Ak, šis detālplānojums jeb kaķis maisā

Iespējamais satiksmes aplis Ikšķiles centrā. Vietā kur kustības problēmu nav.
Iespējamais satiksmes aplis Ikšķiles centrā. Vietā kur kustības problēmu nav.

Kāpēc Ikšķiles novada dome nepublisko internetā izstrādāto detālplānu par Ikšķiles centra pārbūvi un nepadara to vieglāk pieejamu visiem ikšķiliešiem?

Ikšķiles novada dome ir lēmusi, ka 20 dienas ir pietiekami ilgs termiņš, lai Ikšķiles iedzīvotāji varētu pienācīgi iepazīties ar domes plāniem radikāli pārbūvēt Ikšķiles pilsētas centru. Taču informācijas izplatīšanas ziņā Ikšķiles novada dome nav darījusi vairāk, kā vien to prasa likums – ir publicējusi domes lēmumu interneta mājas lapā un izkārusi projektu pie ziņojumu dēļa domes telpās. Tātad: Ikšķiles novada domes deputāti ir pārliecināti, ka Ikšķiles novada ļaudīm ir tiesības ar Ikšķiles centra būtiskās pārbūves detālplānojumu, kas tika projektēts par nodokļu maksātāju naudu un arī tiks realizēts par Ikšķilnieku samaksātajiem nodokļiem, iepazīties 20 dienu laikā, paspējot nokļūt domes telpās darba dienās līdz plkst.17.00.

Ikšķiles centra pārbūves projekts nav ievietots Ikšķiles domes izveidotajā interneta mājas lapā. Domes ambiciozās ieceres Ikšķiles iedzīvotāji nevar apskatīt arī Ikšķiles pilsētas centrā vai kādā citā viegli pieejamā vietā un laikā, jo Ikšķiles dome nav pilsētā izvietojusi maketus, planšetes vai plakātus, kas iepazīstinātu ikšķilniekus ar gaidāmajām pārmaiņām. Tā vietā Ikšķiles iedzīvotāji tiek aicināti darba laikā (un tikai!) doties uz pilsētas domes telpām, lai aplūkotu grandiozo ieceri. Kāpēc?

Varbūt Ikšķiles novada dome baidās par to, ka Ikšķiles iedzīvotāji protestēs pret to, ka tiek šķiesta nauda apļveida krustojuma izveidei apmēram 50 m diametrā pie Ikšķiles pasta ēkas laikā, kad Ikšķiles ielas, gājēju ietves (kuras vēl ir saglabājušās no padomju laikiem) un pārējā infrastruktūra ir katastrofālā stāvoklī? Varbūt dome baidās, ka nevarēs atbildēt uz jautājumu, kādēļ pie skolas esošais skrejceliņš, esošais sporta laukums un zālājs futbolam nevar tikt atjaunots, bet gan tā vietā tiek plānots šķiest milzu naudu starptautiskajiem standartiem atbilstoša stadiona būvniecībā? Varbūt dome pati nevar sniegt atbildi uz jautājumu, vai Lībiešu ielas ozolu aleja pie estrādes tiks saglabāta, vai tas tomēr īsti nav paredzēts detālplānojuma projektā un to risinās būvniecības procesā? Un kādi ir patiesie šī detālplānojuma par Ikšķiles centra pārbūvi pasūtītāja (pasūtītājs ir pati Ikšķiles novada dome) nodomi, vēloties detālplānojuma apspriešanai atvēlēt minimālo laiku un atļaujot iedzīvotājiem iepazīties ar grandiozajām pārbūves iecerēm tikai domes telpās darba dienas laikā līdz plkst.17.00?

Tā vietā lai rūpētos par to, ka katrs Ikšķiles novada iedzīvotājs zinātu par domes ambiciozajām iecerēm un jauno Ikšķiles centru, un tiktu darīts viss iespējamais, lai apkopotu pēc iespējas vairāk iedzīvotāju viedokļu, ierosinājumu un komentāru, Ikšķiles novada dome pieņem lēmumu: „Detālplānojuma projekta pilnveidotās redakcijas materiāli būs izstādīti Ikšķiles novada domes telpās, ar tiem varēs iepazīties darbdienās no plkst. 9.00-12.00 un no 13.00-17.00, laika posmā no 26.08.2008 līdz 16.09.2008.”

Lai Ikšķiles novada iedzīvotājus iepazīstinātu ar Ikšķiles novada domes iecerēto pilsētas centra pārbūvi, atceres pasākuma MŪSU IKŠĶILE norises laikā koncerta organizatori Ikšķiles estrādē novietoja lielizmēra detālplānojuma projekciju. Novietotais plakāts izraisīja ārkārtīgi lielu interesi un diskusijas, kurās iesaistījās vairāki desmit ikšķiliešu. Aicinām visus Ikšķiles novada iedzīvotājus steidzami iepazīties ar Ikšķiles novada domes bezatbildīgi un neprofesionāli izstrādāto Ikšķiles centra pārbūves detālplānojumu, kā arī piedalīties domes organizētajā sabiedriskās apspriešanas sanāksmē, kas notiks 11. septembrī plkst. 17.00.

Pirms šīs sanāksmes aicinām Ikšķiles novada iedzīvotājus uz sanāksmi

10. septembrī plkst. 20.00 Ikšķiles Kultūras biedrības namā, lai apkopotu iedzīvotāju viedokļus detālplānojuma sakarā un sagatavotu viedokļus Ikšķiles novada domei.  

Aicinām Ikšķiles novada iedzīvotājus būt aktīviem un personīgi piedalīties sabiedriskās apspriešanas sanāksmē Ikšķiles novada domē 11.septembrī plkst.17.00.

6 KOMENTĀRI

  1. Paskatījos domes lapu un reko atradu.<br />
    <br />
    Tradicionālā mazstāvu apbūve ar lielu dārzu un parku īpatsvaru, kā arī Daugavas upe ar daudzveidīgām atpūtas iespējām nodrošina pievilcīgu vidi dzīvošanai.<br />
    <br />
    Par lielu dārzu un parku īpatsvaru drīz jau varēs aizmirst jo būs olimpiskie stadioni un apļi. Vel jau jāņem vērā pirmsvēlēšanu gads tagat viss tiks darīts lai izskatās kad veāi rukā.

  2. To: Jumts<br />
    <br />
    Jā es arī iskatījos tajā detāāālplāāānojumā. Varbūt vajag parplānot arī domi. Jo citādi saksies apļu ārprats.<br />
    <br />
    Starp citu ja būs tā iela pa taisno kur taka tad visi ar saviem WRX un EVO mēģinās atvilkt un uzlekt estrades virzienā. Krustojumā gulošo policistu likt nevar un slīpumā arī, līdz ar to ierobežot ātrumu arī nevar.<br />
    <br />
    Lai tak veāi atjēdzās un novērtē reāli.

  3. nu jau gan Jāņiem jumts ir aizbraucis neatgriezeniski! <br />
    Ja vispār kur to apli vajag,tad,iespējams- vietā,kur nobrauc no šosejas.Varēs laist pa apli un izvēlēties,kurā bodē iegriezties. Bet,nopietni runājot,tur jau tagad reāli ir grūts krustojums,tas kļūs vēl sarežģītāks līdz ar Maksimas darbības uzsākšanu. Bet tas,redz,tagad kungiem nav aktuāli,tagad steidzami jābīda “ģēlas”!<br />
    Un pie skolas,varbūt arī pie pasta jau sen varēja būt regulējamie luksofori,ja kādam tai baltajā ēkā aiz birztalas tiešām interesētu bērnu drošība,kā tagad tiek skandināts!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu