Latvijas pirmais Operetes festivāls – 18. jūlijā, Ikšķilē

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Pirmais Operetes festivāls Latvijā, norisināsies iespējami tuvu Latvijas centram, kas atrodas Ikšķiles novadā,  pašā vasaras vidū – 18. jūlijā.

„Pasaulē operetes festivāli ir ļoti populāri, tādi notiek arī tepat kaimiņvalstīs. Tādēļ esmu priecīga, ka Operetes festivāls beidzot notiks arī Latvijā. Vēsturiskajā Ikšķiles kultūras telpā ar Operetes festivālu vēlamies ienest pasaules elpu, prieku, radīt svētkus un jaunu tradīciju Latvijā, kas nākotnē kļūtu par mākslinieciski nozīmīgu kultūras fenomenu,” stāsta Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Programma:

18. jūlijā plkst. 12:00 Operetes festivālu ieskandinās labdarības koncerts–veltījums Operetes teātra Latvijā atdzimšanai – Ar mīlestību Ikšķiles luterāņu baznīcā. Biļešu cena iepriekšpārdošanā 4 eiro, koncerta dienā 5 eiro. Koncerta ienākumi un savāktie ziedojumi tiks lietoti skaņas aparatūras iegādei Operetes trupas vajadzībām.

18. jūlijā plkst. 14:00 7 km attālajā Tīnūžu muižas pagalmā notiks muzikāli-teatrāls uzvedums bērniem „Paukojam un Šmaukojam”, kas veltīts izcilā latviešu melodiķa, komponista Arvīda Žilinska 110. jubilejai. Uzveduma sākums plkst. 14.00 Uzvedumā skanēs daudzas tagadējo mammu un tētu iemīļotas dziesmas – „Lelles jaka”, „Kaķīts mans”, „Rīta rosme”, „Dziesma par slinko Jānīti” un daudzas citas, speciāli mūsdienīgi aranžētas šim uzvedumam. Uzvedumā piedalās operetes solisti, dejotāji un orķestris. Biļešu cena iepriekšpārdošanā 8 un 10 eiro. Tie, kuriem nav savs transports uz Tīnūžiem no Ikšķiles varēs nokļūt ar speciāli norīkotu autobusu.

18. jūlijā plkst. 16:00 Atcerēties bijušo valsts Rīgas Operetes teātri, kas šogad atzīmētu 70 gadus, tikties ar savulaik iemīļotajiem operetes solistiem, raudzīties Latvijas operetes nākotnes aprisēs un risināt draudzīgas sarunas pie kafijas tases varēs plkst 16.00 Ikšķiles kultūras namā.

18. jūlijā plkst. 20:00 Savukārt, skaistākās operešu melodijas iemīļotu solistu izpildījumā un vasaras vakara romantiku ikviens aicināts baudīt svētku kulminācijā – Galā koncertā Ikšķiles estrādē. Tā sākums plkst. 20.00Koncertā skanēs gan komponista Arvīda Žilinska operešu mūzika, gan arī skaistākās melodijas no pasaules operetes pūra – Johanna Štrausa, Imres Kālmana, Franča Lehāra, Ričarda Rodžersa un Leonarda Bernstaina operetēm un mūzikliem. Biļešu cena iepriekšpārdošanā 10 – 25 eiro.

18. jūlijā plkst. 23:00 – Valšu vakars Ikšķiles estrādē, kurā ikviens J.Štrausa un citu slavenu valšu komponistu mūzikas pavadībā varēs izdejoties pēc sirds patikas! Garlaikoties neļaus arī Operetes orķestra spēlētās polkas un galopi! Ar Galā koncerta biļeti ieeja Valšu vakarā bez papildus maksas.
Koncertos piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, dejotāji, orķestris un citi. Festivāla režisors – Valdis Lūriņš, muzikālais vadītājs un diriģents – Guntars Bernāts.

Festivāla režisors – Valdis Lūriņš, diriģents – Guntars Bernāts, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs – Oskars Dreģis, producente – Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Operetes festivālu rīko Latvijas operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību.

Latvijas operetes fonds apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu, orķestri un telpām. Operetes izrādes regulāri notiek Rīgā, kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Biļetes jau pieejamas Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv

Tālrunis informācijai un rezervācijām 25123145 vai e-pastā [email protected].

Vairāk: www.operetesfonds.lv, facebook.com/LatvijasOperetesFonds un draugiem/operetesfonds

RESURSSLatvijas Operetes fonds

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu