Detāplānojuma “Skolas ielas kvartāls Ikšķiles pilsētā” galīgās redakcijas projekts

Kur gan pazudusi Lībiešu ielas jaunā ietve!?
Kur gan pazudusi Lībiešu ielas jaunā ietve!?

Detālplānojuma projekts „Skolas ielas kvartāls Ikšķiles pilsētā

„Par detālplānojuma projekta izstrādes uzsākšanu zemes īpašumam „Skolas ielas kvartāls Ikšķiles pilsētā”, kā arī ar pielikumu  – Ikšķiles novada domes apstiprināto darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei. Sabiedriskās apspriešanas pirmais posms – no 14.03.2008 līdz 04.04.2008.

Ikšķiles novada domes piedāvatais “Detalplānojuma 10.Variants”

Detālplānojuma projekts paredz satiksmes organizācijas uzlabošanu atbilstoši satiksmes drošības prasībām, tai skaitā lokveida kustības krustojuma izveidi, kā arī Peldu ielas pagarinājumu līdz lokveida krustojumam. Ikšķiles vidusskolas teritorijā paredzēts precizēt teritorijas izmantošanu, tai skaitā stadiona novietni, izveidojot jaunus gājēju-velosipēdistu celiņus, kā arī saglabājot un labiekārtojot bērnu rotaļu laukumu. Paredzēts paplašināt Strēlnieku ielu līdz domes ēkai.

2008.gada 21.maija domes sēdē tika pieņemts lēmums „ Par detālplānojuma projekta „Skolas ielas kvartāls Ikšķiles pilsētā” pirmās redakcijas nodošanu  sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”. Detālplānojuma projekta pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana no 30.05.2008. līdz 25.06.2008. (t. sk. sanāksme 17.06.2008)

Ņemot vērā sabiedrības aktivitāti un saņemtos ierosinājumus Ikšķiles novada dome 2008.gada 20. augusta sēdē pieņēma lēmumu „ Par detālplānojuma projekta „ Skolas ielas kvartāls Ikšķiles pilsētā” pirmās redakcijas pilnveidošanu, nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”, kā arī tika pagarināts detālplānojuma izstrādes termiņš un  organizēta detālplānojuma projekta trešā sabiedriskā apspriešana no 26.08.2008. līdz 16.09.2008, (t. sk. sanāksme 11.09.2008.).

Sabiedrisko apspriešanu gaitā izteiktie dažādie viedokļi, iebildumi, pretenzijas, kā arī tieši pretēji – atbalsts izstrādātajiem detālplānojuma priekšlikumiem, kas tika apkopoti, izvērtēti domē, kā arī sniegtas atbildes. Izvērsts iedzīvotāju ierosinājumu un atsauksmju pārskats par detālplānojuma pirmās redakcijas pilnveidošanu pieejams Ikšķiles novada domes mājas lapā www.ikskile.lv.

Informācija par detālplānojumu un grafiskie materiāli pieejami Ikšķiles novada domē un SIA „ PEAF”, Preses ielā 2, Ogrē. Detālplānojuma projekta grafiskās daļas iztrādātie varianti un galīgās redakcijas projekts pieejams Ikšķiles novada domes mājas lapā  www.ikskile.lv.

Detālplānojuma projekta redakciju kā  galīgo redakciju paredzēts virzīt  2008.gada 19.novembra Ikšķiles novada domes sēdē.

Detālplānojuma projekta izstrādātāji – SIA „PEAF”

 

19 KOMENTĀRI

  1. neesmu droshiibas eksperts tachu man liekas ka lai uzlabotu droshiibu pietiktu ar daziem guloshajiem policistiem – kas nemaksaa daudz un ko vareeja nolikt jau peernajaa vasaraa un tad paskatiities vai satiksme kluvusi leenaaka vai ne.<br />
    <br />
    Piekriitu ka var pielikt paris staavvietas pretii skolai vai paplashinaat tur ielu lai var beernus izlaist abaas pusees + uztaisiit gana lielu vai pat vairaakas gajeju paarejas, tachu elementaaras droshiibas uzlaboshana neprasa daudzus gadus spriedeleeshanu un miljonu teerinjus.<br />
    <br />
    Un staavvietas perpendikuaari braukshanai pretii skolai ir nelaaga doma, kas samazinaas droshiibu, jo sho vietu izmanto tikai beernu izlaishanai un reizeem savaakshanai, un neredzu iemeslu izveidot perpendikulaaras staavvietas.

  2. Patreizējais skolas ielas posms pie skolas jāveido kā skolas priekšlaukums ar iebraukšanu no esošā krusojuma, bet satiksme jānovirza pa Peldu ielas jauno posmu. Lībiešu ielas posms gar estrādi satiksmei jāslēdz.

  3. Es pat piebilstu ka būs tā ka pa visām ielām būs intensīva kustība kur katrs mēģinās pie skolas piebraukt ātrāk un ērtāk. Sajūtas būs tādas kā stāvot uz liela asfaltēta laukuma uz kura haotiski braukā mašīnas un cilvēks nezin kur doties.

  4. Piekrītu OTTO. Piedāvātais detālplāns neatrisina ne satiksmes drošības, ne ērtu transporta organizācijas risinājumu. Ja pagarina Peldu ielu, tad kādēļ saglabāt divvirzienu kustību gar skolu un Lībiešu ielā? Drošs un ērts satiksmes organizācijas risinājums ir uzkrītoši redzams tikai jāprot to saskatīt, ko diemžēl patreizējās domes pielasītie speciālisti nav spējuši saskatīt.

  5. Pat nedaudz iedziļinoties kustības shēmā ir pilnīgi skaidrs, ka apļa risinājums neatrisina neko (vienīgi ja gribās iztērēt naudu). Pēc apļa izbūves daudziem bērniem būs jāšķērso vairāk ielu, kas nekādā gadījumā nepalielinās drošību. <br /> <br /> <br /> <br />Uz šodienu ļoti daudz autovadītāju pat ar šausmām uztver apļa izbraukšanu!

  6. Es arī vedu bērnu uz skolu. Nu jā, ir spiešanās, taāu izskatās ka 90%, kas te brauc, ved bērnus uz skolu, tā ka noasfaltēta pļaviņa neko nelīdzēs 🙁 Ja es būtu pie teikšanas, drīzāk koncentrētos uz smago mašīnu (kas augām dienām caur centru ved akmeņu šķembas) novirzīšanu uz Būstrumiem vai tml. Cik es saprotu centrālo ielu NEKAD nevarēs normāli saglabāt gludu, jo jālaiž cauri 20 tonnīgs tranzīts. Domāju, ka atsevišķa pārbrauktuve aiz Būstrumiem diez vai būs millioniem vērta. ..kaut gan…

  7. Un kur tad pie Stūra veikala ir vieta vēl kādam aplim!<br />
    Manuprāt ,vispirms jāvadās no drošības pasvērumiem , un īpaši jādomā par bērniem, nevis jāuztraucās par dažu koki nozāģēšanu. Beigu beigād, var taāu iestādīt citus vietā! Tasir murgs, kas katru rītu notiek pie skolas:vecāki mēģina nogādāt bērnus uz skolu , tajā pašā laikā “īpaši steidzīgie” neievēro ne ātruma ierobežojumus ne gājēju pāreju!!

  8. Aplis šai vietā ir lielākais stulbums. Tad jau drīzāk apli pie Stūra veikala, kur pilnīgi pārskatāmā krustojumā notiek avārijas katru mēnesi ja ne biežāk.<br />
    “Skolas aplis” un Peldu ielas pagarināšana būs tikai vēl viena krustojama iela bērniem kas nāk pa Lībiešu ielu uz skolu. <br />
    Ja trotuāriņu Lībiešu ielā var uztvert kā patīkamu plusu bērnu drošībai, tad tagad vajag izveidot lamatas tā galā, kur psihiskie braucēji ar otrajiem golfiem un veciem melniem BMW kā reiz būs lieliski ieskrējušies no lejas…

  9. Par to drošību – jāskaita. Šis plānojums nesamazina automašīnu skaitu, kas brauc uz centru no Peldu ielas. Tātad, bērniem, kuri tagad šķērso šo transporta plūsmu, tas būs jādara arī turpmāk! Tikai, labākajā gadījumā, tālāk no skolas. Vai tas kaut kādā mērā uzlabo situāciju? Nē! Kopumā šis risinājums tikai samazinās trokšņu līmeni, jo ceļš būs nedaudz tālāk.<br />
    Visa detālplānojuma būtība ir Kultūras kalna projekta būvēšana. Stadions ir piekabe, ar kuru grib piekukuļot skolas auditoriju. Protams, arī pats ceļš ir izdevīga lieta – jo vairāk asfalta, jo lielāks līgums.<br />
    Satiksmes situācija šajā rajonā pēc statistikas ir droša. Kopš 2005.gada tikai viena avārija – veicot apgriešanās manevru krustojumā. Detālplānojumam veiktā ekspertīze eksistē elektroniskā formā, taāu to dome NEPUBLICĒ! Kāpēc??? Ekspertīze šim sabiedriskajam objektam ir veikta par sabiedrības naudu!

  10. Kādas tad izmaiņas jūs tur saskatat kas dos bērnu drošību?<br />
    <br />
    Vai tad tas ka jāšķērso vairāk ielas ir lielāka drošība?<br />
    <br />
    Ja likvidētu ielu gar skolas durvīm tad vēl varētu diskutēt par drošības līmeņa celšanos, bet tagat tikai lielāks ielu zirnēklis.

  11. Domes darboņi ir pārliecināti, ka mierīgi to murgu apštempelēs un tik bliezīs tālāk. Vispirms jau kultūrkaku uztaisīs. Tāpēc jau visa tā ņemšanās ap detālplānu. Tādēļ visu projektu nerāda. Atkal tos muļķus-ikšķiliešus cer apāakarēt.

  12. Galīgā detālplāna redakcija izstrādāta ignorējot iedzīvotāju, profesionālu arhitektu un RTU profesora, LZA akadēmiķa Jāņa Krastiņa iieteikumu nepostīt dabas bagātību – bērzu birzi un pilsētas centrālajam laukumam piemērotākajā vietā neparedzēt auto stāvvietu. Pārspīlēta diametra rotācijas aplis paredzēts nogāzē, skolas priekšā satiksmes intensitāte palielināsies. Detālplāns neatrisina tieši neko. Tas ir nemākulīgas saimniekošanas, diletantiskas projektēšanas un ciniskas attieksmes auglis.

  13. Uzceļam tikai skolniekiem pieejamu stadionu un basketbola laukuma vietā pie domes uzbliežam stāvlaukumu.<br />
    varbūt stadiona vietā tomēr vēl vienu rotācijas apli? nu tāpat, lai smuki var riņķot.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu