Visu paaudžu ikšķilieši turpmāk pulcēsies zem viena jumta

Kristīna Krilovska
Kristīna Krilovska "Dzīves skola"

Jaunu elpu jau tuvāko mēnešu laikā iegūs ēka Ikšķilē, Daugavas prospektā 34, kur pēc biedrības “Dzīves skola

Aizvadītajā sestdienā topošā centra telpās notika pirmā kopīgā talka, kurā piedalījās vairāki desmiti ikšķiliešu, kas savu nākotni saista ar šo ēku.

Lai arī jaunajam dienas centram likts uzsvars uz jauniešu saturīga brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm, tajā mājvieta paredzēta arī pensionāru kopai “Saulgrieži”, Ikšķiles Invalīdu biedrībai un Tīnūžu invalīdu biedrībai. Šeit tiks izvietots arī ikšķilešu iecienītais “Mantu placis”, kam bija radušās grūtības ar telpām.

Ar to izskaidrojams fakts, ka talkā sestdien piedalījās gan jaunieši, gan arī kungi un dāmas gados, āakli strādājot plecu pie pleca. Īpaši kuplā skaitā bija ieradušies pensionāri, par kuru darba sparu patīkami pārsteigta bija arī Kristīna Krilovska, kura tik vien kā spēja ierādīt darbus.

Talkas laikā tika tīrītas sienas, logi, grīda, mazgāti un pielikti gaismas ķermeņi. Uz neatgriešanos no logiem tika notīrīti vecie uzraksti, kas liecināja, ka kādreiz te noritējusi tirdzniecība.

Viena no talkas dalībniecēm – pensionāru kopas “Saulgrieži” pārstāve un “finansu ministre” Biruta Zvirgzdiņa atklāja, ka savulaik šajā ēkā, kur bijis veikals, ilgus gadus strādājusi par vecāko pārdevēju. Tāpēc Birutas kundzei ir īpašas un jaukas sajūtas atgriezties vietā, kur “visi stūri zināmi”.

“Tagad galvenais uzdevums aprīkot telpas – sagādāt krēslus, galdus un citas nepieciešamās mēbeles,” saka K.Krilovska. Tas būs iespējams jau tuvāko mēnešu laikā, pateicoties biedrības “Dzīves skola” izstrādātajam (un jau apstiprinātajam) projektam Eiropas finansējuma saņemšanai.

Ēku Daugavas prospektā 34 pašvaldība iegādājās par Ls 98 000, arī tās remontam un labiekārtošanai šāgada budžetā paredzēti Ls 50 000.

Ēkas kopējā platība ir aptuveni 400 kvadrātmetru, no kuriem šobrīd ir izmantojami 180 kvadrātmetri telpu, kas ir labā tehniskā stāvoklī. “Par atlikušo ēkas daļu kopā ar būvvaldi un speciālistiem lemsim, kā plānot darbus, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsākt remontu un iekārtot telpas, lai šī ēka tiktu izmantota tiem mērķiem, kurus mēs esam iecerējuši,” norāda domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Viena no pirmajām aktivitātēm, kas ieplānota jaunajā centrā, – pievienošanās labdarības projektam “Paēdušai Latvijai!”. Jau aprīlī uz centru varēs nākt un saņemt pārtikas pakas trūkumā nonākušās Ikšķiles novada ģimenes.

“Mēģināsim iesaistīties un realizēt dažādus projektus. Domāju, ka no tām mazajām lietiņām taps arī lielās,” uzskata K.Krilovska. “Mums, kā idejas autoriem, bija doma, ka jāapvienojas. Līdz šim vairāk vai mazāk esam darbojušies savrup, bet tagad radusies iespēja visiem nākt kopā un realizēt idejas, nevis šķelties un dalīties.” Biedrība “Dzīves skola”, kam dots uzdevums Jauniešu un ģimenes centru “izvest tautās”, lolo cerības, ka kopīgu valodu tajā atradīs visu paaudžu ikšķilieši.

I.

6 KOMENTĀRI

  1. Labprat butu piedalijusies talkaa, ja zinatu. Ideja lieliska, vienreiz gaju garam un redzeju, ka jauniesi sasedushi uz tiem pushljiem, speleja gjitaru – forshi! <br />
    veiksmi! 🙂

  2. Ļoti labi. Es pats gan uz pirmo talku par agru aizgāju, uz nākošo iešu pareizajā laikā :)<br />
    <br />
    Arhitektiem varētu sarīkot nelielu plenēru (tā to laikam sauc), jo sētas noliktavu telpu humanizēšanai, manuprāt, nepieciešama gan radoša dzirksts, gan veiksme. Un cerams, ka visiem nepieciešamajiem pārbūves darbiem pietiks ar “šāgada” budžetā paredzētajiem 50 tūkstošiem.<br />

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu