Piemiņas koncerts izskanējis

«Ikšķiles Kultūras biedrības» un biedrības «Par sakārtotu un laikmetīgu kultūrvidi Ikšķilē» aicinājumam atzīmēt Latvijas Tautas frontes Ikšķiles un Tīnūžu atbalsta grupas dibināšanu pirms 20 gadiem un,

atceroties tā laika notikumus, domāt par Ikšķiles šodienu un nākotni atsaucās vairāk kā 270 Ikšķiles novada iedzīvotāju.

Neskatoties uz rudenīgi vēso laiku un aizņemtību, gatavojoties 1. septembrim, dažādu paaudžu ļaudis pulcējās estrādē. Koncerta organizatori ir gandarīti par cilvēku atsaucību, mākslinieku un viesu nesavtīgo dalību koncertā un atdzimušo iniciatīvu paust savu viedokli.

Koncertā piedalījās Latvijas Universitātes jauktais koris Juventus ikšķilieša Jura Kļaviņa mākslinieciskajā vadībā, Ikšķiles deju kolektīvs Pavards, Ieva Akuratere un vīru kopa Vilki. Koncertu vadīja Kaspars Upacieris.

          Repertuārs radīja emocionālu atmosfēru, raisot patriotiskas jūtas apmeklētāju vidū jau ar pirmo priekšnesumu – deju Pie Daugavas. Augsti profesionālajā kora sniegumā izskanēja Raimonda Paula Vivat, Latvija!, Zigmara Liepiņa Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas. Skanot Ievas Akurāteres Manai tautai, cilvēki cēlās kājās, daudzu acīs bija redzamas asaras. Sargājiet šo vietu, visa Latvija būs jums par to pateicīga,  novēlēja Ieva sava emocionālā priekšnesuma izskaņāa

Tās jūtas jau cilvēkos nav pazudušas, tikai ikdienas steigā un rūpēs paslēpušās dziļāk. Pirms divdesmit gadiem teicām – mūsu Latvija. Ir skaidrs, ka to nosargāt varēsim, tikai sargājot katrs savu Latviju. Arvien spēcīgāk izskan – mūsu Jūrmala, mūsu Pāvilosta, mūsu Kundziņsala, mūsu Baldone, MŪSU IKŠĶILE. Katram no mums jābūt atbildīgam, jādomā par to – uzskata biedrības Par sakārtotu un laikmetīgu kultūrvidi Ikšķilē valdes pārstāve Maija Avota.

Koncerta gaitā ikšķilieši varēja priecāties un patiesi just lepnumu par saviem brīnišķīgajiem dejotājiem, kurus Ikšķilē nemaz tik bieži nav iespējams redzēt. Par vakara kulmināciju kļuva kora Juventus atskaņotā Mārtiņa Brauna Saule, pērkons, Daugava. Savukārt kā pēdējā dziesma koncertā izskanēja Jāņa Norviļa Daugavas abas malas, kas vēlreiz piecēla kājās visus estrādē sanākušos.

Viens no pasākuma organizatoriem – mākslinieks Valdis Villerušs: Daudzi Tautas frontes pirms divdesmit gadiem iecerētie darbi Ikšķilē kultūras jomā joprojām nav paveikti. Beidzot to vajadzētu izdarīt, tādēļ var teikt, ka Tautas fronte turpinās.

Ikšķiles Kultūras biedrība un biedrība Par sakārtotu un laikmetīgu kultūrvidi Ikšķilē izsaka īpašu pateicību māksliniekiem – korim Juventus un diriģentam Jurim Kļaviņam, Ikšķiles deju kopai Pavards un vadītājai Ingai Lamsterei, Ievai Akuraterei, vīru kopai Vilki, Kasparam Upacierim un režisoram Valdim Lūriņam. Pateicamies pilsētas kultūras darba koordinatorei Dzintrai Čudarei par atbalstu pasākuma sekmīgai norisei, pašvaldības uzņēmuma Līvi atsaucīgajiem darbiniekiem un visiem, visiem, kas mums palīdzēja.

5 KOMENTĀRI

  1. Jaunajā estrādē UFO varēs ievest tikai pie saites un ar uzpurni.Kopskaits gan uzrādīts kopā ar kori,pašdarbniekie un apkalpojošo personālu.Bez tautfrontiešiem vēl bija kādi 20 muldoņas ar Ufo priekšgalā.

  2. Jā, koncerts bija jauks, tikai visu sabojāja runas par estrādi- jau apnicis klausīties vienu un to pašu.Kādēļ nav pieminēts fakts, ka daudzi šo netīro runu dēļ gāja projām?!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu