Kailcirte

Kailcirte, Ikšķilē. A6 Rīga-Daugavpils šosejas malā, izbraucot no Ikšķiles, Rīgas virzienā.
Kailcirte, Ikšķilē. A6 Rīga-Daugavpils šosejas malā, izbraucot no Ikšķiles, Rīgas virzienā.

Vai nākošais būs Lībiešu parks?

Valsts tērē lielus līdzekļus, lai izstrādātu plānus un būvētu barjeras trokšņu mazināšanai. Protams vienmēr atradīsies kāds, kas to nezina un mierīgu sirdi cērt kailcirti.

“Rīcības plāns vides trokšņa samazināšanai valsts  galvenā autoceļa A6 Rīga – Daugavpils – Baltkrievijas robeža (Pāternieki) posmam no Rīgas līdz Lielvārdei”

..Apsekojot autoceļa posma apkārtni, tika konstatēts, ka daļu dzīvojamās apbūves teritoriju no trokšņa ietekmes aizsargā mežu un kokaugu stādījumu joslas. Lai gan mežu joslas nav uzskatāmas par speciāli plānotu pasākumu trokšņa ietekmes mazināšanai, to efektivitāte atsevišķās vietās var pārsniegt trokšņa barjeru un vaļņu efektivitāti. Lai nepalielinātu trokšņa līmeni tajās dzīvojamās apbūves teritorijās, kuras šobrīd aizsargā meži, ieteicams saglabāt šīs mežu joslas. Autoceļam piegulošajās mežu teritorijās (aizsargjoslas platumā), kas aizsargā dzīvojamās teritorijas pret trokšņa ietekmi, nav ieteicams veikt kailcirtes, cērtot mežu kopšanas un izlases cirtēs.

Lūk būtiskākie dokumenti, par trokšņu samazināšanas plāniem, kas attiecās uz autoceļu A6 Rīga-Daugavpils. Skatīt 

 

Kailcirte, Ikšķilē. A6 Rīga-Daugavpils šosejas malā, izbraucot no Ikšķiles, Rīgas virzienā.
Kailcirte, Ikšķilē. A6 Rīga-Daugavpils šosejas malā, izbraucot no Ikšķiles, Rīgas virzienā.

 

5 KOMENTĀRI

  1. Kaut kā Andri tur nemanīju, kad tas mežiņš tur tika stādīts. Ticis pie zāģa ne viens vien tautietis ir gatavs Latviju pārvērst par stepju zonu, ja tik uz kādu brīdi var padzīvot kā “biezais” Tagad saradušies daudz tādu mistisku īpašnieku, vai viņu radinieku, kuri pirms neilga laika prasīja vietējiem ceļu, ka var nokļūt līdz “savam Ipašumam “.

  2. Mežs tas ir resurss. Raudāt par kailcrētm ir tas pats, kas čikstēt par izrakņātu kartupeļu lauku rudenī.
    Kailcirte pēc 10-15 gadiem būs skaista jaunaudze.
    Kuru teritoriju šis mežs aizsargāja no trokšņa? Dzelzceļu? 😀

  3. Starp Tīnūžiem un Ikšķili, aiz riepu servisa kkas līdzīgs notiek, arī stūris mežam izrauts, no Tīnūžiem braucot tallinas šosejas virzienā labās puses meži tiko sākti tīrīt ārā, arī kailcirtē, es esmu vienkārši šokā, šitos dabas skaistuma iznīzinātājus vaig pakārt aiz pautiem kokā!!!

  4. Ja, braucu garam, un brinijos! Tik skaista vieta bij! Tagad pliks. Diemžēl dēļ nesakartotiem likumiem šādas lietas notiek. Un ja paskatās apkārt visos novados ir ļoti daudz kail ciršu….

  5. visa beerniiba pavadiita tajaa mezhaa, tagad atnaaku maajaas un redzu – viss tiirs un nabaga mazie putni, kuri pat lidot nemaak skrien caur daarzam panikaa, jo vecaaki tos ir pazaudeejushi.. tagad skaisto, stalto priezhu vietaa es redzu shoseju…. PALDIES!!!! PALDIES!!!!!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu