Mistika Ikšķiles māja rēķinos

Siltuma rēķina fragments.
Siltuma rēķina fragments.

Lielāka daļa iedzīvotāju noteikti ir informēti par tādu akciju kā „Karstie rēķini

 Es kā pilsonis, kam nav vienaldzīgs apkārt notiekošais, arī iesūtīju savus rēķinus, kurus mums laipni piestāda INPSIA „Ikšķiles māja”. Nekavējoties ierindojāmies TOPa augšējās pozīcijās, izklausās jau labi, bet es šajā topā labprāt gribētu būt pašā apakšā.
Noritot akcijai „Karstie rēķini” sabiedrībā izvērsās plašas diskusijas, kas nesa arī rezultātus. Saņemot šī gada februāra rēķinu tajā ieraudzīju patīkamas izmaiņas. Sadaļā Cirkulācijas siltums parādās 2 Ls/1 gab., Lai būtu skaidrs kādēļ es biju patīkami pārsteigts, lūk, šajā ailītē visus iepriekšējos gadus nemainīgi figurēja summa amplitūdā no 8 – 11 Ls (vidēji 9.50). Bet, mani prieki bija īsi, tajā brīdī kad devos maksāt šo pašu rēķinu, āekā, kuru es saņēmu, pēc rēķina samaksas, parādās cirkulācijas siltums 14.52 Ls, esmu šokā, kas tie par brīnumiem, un tas vēl nav viss, nākamais rēķins saņemts martā, rēķina atkal tieši tas pats Cirkulācijas siltums 2 Ls/1 gab., samaksājot rēķinu āekā parādās 17.85 Ls.
Lai būtu skaidrāk redzams, lūk tabula ar cirkulācijas siltuma summām :

Mēnesis/gads Summa rēķinā (Ls) Summa āekā (Ls)
05/2011 8.09 Netiek izdalīts
06/2011 9.14 Netiek izdalīts
07/2011 8.59 Netiek izdalīts
08/2011 10.18 Netiek izdalīts
09/2011 9.45 Netiek izdalīts
10/2011 9.56 Netiek izdalīts
11/2011 10.45 Netiek izdalīts
12/2011 9.19 Netiek izdalīts
01/2012 10.03 8.17
02/2012 2.00 14.52
03/2012 2.00 17.85

Jautājums:
Kur ir pamatojums šādām cenu kāpumam, turpat divas reizes un vēl tik īsā periodā ?
Kādēļ vispār bija nepieciešams veikt šādas mistiskas izmaiņas rēķinos ?, ja mums ir tik dārgs cirkulācijas siltums tad nemēģiniet to noslēpt citā pozīcijā lai izskatītos skaistāk, un ja slēpjat tad tā lai tas neuzpeld, šajā gadījumā āekā.

*Lieki piebilst, ka vispārējais rēķins par 70 m2 dzīvokli ir prātam neaptverams, manā gadījumā tie ir 224 Ls, no tiem 9 m3 ūdens, no kuriem 4 m3 siltais ūdens.

Lūdzu arī citus lasītājus piedalīties un veidot diskusiju par šo tēmu rakstot komentāros.

Ar Cieņu,
Gints

14 KOMENTĀRI

  1. vajag ielikt skaititajus pie radiatoriem katra dzivokli un tad maksasim katrs cik noterejam+cirkulacijas siltums.Stavoklis:sodien maksa lidzigi tie kuriem dzivokli ir viena batereja ar tiem,kas sev pierikojusi 3-4 un priecajas,ka silti.Tas jau vienkarsi parbaudams.Pasreiz maksa par komunalajiem ir uzpusta ka augstas klases apartamentos ar stikla sienam.Par to amatpersonam jaapdoma un jarikojas.Starp citu,sogad ziema bija no siltajam,bet maksa….0.ho!!!!

  2. Var var ieraudzīt uz temometra stabiņa gan 25, gan 26 gan arī 27 grādus un pietam pat gala dzīvoklī (gan otrjā stāvā) ar siltinātu ārsienu un nomainītiem logiem. Problēma ir tā, ka siltums cik sapratu nāk tieši no mana gala un ir pirmis karstākais. Tā nu noņemu visu labumu un sildu Ikšķile pa atvērtu logu.

  3. Esmu nomainījis logus, radiatorus, siltinājis grīdas. Tagad došos uz Angliju pelnīt naudu, lai kapitāli siltinātu arī visas saplaisājušās ārsienas. Bet jūs tajos savos 26 grādus karstajos vidus dzīvokļos dzīvojiet vien tālāk bez kreņķiem.<br />
    Kaut gan! Melst vajag ar mēru, ja kārtīgi apskatīsi termometru, tad IKŠĶILĒ 26 grādus uz tā nekad neieraudzīsi. Folklorists, vai zinies!

  4. atšķirība ir gan – enerģijas patēriņš tiek mērīts visai mājai (lasi – golfiņu un navigatoru stāvvietai) kopīgi un izdalīts uz vienību (kvadrātmetriem) neatkarīgi no siltās vai aukstās vienības. Šajā gadījumā golfiņi cieš no navigatoru patēriņa, t.i., brauca ar golfu, bet maksā par navigatoru. :)))

  5. Jāmaksā ir nevis par termometra stabiņa rādījumu katrā dzīvoklī, bet gan par siltumenerģijas daudzumu kurš tiek patērēts. Tas taāu loģiski. Tad jau Navigatora vadītājs arī varētu uzmest lūpu par to, ka viņš ar 5ls var tikt knapi līdz Rīgai, bet Golfiņa vadītājs par to pašu naudu izbrauc turp-atpakaļ.

  6. Tad jau jajautaa kapec man vidusdzivokli ir jamokaas 26grados un jalaiz siltums pa logu araa un jamaksaa lielaa nauda par aara gaisa sildisanu .Agraak ari salaam ,tapat kaa gala dzivoklos,bet kad nomainijaam logus un radiatorus ,tagad cepamies aaraa.Kur ir problema ari gala dzivoklu ipasniekiem savest savus dzivoklus kartibaa( visi tacu ir privatizeti)pasiem vien jaremontee.Ari maksa par apkuri butu daudz mazaaka,savaadak tiek kurinats prieks neremontetajiem dzivokliem,lai vini nesaltu un parejie dzivo bez gaisa.

  7. Stūra dzīvokļos vienmēr ir aukstāks kā dzīvokļos mājas vidū. Pirmajā un pēdējā stāvā arī dzīvokļi ir aukstāki, bet ja dzīvo stūra dzīvoklī pēdējā stāvā, tad laime ir pilnīga. Kādēļ auksto dzīvokļu īpašniekiem jāmaksā par apkuri tik pat cik citiem?

  8. tur jau jaaiet talaak,ar komentariem te neko nepanaakt,ja ir uznemiba,tad vajaga rakties un atrast nelikumibas,jo te Ikskilee aizrunaas taa ka paliksi tikpat gudrs.Bet tas ka maksa par komunalajiem nav normaala,tas nu ir skaidrs.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu