Ikšķilē Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpums

Eiropas parlamenta vēlēšanas 2014. Reālais plakāts aizvietots ar krēslu no vēlēšanu iecirkņa. Peldu iela 2, Ikšķile.
Eiropas parlamenta vēlēšanas 2014. Reālais plakāts aizvietots ar krēslu no vēlēšanu iecirkņa. Peldu iela 2, Ikšķile.

Diemžēl Ikšķilē pārkāpj priekšvēlēšanu aģitācijas likumu, saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu vēlēšanu dienā un vienu dienu pirms tām – 23. un 24. maijā – ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.

Šodien visu dienu bija skatāma politiskās aģitācijas plakāts, kas atradās uz pašvaldībai piederošā reklāmas stenda Peldu / Rīgas un Līvciema ielas krustojumā.

Jau 30 dienas pirms tām valsts un pašvaldību institūciju un to kapitālsabiedrību izdotajos preses izdevumos ir aizliegts ievietot intervijas ar deputātu kandidātiem. Tāpat nedrīkst publicēt rakstus, kuros norādīts, ka tajos minētā persona kandidē EP vēlēšanās.

Savukārt vēlēšanu dienā un dienu pirms tām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana ir aizliegta arī elektronisko plašsaziņas līdzekļu radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, kā arī telpās, kuras aģitācijas veicējiem var piešķirt valsts un pašvaldību institūcijas un to kapitālsabiedrības.

Sestdien, 24.maijā, Latvijā notiks Eiropas Parlamenta (EP)vēlēšanas.

Vēlēšanu iecirkņi Ikšķiles novadā.

Ikšķilē:
Nr. 687. Lībiešu ielā 2, Ikšķiles tautas namā, tālr. 65024130

Nr. 962. Peldu ielā 22, Administratīvajā ēkā, tālr. 65020896

Tīnūžos:

Nr. 688. Tīnūžu tautas namā, tālr. 65068952

1 KOMENTARS

  1. Kā nu ne, Ikšķiles dome jau izsenis ir Vienotības balsts, Rīgā nopelnītā nauda gāžas iekšā domes kasē kā spaļ, naudu dome nemāk lietderīgi izmantot. Skat, Ikšķiles vecākajai ielai Daugavas prospektam joprojām nav ierīkotas ietves gājējiem, koki netiek atzaroti, jāvaktē lai acīs netrāpa kāds zars,naktīs apgaismojums vājš. Turpretim vasarā ar domes atļauju naktīs ļauj skanēt skaļai mūzikai, tā ka nākamā dienā neesi lietojams.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu