvumā, nodarbināti, apmierināti, augs ar veselīgu dzīves uztveri. Lai sarunas starp domi un šiem uzņēmējiem virzās pozitīvā gultnē.Par visām lietām var vienoties, atrunāt tās. Ir man pārliecība par to, ka iedzīvotāju intereses tiks ņemtas vērā. Laiki ir kardināli mainījušies.Nebūs vairāk kā līdz šim. Šodienas apstākļos izdzīvos un attīstīsies tikai tie, kuri ziedosies citu labā, palīdzēs citiem, atbalstīs viens otru, un tad arī radīsies iespējas priekš mums. Ir pienācis laiks to sākt novērtēt. Ikšķilnieki, būsim drosmīgi savā ticībā, vienoti uz pozitīvu attīstību, jo vienotība taāu veidojas no priekšstata par kopēju labklājību. Lai veicas!!!!!

  54. Jāiedibina novadā godprātīga pārvalde un civilizētas attiecības starp iedzīvotājiem un ievēlētajiem domniekiem. Budžeta ieguldījumi ir jāplāno publiski, saskaņā ar novada attīstības koncepciju un izstrādātiem detālplāniem. Daudzviet tā dara un Ikšķilei nav jābūt izņēmumam, kur visu lemj kaut kāds VADONIS. Biedrības IEDZĪVOTJI darbība ir vērsta tieši uz minētās demokrātiskās, publiskās pārvaldes iedibināšanu. Ķeizaru būšana ir jābeidz.

  55. Tenisa korts centrā vēl dzīvo, bet pašvaldība un tās komunālie visu laiku apsver iespēju to likvidēt. Bija centrā arī spēlēm laukums ar žogu. Spēlējot hokeju, žogs bija dabīgi nolietojies un to vajadzēja atjaunot. Dome nozāģēja vēl labā kārtībā esošos žoga stabus … Tā izrādījās vienkāršāk.<br />
    Skaidrs, ka jaunā dome būvēs ekonomisku, ergonomisku, bet vienlaicīgi Ikšķiles mērogiem atbilstoši – sabiedriskās ēkas, ceļus, trotuārus. Ja Jānis R atklātu, cik budžetā naudas palicis, varētu arī termiņus solīt … Bet ja būs maz, tad atradīs arī netradicionālus risinājumus un iesaistīs sabiedrību sabiedrisko īpašumu attīstīšanā.

  56. var jau būt, ka ir vērts pagaidīt, ka kāds Andris, AInārs vai Jānis R vai kāds nākamais vadonis nolems, ka prioritāte ir ne tikai kultūra, arhitektūra ceļi un trotuāri, bet par budžeta naudu uzcels kaut ELEMENTĀRU SPORTA CELTNI, kur bērni var spēlēt bumbu un iedzīvotāji aktīvi pavadīt brīvo laiku sportojot. VAi kāds par pašvaldības vai valsts līdzekļiem to tuvākajā laikā izdarīs???? vai varbūt iedzīvotāji saziedoss, vienosies kopīgā dziesmā, un uzcels? Kādreiz Ikšķile lepojās ar tenisa kotru centrā, sporta laukumu centrā un sacensībām, kas notika ziemā un vasarā. Gan jau ka varam pagaidīt vēl kādus 10 gadus. tādi esam un kaut ko jau esam arī pelnījuši.

  57. var jau būt, ka ir vērts pagaidīt, ka kāds Andris, AInārs vai Jānis R vai kāds nākamais vadonis nolems, ka prioritāte ir ne tikai kultūra, arhitektūra ceļi un trotuāri, bet par budžeta naudu uzcels kaut ELEMENTĀRU SPORTA CELTNI, kur bērni var spēlēt bumbu un iedzīvotāji aktīvi pavadīt brīvo laiku sportojot. VAi kāds par pašvaldības vai valsts līdzekļiem to tuvākajā laikā izdarīs???? vai varbūt iedzīvotāji saziedoss, vienosies kopīgā dziesmā, un uzcels? Kādreiz Ikšķile lepojās ar tenisa kotru centrā, sporta laukumu centrā un sacensībām, kas notika ziemā un vasarā. Gan jau ka varam pagaidīt vēl kādus 10 gadus. tādi esam un kaut ko jau esam arī pelnījuši.

  58. Kur gan wipers te pamanījās ieraudzīt “ņaudētājus un dzīves apbižotos”? 🙂 Es gan te manu daudz dzīvu, gaišu prātu, kuriem nav vienalga, kas notiek ar novadu un kuriem kārtīgi piegriezies Domes saimniekošanas stils. Te ir ļoti daudz saprātīgu komentāru – Andris, Prokurors, Priecīgā, citi -, kuriem pievienojos – Ikšķilē jābūt pašvaldības, ne kāda Ogres TK apsaimniekotam sporta kompleksam un iznomāt šo vērtīgo zemes gabalu būtu aprobežota rīcība. Kā jau rakstīja J. Krūmiņš: “ Pats briesmīgākais ir tas, ka novads ir neskaitāmas reizes atteicies par labu privātajiem un tajā pašā laikā neko nav ieguvis novadam.

  59. Vai par savu īpašumu tāpat lemjat? Lai tik un ka tik kaut ko būvē un par kaut ko izgrūž naudu un kaut kam iegrūž līdzekļus. Ja ir, piedodiet, tik stuba attieksme, tad nevajag brīnīties, ka slīkstam trūkumā un dzīvojam arvien dziļākā cūkkūtī. Nožēlojami.

  60. Pašvaldības un uzņēmēju partnerība ir risinājums, bet ne zemes gabala iznomāšana pirmajam, kurš to ir iekārojis. Vispirms domei ir jānoskaidro kādas sporta būves kompleksā vēlas iedzīvotāji. Nākošais solis ir atklāta partnera izvēle un vienošanās par visām sadarbības detaļām. Tā nav patiesība, ka par visu sabiedrisko sporta būvju lietošanu ir jāmaksā. Vajag iepazīties ar citu pašvaldību pieredzi. Un protests nav pret ieceri veidot sporta kompleksu, bet pret nelikumīgu veidu kā to cenšas darīt. Te ir skaidri saskatāms zemes gabala izsaimniekošanas mēģinājums nevis sporta komleksa veidošana. Patreizējo domnieku līdzšinējā rīcība to pārliecinoši ir pierādījusi.

  61. Bet varbūt dome ir attapusies un sapratusi, ka nevajag pie skolas taisīt superstadionu, bet labāk apgūt veco pļavu (ko nevar par futbola laukumu nosaukt). Esmu par, ja maniem bērniem un visiem iedzīvotājiem ir pieejama bāze, kur sportot un pavadīt laiku. Kaut kā negribas piemēram meidropā par baseina apmeklējumu atstāt 20 un vairāk latus. Labāk uzspēlēju futbolu vai paskrienu krosu pa normālu apgaismotu parku.

  62. redzot, ka dome un ogres rajona padome neko pratigu pedejo desmit gadu laika nav izdarijusi, sporta kompleksa buve ikskile ir atbalstama. ja to vel izdara privatais, kas mak skaitit naudu un nelaus sevi apchakaret, tas ir tikai labi. ja to daris dome ar savu naudu un savu piegajienu, tad visadi var sanakt:) un ja uzcels dome, iedzivotaji ta pat maksas par zali, treninu nodarbibam utt. nekut nekas vairs nav par brivu. ledushallee ogra ir jamaksa, par sporta zalem ikskile, ogre un lielvarde ir jamaksa. par baseinu ir jamaksa. turklat ta teritorija ir sava zina degradejusies, un to sen jau vajag labiekartot.

  63. Iebalsos gan jūnijā. Vēl mandādus apstiprinās, darbu organizēs, beidzot pilnu iformāciju par budžetu iegūs … un jūlijā – augustā jau pirmos pasākumus varēs rīkot 🙂

  64. Nu… taisnā nobrauktuve no šosejas uz Ādamlauku jau nu gan būtu tikai plus, kas atvieglotu centra noslogojumu. Man liekas, ka tāds projekts jau kaut kad ir nobremzēts.<br />
    Par pārējo- kamēr visi plēšas varētu tai laukumā sarīkot kādas futbola/slēpošanas/stafetes/vai da jeb kā sacensības, lai to vietu vairāk iezīmētu kā potenciālu “pašiem vajadzīgu” sporta laukumu.

  65. Man kaut kā ne īpaši piesaista doma par tā nudien modernā kompleksa izbūvi… Pirmkārt jau tur tiks izcirsti daudzi koki un tā vietā uztaisīts caurbrauktuves ceļš, kā jau te daudzi minēja. Manuprāt Ikšķilē jau ir pietiekoši dauzd vietas, kur nodarboties ar sportu. Labi mums nav peldbaseina un daudz lielu tenisa kortu – un kas par to?! Neēsam jau nekāda lielpilsēta. Un vai kāds vispār domā par tiem jauniešiem, kuri iepretim futbola laukumam ir ieguldījuši milzīgu darbu un paši savām rokām uzrakuši tā sauktos treilus (sava veida BMX trasi) ar pavisam nelielu domes palīdzību, kas izpaudās pāris reizes iedodot šiem traktoru? Un kas tad sanāk tagad būs? To zemi iznomās kaut kādai privātpersonai, kura apkārt uzliks sētu, daļu trases nojauks, uzcels stāvvietu un tenisa laukumu un tagad jauniešiem pateiks “Viss, tas ir mans! Gribi braukt ar riteni? Maksā naudu!” Tas nekas, ka jaunieši paši visu tur ir izdarījuši un apmeklē to vietu katru dienu un joprojām pilnveido… Viss viņu sūrais darbs būs vējā! Tāpat arī ar visiem futbola atbalstītājiem. Lai paspārdītu bumbu normālā laukumā viņiem arī tagad vajadzēs maksāt naudu?! Sanāks ieriebt gan jauniešiem, kuri tur braukā ar velosipēdiem, gan futbolistiem, dauziem no kuriem nav taadu līdzekļu, lai par bumbas spārdīšanu maksātu naudu, gan arī blakus māju iedzīvotājiem, kuru rajons tagad tiks pataisīts par caurbrauktuvi… Visvairāk jau tiešām žēl būs tos jauniešus, kuri ieguldījuši lielo darbu un arī visus pārējos Ikšķiles iedzīvotājus, kuriem nu nav tās naudiņas, lai maksātu, itīpaši šādas valsts situācijas laikā, kad daudzus vēl piedevām atlaiž no darba…

  66. Man kaut kā ne īpaši piesaista doma par tā nudien modernā kompleksa izbūvi… Pirmkārt jau tur tiks izcirsti daudzi koki un tā vietā uztaisīts caurbrauktuves ceļš, kā jau te daudzi minēja. Manuprāt Ikšķilē jau ir pietiekoši dauzd vietas, kur nodarboties ar sportu. Labi mums nav peldbaseina un daudz lielu tenisa kortu – un kas par to?! Neēsam jau nekāda lielpilsēta. Un vai kāds vispār domā par tiem jauniešiem, kuri iepretim futbola laukumam ir ieguldījuši milzīgu darbu un paši savām rokām uzrakuši tā sauktos treilus (sava veida BMX trasi) ar pavisam nelielu domes palīdzību, kas izpaudās pāris reizes iedodot šiem traktoru? Un kas tad sanāk tagad būs? To zemi iznomās kaut kādai privātpersonai, kura apkārt uzliks sētu, daļu trases nojauks, uzcels stāvvietu un tenisa laukumu un tagad jauniešiem pateiks “Viss, tas ir mans! Gribi braukt ar riteni? Maksā naudu!” Tas nekas, ka jaunieši paši visu tur ir izdarījuši un apmeklē to vietu katru dienu un joprojām pilnveido… Viss viņu sūrais darbs būs vējā! Tāpat arī ar visiem futbola atbalstītājiem. Lai paspārdītu bumbu normālā laukumā viņiem arī tagad vajadzēs maksāt naudu?! Sanāks ieriebt gan jauniešiem, kuri tur braukā ar velosipēdiem, gan futbolistiem, dauziem no kuriem nav taadu līdzekļu, lai par bumbas spārdīšanu maksātu naudu, gan arī blakus māju iedzīvotājiem, kuru rajons tagad tiks pataisīts par caurbrauktuvi… Visvairāk jau tiešām žēl būs tos jauniešus, kuri ieguldījuši lielo darbu un arī visus pārējos Ikšķiles iedzīvotājus, kuriem nu nav tās naudiņas, lai maksātu, itīpaši šādas valsts situācijas laikā, kad daudzus vēl piedevām atlaiž no darba…

  67. Latvijas ekonomika piezemējas. Varbūt zemāk, nekā esam pelnījuši un varētu būt. Tomēr vajadzētu saprast, ka ne britu, ne krievu tūristi nespēj piepildīt Rīgu un Jūrmalu, ne arī kādi Latvijas jaunbagātnieki spēs un gribēs ar savām abonementu maksām izmaksāt daudzmiljonu investīcijas kaut kādā Ikšķiles sporta kompleksā. Tas viss ir bleķis! Ja te kādu var laist iekšā, tad lai papriekšu parāda, ka bankas kontā tie 2-3mil SAVAS NAUDAS IR! Ja nav, tad āau 🙂 Un Daugavmalas biznesmeņiem nav …

  68. OTTO idejā jūtama Šlesera elpa. Šašļiki, trenūzenes, koši krāsoti puspliki zaķi un melni stikloti tanki stāvlaukumā. Tāda aina Ikšķiles centrā iepretī baznīcai būs ļoti pievilcīga. Būsim piedalījušies dižajā Šlesera projektā – Latvija caurbrauktuve ar augstu mauku un apsargu pakalpojumu līmeni. Tā tik uz priekšu!!!

  69. Tauta varēs skatīties uz skolas stadionu un krāt naudu atpūtas centram. Atpūtas parkā żaļaja zona varēs taisīt riktīgu varku tā pat kā Ogres “Priedītēs”. Ideāli ceļa mala kur sakaņojot varēs arī parkingu uzbūvēt un nevajadzēs iebraukt Ikšķilē, sašliku, peintbols, tenisa laukumi, futbols un citi sporti. <br />
    <br />
    Kādēļ gan pašvaldība negrib attīstīt šādu celtni un tad var izīrēt vietas tirgotajiem un sportotājiem.

  70. Pēteris K un Līze K nav uztvēruši lietas būtību. Ikšķiles novada iedzīvotājiem pienākas arī laikmetīgas sporta būves. Ja Rudzītis ir izteicies, ka dzīvojis taupīgi, ir pamats prasīt kādēļ dome pati neattīsta sporta būvju celtniecību, bet cenšas atbalstīt vērtīgās zemes iznomāšanu. Pensionāri nav Rudzīša elektorāts. Vai nepamanījāt, kā estrādes aizstāvji – pensionāri tika noniecināti un nolamāti no domes puses. Neviens pensionārs par dižpensionāru Rudzīti nebalsos un pārējiem viņa pakalpiņiem arī nē.

  71. Ja pašvaldība teiktu ka viņiem naudas nav, un izredžu ka tā parādīsies arī nav, es saprastu, ka tiek piedāvats šo iespējamo sporta centru celt vienai privātai struktūrai. <br />
    <br />
    Bet pašvaldības vadītājs mums pensionāru ballē teica, ka viņš ir darbojies ļoti taupīgi, jācer ka viņš varēs atrast spēku ar pašvaldības līdzekļiem celt šo sporta būvi.<br />
    <br />

  72. Piekrītu Andrim, ka daudzu sporta būvju pakalpojumu izmaksas sadz nodokļi. Iedzīvotājiem būtu jāpiemaksā tikai par īaši dārgām vai ekskluzīvām nodarbībām. Tās izvēlēsies tie cilvēki, kuri var to atļauties, bet tradicionālo sporta veidu būvēm ir jābūt pieejamām bez maksas, tāpat kā kora un deju kolektīvu nodarbību telpas un bibliotēka.

  73. Par to mēs esam vienojušies – privāto un pašvaldības cenās vienmēr būs starpība. Par to jau arī ir runa, ka pašvaldībai jānodrošina piedāvājums par pašvaldības cenām – kā sportā, tā izglītībā, veselībā, transportā. Un lielā daļā gadījumu cenai ir iespēja iekļauties iepriekš samaksāto nodokļu apjomā.

  74. Domāju, ka Ikšķilē cilvēku atsaucība būs gana liela, un sportot gribētāju netrūks. Starp citu, fitnesa centrā, neraugoties uz cenām, zāles ir pilnas un uz nodarbībām jāpiesakās laicīgi, citādi var netikt.

  75. Ko Jūs tur cepjaties par nodarbību cenām. Te uz spēles ir likts miljonu vērts īpašums un iespēja pilsētai izveidot sporta kompleksu. Pilsētai piederošu, ja nepavelk budžets, tad jāpiesaista investors vai privātais partneris. Bokmeldera lēmumā ir skaidri redzamas kriminālnozieguma pazīmes.

  76. Lupīnas ielas sporta laukumiem paredzēto 6,5 ha zemes gabala cena patreizējos krīzes apstākļos ir vismas 2 miljoni, bet atsākoties ekonomiskai attīstībai būs daudz lielāka. Pilnīgi piekrītu J. Krūmiņa komentāram un visticamākais ir 1. vai 2. varianta risinājums. Ļoti iespējams, ka vispār dižie, līdz šim UR reģistrā neatrodamie, nomnieki zemes gabalu izmantos citiem nolūkiem, bet novads zaudēs visvētīgāko zemes gabalu.

  77. ANDRIM<br />
    … Es arī priecātos,ja Ikšķilē uzceltu normālu sporta kompleksu,kas būtu pieejams gan bērniem,gan pieaugušajiem … ja gribi peldēt,lai nav jābrauc ne uz Ogri, ne Ulbroku, ne Ināukalnu…<br />
    …arī 3reizes nedēļā apmeklēt sporta klubu nav nekas parasta cilvēka “veselībai bīstams” (man šķiet,ka nevar likt uz vieniem svaru kausiem cenas kādā Pašvaldības baseinā un Privātā sporta klubā, tās ir dažādas “kategorijas”. )

  78. Arī Ināukalnā var nopirkt abonementu 🙂 Man nav iebildumu pret privātā biznesa cenu politiku kā tādu. It īpaši interešu aktivitātēs – joga, spēka vingrošana, solārijs vai svara vērošana. Uz veselību! Tikai es nevēlos piedāvāt visai Ikšķilei sportu par Ls 30 mēnesī. Ievērojiet, ka reizinot ar 4 (ģimenei) tas ir Ls 120 mēnesī, un, kā jau norādīts, ekonomiski ir izdevīgi pie 15 (!) apmeklējumiem mēnesī! Tik aktīvi darbojas profesionāļi vai fanāti. Dakteri ikdienas cilvēkiem iesaka 2 reizes nedēļā 🙂

  79. Andri, 6lati par vienu nodarbību eefitness-centrā – skaidrs, ka daudz. Parasti gan cilvēks,kas grib kaut ko darīt, nopērk abonementu. Un,ja tu ej regulāri, tā pati cena, kas Ināukalna baseinā par vienu reizi arī sanāk( un laika ekonomija).<br />
    …uz jogas nodarbībām Ogrē neesmu bijusi, bet arī Ikšķiles fitnesa centrā ir ļoti labas jogas nodarbību treneres un ir 3nodarbības nedēļā,kuras var apmeklēt (izdaliet mēneša abonementa cenu 30ls uz 12nodarbībām…)

  80. Deputātu lēmums un tautas balss komentāri arī mani, švaku rakstītāju, uzmundrināja savas domas šajā lietā izteikt. Tagad tāds laiks, kad deputāti negrib uzklausīt tautas balsi, negrib pārtraukt mieloties pie, no nodokļu maksātāju naudas veidotām, barotnēm. Tāpēc mums jācīnas par taisnību. Ikšķiles patrioti, Ikšķiles tautas fronte, cīņā pret Ikšķiles novada domes deputātu lēmumu nojaukt tautas būvēto un iemīļoto estrādi uzvarēja. Cīņas laikā ikšķilieši nodibināja apvienību “IEDZĪVOTĀJI” un tā spēja apturēt deputātu neprātīgo un pat nelikumīgo projektu realizāciju. Tagad ikšķiliešiem kuplā skaitā jāstājas par biedriem šajā apvienībā, lai varētu izveidot juridiski pareizi noformētu partiju, kurai būtu tiesības izvirzīt deputātu kandidātus jaunajām pašvaldības vēlēšanām. Šoreiz mūsu pienākums no Ikšķiles novada iedzīvotājiem izvirzīt pazīstamus, godīgus tautas labā darboties spējīgus cilvēkus. Tas ļoti grūts uzdevums, bet tas mums ir galēji nepieciešams. Ceru, ka tādi cilvēki atradīsies. Ceru, ka mums izdosies pašvaldībā ievēlēt tos visgaišākos un godprātīgākos ikšķiliešus. Mums jāseko līdzi apvienības “IEDZĪVOTĀI” uzaicinājumiem un 5.februārī plkst.20.oo jāierodas Ikšķiles tautas namā, lai kopīgi lemtu par turpmāko rīcību. Taisnībai Ikšķilē jāuzvar !

  81. Šis izskatās pēc kārtējā mānu gājiena, jo kaut kas jāpaspēj pirms vēlēsanām. Ikšķiles domei vairs nevar uzticēties nevienā jautājumā – būs kā ar kultūras namu un visu citu – taisa formālas apspriešanas(un par mūsu naudu), pieņem haotiskus lēmumus, sabiedriskājās apspriešanās pati domes vadība sarkst un bālē, iedzīvotājiem raksta atbildes vēstules- paldies ka piedalījāties, pienāciet vēl utt. Darīsim visu, lai domei neizdodas, tapāt kā ar rūpnīcu un estrādi un vēl daudz ko citu, par ko iedzīvotāji vispār neuzzin. Jo mums jāatceras, ka arī tad ja šo domi neievēlēs, aiz viņas jaunajai domei tas viss būs jāsakopj!

  82. Ja 4 cilvēki brauc uz Ināukalnu, iztērējot degvielu kaut par Ls 5, pieskaitot peldēšanas izmaksas Ls 2×4, iznāk Ls 13. 4 cilvēki Ikšķilē Ls 6×4 ir Ls 24. Ginc, es patiešām neesmu tik bagāts :)<br />
    Es saprotu, ko tu saki – labāk lai privātie nekā šitā dome. Es piedāvāju – labāk sabiedrība, kuru pārstāvēs cita dome. Tas jau vairs nav tik ilgi jāgaida! 🙂

  83. Atveriet acis! Šobrīd valstī neviens neko nebūvē, it sevišķi tāda tipa būves, kā sporta kompleksi. Lai arī šāda iniciatīva ir ļoti apsveicama, neredzu nekādu logisku ekonomisko pamatojumu iesaldēt naudu tādā būvē 30km no Rīgas, jo iespējas to noslogot krīzes laikā ir nereālas, pat sporta komandas jūk, jo nav atbalstītāju, vienīgi, ja pašvaldība visu gadu īrēs.<br />
    <br />
    Šis gadījums perfekti atsedz korupciju vai arī protekcionismu, jo runa ir par sabiedrisku īpašumu, kuru Dome grasās iznomāt domes deputātiem pietuvinātai personai, ko pārstāv Ogres Tenisa centrs “Top Spin”.<br />
    <br />
    Piedāvājums un projekts ir izveidots, lai iegūtu nomas tiesības, kamēr to var tik viegli izdarīt, šeit neiet runa par reālu būvniecību.<br />
    <br />
    Iespējamie scenārija turpinājumi:<br />
    <br />
    1. Tiks gaidīts, kamēr atgūstas ekonomika un lēnām sāks būvēt, vēlāk izmantos pirmpirkuma tiesības.<br />
    2. Tiks iesākts būvēt un vēlāk lūgts pašvaldību ieguldīt līdzekļus, lai pabeigtu.<br />
    <br />
    Jautājums: ko iegūs novada un pilsētas ļaudis, jo sabiedrisku īpašumu ir viegli padarīt par privātu!<br />
    <br />
    Pats briesmīgākais ir tas, ka novads ir neskaitāmas reizes atteicies par labu privātajiem un tajā pašā laikā neko nav ieguvis novadam.<br />
    <br />
    1. Ikšķiles lidlauka zemes (vēlāk liela daļa pārdota privātajai apbūvei)<br />
    2. Kranciema karjers (dolomīts, šķembas, kaļķis tiek vadātas pa visu Latviju, bet par resursu izmantošanu novads neko nesaņem, ja nu vienīgi izdangātu centrālo ielu).<br />
    3. Urgas upe (tiek ļauts izrakt derīgos izrakteņus lielā apjomā, postot dabu, un atkal novads neko neiegūst).<br />
    4. Daugavmalas pludmale (savulaik tika vests liels daudzums smilšu, lai iegūtu smilšainu pilsētas pludmali, tagad praktiski privāta teritorija ar kanalizāciju, kura ieplūst pludmales zonā).<br />
    <br />
    Praktiski 12 gadi (daži domā – 18 gadi) kroplas vadības, grūti jau mainīt domāšanu, ja esam nakušī no sociālisma.<br />
    <br />
    Grūti spriest, kā būs tālāk, bet ceru, – cilvēki šobrīd saprot, cik svarīga ir sabiedriskā aktivitāte.<br />
    <br />
    Esiet modri, lai jūsu klusajai parku pilsētai būtu nākotne.<br />
    <br />
    J.Krūmiņš

  84. Ja mēs domājam tik par kādu noteiktu iedzīvotāju daļu,tad protams,lai ceļ.Bet nevar aizmirst par tiem cilvēkiem kam nav tik lieli ienākumi.Un lai arī cik,manuprāt ,ciniski Jūs par tādiem te runājat un sūtat aiz trejdeviņiem kalniem,tad iebildīšu,ka pērn Ogrē apmeklēju jogas nodarbības pie Arņa Siliņa un nodarb.cena-3 ls un ilga 2 st.ar visām meditācijām un lekcijām par uzturu.Tanī pat laikā Ikšķiles fitnesa zālē bija 5 vai 6 ls.<br />
    <br />
    Lai tik ceļ-lai turīgiem laba veselība!Kam mums pārējiem to vajag….?

  85. Bet kāpēc “aiz trejdeviņām zemēm” pašvaldība var uzcelt un atvērt iedzīvotājiem draudzīgu sporta kompleksu, bet mūsējie tik štuko, kā zemes ipārdot? Nu labi -izīrēt -par cik? Kā tērēs iegūto naudu? Piemaksās skolotājiem, kam apmaiņā pret to būs jābūt paklausīgiem?<br />

  86. Nevaru saprast kāpēc Ikšķiles novada pašvaldība nevēlas attīstīt un atbalstīt iedzīvotāju jaunatnes fiziskās nodarbības, t.i. dot iespēju organizēti jaunatnei augt fiziski un garigi stiprai. Esmu dzirdējis ka mūsu novada pašvaldības kase ir viena no bagatīgākām Latvijā. Tā tad maudas trūkums nav par šķēsli ikšķiliešiem pašiem izbūvēt modernu sporta kompleksu, jo ar kārtīgu žogu apjostā teritorija stāv <br />
    neizmantota daudz, daudz gadu. Vienīgi zāle gan tiek regulāri nopļauta. Šad tad redzamas futbola nodarbības. Aicinu ikšķiliešus cīnīties par sava sporta kompleksa izbūvi, lai mūsu jaunatne bez maksas varētu organizēti nodarboties ar visiem sporta veidiem. Domei jārūpējas lai jaunatnes fiziskā audzināšana tiktu vadīta un attīstīta profesionāli. Ikšķiles novada sabiedriskā apvienība “Iedzīvotāji”, jūsu pienākums ir kategoriski noraidīt kārtējo domes deputātu neapdomīgo lēmumu Ogres Tenisa klubam “Topsīns” iznomāt pašvaldībai piederošo zemesgabalu “Stadions”, lai tur ierīkotu aktīvās atpūtas parku ar sporta bāzi. Nesaprotu, kāda interese zemes iznomātājiem šajā iznomātajā zemes gabalā ieguldīt vismaz miljonu latu ? Rodas tāds iespaids, ka mūsu mīļie, labie, patriotiskie tautas kalpi, iedzīvotāju interešu aizstāvji, mēģina taisīt kādu izdevīgu komercgājienu, lai papildinātu pašvaldības kasi, jo šajā inflācijas laikā katrs latiņš ir ļoti svarīgs. Lai dzīvo demokrātija !

  87. Vispār es taisos nopirkt fitnesa abonentu. Un, ja 6Ls ir par dārgu, nav taāu piespiedu kārtā jāiet. Var pameklēt ko lētāku aiz trejdeviņām zemēm (ja ceļa izdevumi neko nemaksā)

  88. Privāts projekts var attīstīties visā Latvijā, visā Ikšķiles novadā, jebkurā PRIVĀTĀ ZEMES GABALĀ. Brīvu zemju Ikšķiles pievārtē ir cik sirds kāro! <br />
    Tikko aktualitāti zaudējošais kultūras kalna projekts savu kroplo attīstības formu ieguva pamatojoties uz to, ka domei neesot brīvu zemju. Šis projekts pierāda pretējo. <br />
    Mums jau ir privāts fitnesa klubs. Vai Ginc jau ir nopircis abonementu? Ls 6 par nodarbību. Es vakar biju Ināukalna pašvaldības baseinā. Ls 2 par stundu. Iesaku aizbraukt – jauna, ekonomiska un askētiska būve. Arī sporta zāle tur ir ar kādām 300 ērtām skatītāju vietām ar atsevišķu ieeju … Šī Ikšķiles dome vienkārši neko nemāk izdarīt jēdzīgi – bērnudārza renovācija, ceļu būve, KK. Labākais, ko viņi šajā pusgadā varētu izdarīt, ir nedarīt neko. Tad varbūt arī krimināllietas nevajadzēs rosināt.

  89. Nu vispār man gan liekas, ka šajos laikos, ja kāds vēlas būvēt sporta kompleksu- lai būvē. Mums tāpat nebūs nauda labu laiku, ja kāds nav pamanījis- valstī krīze. <br />
    Raudāšana par cenām- neviens neliek tādas cenas lai cilvēki nevarētu atļauties.<br />
    Vecā, aizaugušā futbola laukuma apbūve NEBOJĀ centra skatu.<br />
    Tiem, kas raksta “ikšķiliešiem par velti”- pamostieties- PSRS laiki ir beigušies. Un nav jau obligāti jāiet uz turieni. <br />
    Jā, ir pamatoti uzzināt, kā tiks izlietota par nomu ieņemtā nauda, bet kaut kādas muļķības kā “ikšķiliešiem par velti” ir ļoti dīvainas. Piem., ja kādam VIP (šajā gadījumā- ikšķiliešiem) būs par velti, no kaut kādiem līdzekļiem (nomas naudas), bet es neapmeklēšu šo kompleksu nekad- teorētiski man būtu jāsaņem kompensācija.<br />
    Es par projektu. Labprāt paspēlētu tenisu Ikšķilē. Bet skolā jau ir tikai piedāvājums bērniem un sievietēm (skat. reklāmas)

  90. Šitā pārgudrā dome gribēja būvēt kultūrai kalnu par 5 miljoniem, bet sporta bāzes būvniecību ar vieglu roku atdod kaut kādiem topsīšiem. Deputāti, mēs zinām, kur jūs dzīvojat! Domei logu nedauzīsim …<br />

  91. ceru, ka arī jūs bijāt starp tiem, kas cīnījās. <br />
    Cīņa par centra ainavas saglabāšanu bija daudzkārt sarežģītāka un grūtāka, jo viss jau bija aizgājis ļoti tālu un patiesībā ietvēra divas dažādas lietas – 1)apdraudēta estrāde, ainava + 2)tas, ko liek vietā, ir monstrozs, nederīgs veidojums. Aiz visa tā stāv liela nauda.<br />
    Šeit ir vienkāršāks gadījums. Arī nelikumība skaidri redzama.<br />
    <br />
    Protams, ja visi tikai teiks – skumji – un būs par neuzņēmīgiem rakstiski pieprasīt likumības ievērošanu, ja vajadzīgs – spert nākošos soļus,- tad notiks tā, kā uzcerējis Bokmelders un Co.<br />
    Gadījums nav sarežģīts, bet gribu, darbu un laiku, protams, prasīs.<br />
    Paši ievēlējām, pašiem jātur rāmjos!<br />
    <br />
    Svarīgi, lai nepamanītos atkal ievēlēt tos pašus.<br />
    Vairākas pazīmes liecina, ka tas ļoti pat iespējams. Jo, tie,kas domā un, es ticu, ka arī varētu darboties citādi, patreiz ir aizmirsuši par 5 procentiem. <br />
    Vajadzētu atcerēties, ka,piem. 4,9 x 5 = 0, <br />
    toties, piem. 5,1 var izrādīties 100. <br />
    Un ja nu tas 5,1 tiek dažam labam, tad atkal varēsiet tikai teikt – skumji.

  92. Mani biedē tas ka būvēt šobrīd tāda tipa celtnes ir nereāli, un doma ir galvenais iznomāt zemi šobrīd kad ir lojāls sastāvs domē. <br />
    <br />
    Kā teica A.L. šis ier lielu iespēju laiks.

  93. Cik daudz cilvēki cīnījās, lai aizstāvētu estrādi. Baidos ka šoreiz nepietiks spēka aizstāvēt mūsu pilsētas centrā vērtīgo zemi. Te ir iesaistīti maksātspējīgi uzņēmēji. Domnieki nelaidīs garām iespēju, viņi varbūt jūt, ka maz izredzes tikt nākošajā domē.<br />
    skumji.

  94. Ikšķiles varenība – Bokmeldera kungs lēmumu ir pieņēmis. Viņš taāu būšot Rudzīša pēctecis, tādēļ savlaicīgi gatavo augsni vēl lielākiem “varoņdarbiem”. Rudzīšlaikos kultūrkalna dižprojekts par pieciem miljoniem izgāzās. Bokmeldera kungs gatavojas to vairākkārtīgi pārspēt. Iznomājamās zemes vērtība vien ir 2 miljoni latu.

  95. Uzzinot domnieku steidzīgās rūpes par sporta attīstību Ikšķilē, uzreiz iešaujas prātā doma: pirmkārt, nez’, kam pieder tas Ogres Tenisa klubs? Otrkārt, un kur tad liks to 2006. gada domes lēmumu, ar kuru ir noteikts un izziņots, ka Ādamlaukā uz tiem 6 hektāriem būs PAŠVALDĪBAS stadions, nevis privāts sporta komplekss? Treškārt, no nomnieka līdz īpašniekam – viens solis… Daugavmala jau ir iznomāta.

  96. Pamanāma radniecība. Liela daļa, agrāk brīvi pieejamās, Daugavas pludmales ir slēgta ikšķiliešiem. Tagad ir skaidrs, ka liela pilsētas centra daļa arī būs cilvēkiem slēgta biznesteritorija.

  97. Kur tagad dome plāno būvēt pilsētas stadionu vai vismaz sporta laukumu, kurā ikviens ikšķilietis varētu nodarboties ar fizisko kultūru? Lupīnu ielas zemi var iznomāt ar nosacījumiem, ka nākotnē nekādā gadījumā tā nevar tikt privatizēta.

  98. Sabiedrības interesēm atbilstošs un likumīgs ir cits sporta kompleksa veidošanas ceļš:<br />
    1. Teritorijas detālplānojuma izstrāde un sabiedriskā apspriešana;<br />
    2. Vēlamās kompleksa programmas sastādīšana, iesaistot visplašāko sabiedrību;<br />
    3. Invesstora piesaistes vai teritorijas nomnieku konkurss noteiktās programmas realizācijai;<br />
    4. Meta <i></i>un skiāu projekta izstrāde un sabiedriskās apspriešanas.<br />
    Domes attīstības komitejas lēmums atbalstīt privātu iniciatīvu, neveicot pirmo triju punktu darbības, ir likumpārkāpums un kārtējo reizi sabiedrības interešu ignorance, un bezatbildīgs sabiedrisko īašumu izsaimniekošanas mēģinājums.<br />
    <br />

  99. Domes oficiālais portāls ikskile.lv gan neapgrūtina cilvēkus ar šādām nenozīmīgām ziņām.<br />
    Tā vietā – pēdējie tiešām svarīgie jaunumi- Meidropā reizi mēnesī būs dziednieces lekcijas! Dziedniece, drošivien, pamācīs ļaudīm, lai uztver visu pozitīvāk un liek mierā āaklos domniekus. Un pastāstīs, ko par to saka Ogs Mandino un dažas skolotājas…

  100. Lūk, arī iemesls, kāpēc pilsēta nevar ierīkot kārtīgu stadionu Lupīnu ielā, kur pilsētas plānā tam sen paredzēta vieta!<br />
    Dome gribēja Lupīnu ielas brīvās zemes (kas sen paredzētas pilsētas stadionam)pa kluso izpārdot jau pag. pavasarī gan šiem aktīvistiem , gan vēl citiem privātai lietošanai.<br />
    Kad draudēja izcelties skandāls, viss noklusa, vienīgi tika apgalvots, ka domes plānos joprojām esot nākotnē būvēt tur PILSĒTAS stadionu.<br />
    Nu plāni atkal mainījušies, acīmredzot…<br />
    INTERESANTI, cik ikšķiliešiem nāksies maksāt, piem. par stundu, lai uzspēlētu futbolu vai paskrietu stadionā, kuru par pašu maksāto nodokļu naudu pašu vēlētā dome nebūvē, bet zemi superizdevīgā vietā izīrē nezin kam (patiesībā jau ZIN, KAM). Interesanti, kāda būs īres maksa un kā tiks izlietoti šie ieņēmumi. Vai tā, kā līdz šim???

  101. Krievu Kino Mīļotājai -<br />
    varbūt vairs nebūs iespējams domniekiem “po bistromu” samuhļīt..??!! Cilvēki paliek aktīvāki, cenšas sekot līdzi notikumiem. “Roģina maķ zovjot!” (ceru,ka drīkst pa reizei šeit izmantot arī kādu izteicienu iz krievu valodas? )

  102. BET – es no minētā raksta saprotu,ka šoreiz nav kā ar “kultūras kalnu” (ja var ticēt rakstītajam):<br />
    “Deputāti nolēma atbalstīt ieceri un IEROSINĀT Ogres Tenisa klubam „Topsīns

  103. Tagad būs kā tai filmā “Stacija diviem”, kad N.Mihalkova tēlotais varonis teica:”Bistriņa,bistriņka! Sama! Sama!” Ātri,ātri kaut kas vēl jāpaspēj samuhļīt.

  104. Vēlamies, lai kompleksā būtu peldbaseins un mākslīgā slidotava. Ja tie tur nav paredzēti, priekšlikums jānoraida. Ikšķiliešiem visu bez ieejas maksas, citi varianti nav pieņemami.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu