Ex deputāts Tamovičs būvē bez būvatļaujas, Triecienceltne Dainu ielā 1

Dainu iela 1, Ikšķile.
Dainu iela 1, Ikšķile.

Tuvāk papētot iesākto tēmu noskaidrojās sekojošais:
Ceturto stāvu mājai Dainu ielā 1 būvē Ikšķiles domes ex-deputāts Tamovičs. Būvatļaujas tiešām nav.

Būvinspekcijā esot bijusi runa ar uzņēmēju, ka nepieciešama ekspertīze lai projektēšanu varētu veikt vienlaicīgi ar būvniecību, taču nekas neesot izdarīts.
Zīmīgi, ka minētajā ēkā, ar domes lēmumu, pašvaldība apņemas nopirkt 11 dzīvokļus sociālajam fondam (bāreņiem, no cietuma iznākušajiem, trūcīgajiem, pašvaldībai nepieciešamajiem speciālistiem), nosakot īres maksu līdz 5 LVL/mēnesī.
Uz lēmuma pieņemšanas brīdi, saskaņā ar atskaitēm, pašvaldība  ēkā jau bija ieguldījusi LVL 8000, pēc kā noslēgta vienošanās ar uzņēmēju par papildus stāva + mansarda izbūvi, par ko ēkas privatizēto dzīvokļu īpašnieki uz pašvaldības rēķina iegūst siltinātus pamatus, siltinātu māju, nomainītus stāvvadus un jaunu jumtu, uzņēmējs iegūst pārdodamo dzīvojamo platību un garantētu pircēju, bet ko iegūst nodokļu maksātāji, ar kuru naudiņu tiek operēts? Un kā ar būvniecības likumu, kura ievērošanai pašvaldības amatpersonas stingri seko privātmāju celtniecības gadījumā, bet pret kuru pašu izpildījumā attieksme šķiet vairāk kā nihilistiska?!

Māris.

41 KOMENTĀRI

  1. Nevienam no Ikšķiles daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem nav liegts pārņemt māju savā valdījumā(tas ir nodibināt vai nu biedrību vai ievēlēt pilnvaroto personu).Tālāk tas ir Jūsu ziņā,ko darīsiet,vai sēdēsiet un vaimanāsiet ,ka dzīve grūta,vai vienosieties,ka kaut kas pašu labā jādara.Fantāzijas par to,ka mūsu māju siltina par nodokļu maksātāju naudu,ir murgi.Domājiet paši ar savām galvām.Lieciet mieru Domei,viņa nav ne santīmu ieguldījusi.Un mūsu māja nav suņu būda,ko var celt bez projekta.Visiem “zinošākajiem”novēlu atrast citu “zelējamo” tēmu.Patiesi apnicis pāri galvai!

  2. Jau nedēļu stahanoviešu stroikas celtnieku galvas rotā mazas, dzeltenes ķiverītes. Kāds ir “parūpējies” par darba drošību. Vismaz izskatās, ka ir ķiveres, tik dažiem jāpietur ar roku, lai vējš nenopūš.

  3. Jau nedēļu stahanoviešu stroikas celtnieku galvas rotā mazas, dzeltenes ķiverītes. Kāds ir “parūpējies” par darba drošību. Vismaz izskatās, ka ir ķiveres, tik dažiem jāpietur ar roku, lai vējš nenopūš.

  4. Gandrīz katrā pašvaldības realizētā projektā Ikšķilē var novērot Stokholmas sindroma simptomus. Vēl tikai paliek jautājums, vai tas cilvēkiem piemetas pēc projekta palaišanas vai tas ir priekšnoteikumus projekta notikšanai.

  5. Liena! Katrs pats uztur savu namu. Nezinu, kāpēc dzīvojat pārliecībā, ka Jūsu namam siltināšana nepieciešama vairāk nekā blakus esošajiem namiem? Un dzīvot ar pārliecību, ka bez tehniskā ēkas stāvokļa nopietna izvērtējuma, 4.st.būvniecība ir progresīvs pasākums, tad dzīvojat dziļos maldos. Sastrutojušus zobus neplombē.

  6. Ja Jūs zināt visu labāk par mums,cilvēkiem ,kuri daudzus gadus cīnās par mājas siltināšanu,lūdzu pastāstiet mums arī.Un beidziet kult tukšus salmus(to lūdzu pārējiem komentāru autoriem),jo Jūs patiesību nezināt.Netērējiet savu laiku un enerģiju!

  7. Andris arī maksā, tikai atšķirībā no 18. saprot, kas ar savu bezdarbību 10 gados viņa rēķinu uzskrūvējis. Cerēsim kopā, ka ziema būs vidēji auksta, jo ziema ap nulli jūsu māju var iznīcināt.

  8. Es parakstījos ka esmu gatavs dabūt ar ķieģeli pa galvu. Lūdzu būvējiet ātri,jo vēl vienu ziemu nespēšu maksāt trako naudu par siltumu . Dod,dieviņ,labu laiku un skauģiem (Andr.Mār u.c.)labu prātu.

  9. Es šai mājā dzīvoju,tieši tāpēc es vēlos lai māja tiktu savesta kārtībā un es maksātu par apkuri nevis gaisa sildīšanu Ikšķilē.Par drošību runājot,paskatieties labi un ieraudzīsiet gan mājas norobežojumu (lai ķieģelis neuzkrīt uz galvas)gan pie ieejas norobežoto zonu,kur nedrīkst novietot automašīnu,tikai kaimiņu māju iemītnieki to ignorē.Vispār šī ir neauglīga diskusija,jo daudziem tagad ir tāds kā “sporta veids”būt vienmēr pret visu opozīcijā,ja vien neatlec kāds labums!

  10. lai vai kā, bet likums buvniecibā vienādi attiecas uz visiem, tad jau privatpersonas lai uzlabotu sadzīves apstākļus arī varētu būvēt mājas bez būvatļaujām un projektiem, tikai normali šādu nelegālu celtni lai legalizētu ir jāsamaksa liels sods- nu ap 100 000 EUR citās valstīs:)un tādu pēc tam neviens nepērk, jo banka uz to nedos aizdevumu:)<br />
    Un būvatļauja bija jāpieprasa un jāsaņem Ikšķiles novada būvvaldē:)

  11. “Piebilst pie mana iepriekš rakstītā varu to,ka valstī ir pieņemti likumi,kuri bremzē māju siltināšanu un birokrāti tikai imitē “āaklu darbu”…”<br />
    <br />
    <br />
    Valstī tāpat ir pieņemta virkne “nejēdzīgu” likumu, kas neļauj izvērsties uz ceļiem un “bremzē” man braukšanu ar auto:), taāu mani par to sazin kapēc soda…

  12. Visu cieņu un esmu gatavs atvainoties nepatiesi aizskartajiem, JA, izrādīsies, ka prasība pēc būvatļaujas valstī ir atcelta (vai varbūt tāda ar atpakaļejošu datumu Domē ir izsniegta?), būvniecības zona vairs nav jānorobežo (t.sk.šajā gadījumā izveidojot segtu eju līdz mājas ieejai, virs kuras notiek mūrēšanas darbi), pašvaldībai nav jāveic publiska cenu aptauja un saimnieciskā izdevīguma izvērtējums pirms būvniecības līgumu slēgšanas utt.

  13. Ja tur dzīvojat un jūs tas apmierina (plūdi un potenciāli arī ķieģelis uz galvas), tad tā patiešām ir tikai jūsu darīšana. Tikai nevajag prasīt, lai apkārtējie jūsu vaļasprieku sauktu par saprātīgu :)<br />
    <br />
    Arī es dzīvoju Ikšķilē, un mani neapmierina iespēja dabūt ķieģeli uz galvas ne no šīs būvniecības, ne no tās plānotajiem iemītniekiem. <br />
    Tādēļ atļaušos turpināt būt “pret progresu”. Pret progresējošu nelikumību, jo nevar būt tāds likumīgs papīrs, kas atļautu cilāt gāzbetona bluķus virs gājēju galvām.<br />
    <br />
    Liena 14.10.2010 14:59<br />
    Liena, skolu nosiltināja bez lieka stāva būvēšanas un norobežotā teritorijā. Varbūt šī tomēr nav jūsu maciņa glābšana…

  14. Piebilst pie mana iepriekš rakstītā varu to,ka valstī ir pieņemti likumi,kuri bremzē māju siltināšanu un birokrāti tikai imitē “āaklu darbu”,bet patiesībā velk”gumiju” un tieši šo iemeslu dēļ ir pagājuši 5gadi,kurus Dainu ielas 1 iedzīvotāji ir dzīvojuši zem caura jumta un maksājuši par apkures zudumiem,nevis apkuri.Ja kāds grib ar mani mainīties un vēl šogad dzīvot aukstā dzīvoklī(26 kv.m.)un maksāt kā par divistabu 52 kv.m.,tas ir 100ls mēnesi,lūdzu piesakieties,tikai tad būs jāizdzīvo par 4,50 ls mēnesī,jo tieši tik palika pārtikai!Gribat mēģināt?Pat kaķi par tādu naudu nevar pabarot!Nu,skauģi!Nākiet!

  15. Viss ir likumīgi,tikai kāds atkal grib likt” sprunguļus riteņos”.Mani pārsteidz” visuzinīgie” komentētāji,kuri saklausās baumas un tad visai pasaulei tās paziņo kā lielo patiesību.Negrasos neko ne apgāzt ,ne pierādīt,jo daļai komentētāju vispār nav zināms kā viss šis projekts sākās un ko tas ir prasījis Dainu ielas1 dzīvokļu īpašniekiem.Rodās iespaids,ka Ikšķilē dzīvo cilvēki,kuri ir pret progresu-lai tikai nekas nemainītos un lai kaimiņam ,nedod Dievs,neklātos labāk kā pašam.

  16. Mārim!<br />
    Nesaprotu jūsu motivāciju..<br />
    Apmelot vietējos, to Jūs saucat par atbalstu..<br />
    kūdīt cilvēkus komentēt apgalvojumus, kas nav patiesi- nožēlojami<br />

  17. Ekskluzīvi dzīvokļi 70.gadu trīsstāvenē starp šoseju un dzelzceļu…:D:D:D Ikšķilē šķiet ir jau pietiekoši daudz “jauno projektu”, kas gadiem stāv tukši un nevienam nevajadzīgi.

  18. Mājas īpašniekiem pirms renovācijas pateica, ka 4. stāvā tiks būvēti ekskluzīvi dzīvokļi pārdošanai, nevis sociālā māja. Protams, neviens mājas iemītnieks neparakstītos uz to, ka virs galvas dzīvos cietumnieki un bomži.<br />

  19. Man labpatiks palasīt šo nelikumīgo būvniecību aizstāvošo komentētāju saucienus pēc likuma pēc tam, kad tur iemitinās plānotos iemītniekus 🙂 Protams, ja notiks tā, kā plānots. Un ja tie komentētāji patiešām ir mājas iedzīvotāji, nevis projekta bīdītāji.<br />

  20. Cien.Liena!<br />
    Kā jau minēju iepriekš, esmu gan par attīstību, gan vietējo uzņēmēju atbalstu, taāu procesiem būtu jānotiek likumīgi un pastāvošie noteikumi vienādi jāpiemēro visiem. Kāpēc, Jūsuprāt, vienam ir jāiziet viss piņķerīgais projekta saskaņošanas un būvatļaujas saņemšanas process piem.šķūņa būvniecībai sava pagalma stūrī, kamēr cits, ar vietējo ierēdņu atbalstu, var atļauties visu acu priekšā būvēt daudzstāvu māju, pastāvošos likumus un noteikumus ignorējot?! <br />
    Lai Jums šoziem silti!:)

  21. Vai Jūs, gudrie runātāji, esiet bijuši kādā mājas, Dainu ielā 1, dzīvoklī un redzējuši nopelējušās sienas un milzīgos apkures rēķinus? Visu noliegt un nomelnot ir viegli.

  22. Šeit var aplūkot, kas ir noticis ar trešā stāva iedzīvotājiem 13. oktobrī, lietus laikā, kad būvdarbi jau rit pilnā sparā. Tamoviāa kungs ir personīgi solījis, ka nekādi plūdi un citi draudi dzīvokļiem nepastāv! Lieki piebilst, ka tie, ir tikai tukši vārdi. <a href=”http://www.youtube.com/watch?v=ojg5uAoMtCM” target=_blank>www.youtube.com/watch?v=ojg5uAoMtCM</a>

  23. Vai ,Jūsuprāt,tie cilvēki,kuri dzīvo šajā mājā,nav pelnījuši maksāt par patērēto siltumu nevis sildīt gaisu Ikšķilē, maksājot nenormālu maksu par apkuri,un vai viņiem arī nav tiesības vēlēties normālākus dzīves apstākļus.Nezinot patiesos lietas apstākļus Jūsu komentārs ir tikai tukša pļāpāšana.Ko Jūs īsti gribat panākt?Lai Ikšķilē nekad nesāktos māju siltināšana?

  24. izslavētā latviešu nenovīdība! Tas ka 1970. gadā būvēta māja tiks atjaunota un 21 īpašnieks,pēc 7 gadu “cīņas”,uzlabos dzīves apstākļus, štrunts,ka tik kāds celtnieks kaut ko nenopelna.

  25. Kārtējo reizi,kāds grib bremzēt labu ideju lai beidzot arī Ikšķilē sāktu siltināt mājas,kas ir celtas padomju laikā un ,kurās ir lieli siltuma zudumi.Iedzīvotāji maksā lielus rēķinus par gaisa sildīšanu Ikšķilē,bet tas šo Māri,personīgi neskar.Nav saprotams šī cilvēka mērķis.Vai būt mūžīgā opozīcijā vai arī izpildīt kāda pasūtījumu,likt sprunguļus riteņos,lai bremzētu Pašvaldības darbu.

  26. Vismaz Rudzītis bija godīgs. Nebalsoja “par” sēdes laikā, kad tika lemts liktenis senā Tamoviāa projekta – planāika atdzimšanai. Pienākums, senās saistības – nu labi. Cieņa, vai kas līdzīgs, pret šo – ar citu rokām darītāju, šķiet nav nevienam. Slava jau velkoties līdzi no senajiem Ogres celtniekošanas laikiem

  27. Gribat vel ko interesantu? aizlaidiet uz tobago trasi un aplukojiet kā Taukulis roku rokā ar Rubeni kašājas pa grants kalniem! Vai kāds negrib noskaidrot cik tas ir likumīgi, vai atkal pa kluso – ”kamēr varam tikmer daram, a vosj nepieķers”!

  28. Cietumā cilvēki nonāk dažādu iemeslu dēļ un jautājums vai tieši viņi būtu pelnījuši īpaši labvēlīgu attieksmi no pašvaldības puses/uz pārējās sabiedrības rēķina, ir otršķirīgs. Lai viņiem izdodas integrēties sabiedrībā un kļūt par pilnvērtīgiem tās locekļiem! Tāpat nav man žēl, ka kāds uzņēmējs savā novadā tiek pie izdevīga līguma, taāu tas nedrīkst notikt uzspļaujot pastāvošajiem likumiem un ignorējot visus iespējamos būvniecības un darba drošības noteikumus! Kādas gan tiesības tādai pašvaldībai tad sodīt mazdārziņu lapu dedzinatājus, vai auto stāvēšanas noteikumu pārkāpējus, ja tieši virs pašvaldības policistu galvām, ar Domes amatpersonu ziņu, notiek atklātas nelikumības!?

  29. <a href=”http://www.ikskile.tv/Ikskiles-kulturas-biedriba-paraksta-ligumu/ikb-ind-liguma-parakstisana-5.jpg.html” target=_blank>www.ikskile.tv/Ikskiles-kulturas-biedriba-paraksta-ligumu/ikb-ind-liguma-parakstisana-5.jpg.html</a> Arī no cietuma iznākušajiem kaut ko taāu vajag… :).

  30. kur pirsnina palika,ko par Eiropas naudu iekartoja? Sausa saunina,televizors,mebeles.Kurs ex deputats to iekartoja?Viss iekrita ka udeni.Vai tagad kada privatmaja atveselojas?

  31. Varētu lamāties, varētu smieties – pašvaldība realizē kārtējo (ne)likumīgo piebūvīšu projektu pašā pilsētas centrā. Tā visaugstāko bērnudārzu uzkleķēja, tagad laikam augstāko probācijas centru ceļ. Vai vēl kāds šeit apgalvos, ka šī ir JAUNA DOME, JAUNA POZĪCIJA?<br />
    <br />
    Ko par to saka tas Ikšķilē pazīstamais arhitekts, kurš ļoti labi orientējas projektēšanas juridiskajos jautājumos, piemēram, Kultūras kalna gadījumā? Vai tiešām neko?! Aizņemts ar cita “kalna” projektēšanu tajā pašā vietā 🙂

  32. Domāju, ka tas ir raidījuma “Nekā personīga” cienīgs materiāls. Lai arī ir nākusi jauna vadība pie Ikšķiles budžeta sadales katla, tomēr rādās, ka izdarības ir palikušas vecās…”daram to tā, lai pašiem ar kāds labums atlec”!!!

  33. Māri, varbūt ir vērts iesaistīt TV, lai paanalizē šo situāciju no dažādiem skatpunktiem? Personīgi man šķiet ļoti netaisnīgi sociālos dzīvokļus pašā centrā piešķirt cietumniekiem u.tml. personām. Vai mazums ir ģimeņu ar maziem bērniem, kuriem būtu vairāk nepieciešams dzīvoklis ar ērtībām centrā. Par bāreņiem nevienam nebūtu iebildumu, par trūcīgajiem arī diez vai, bet cietumnieki… Lai cietumnieks vispirms padzīvo ēkā bez ērtībām. Vai kāds no apkārtējo māju iedzīvotājiem ir sajūsmināts par tik “patīkamiem” kaimiņiem tuvākā nākotnē? Vai vēl par maz uzlauztu pagrabu, zādzību par maz? Kādam ir vēlme radīt kriminogēnu vidi pašā Ikšķiles centrā? Tās būs atrakcijas vietējiem un tūristiem?<br />
    Labāk būtu padomājuši par jaunajām ģimenēm, kuriem ne visiem ir iespēja dzīvot vecāku mājā, vai īrēt dzīvokli no privātajiem.

  34. kaut kaa neatceros, ka buutu izsludinaats konkurss, es noteikti piedaliitos un arii uzbuveetu maju ar 11 dzīvokljiem un varbuut kaads zina par kaadu cenu tad dome no šī exdeputāta šo dzīvokļus atpērk, par kādu cenu m2 ?

  35. …..no cietuma iznākušajiem…….nosakot īres maksu līdz 5 LVL/mēnesī…… 8-))<br />
    Nu par cik neesmu sēdējis aiz rūtainiem aizkariem man laikam nespīd paīrēt jaunu dzīvoklīti pa piecīti mēnesī. :)))<br />
    <br />
    <br />

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu