Līnija

Pirms pāris nedēļām divās Ikšķiles ielās, kuru asfalta segums atjaunots pirms 2-3 gadiem, kāds atcerējās izveidot brauktuvi sadalošās līnijas.

Ir vēl kāds fakts, kas šo līniju krāsošanas farsu uz netīra asfalta parāda daudz skaidrāk – Lībiešu iela (līnija uzkrāsota), Daugavas prospekts (līnija nav uzkrāsota), Birzes iela (līnija uzkrāsota) ieskauj Ikšķiles parku, kur atrodas  Ikšķiles 800.gadu skvērs, uz kuru nav nevienas, gājējiem drošas pārejas.

Lībiešu ielas trotuārs tika izveidots vēl J.Rudzīša vadīšanas laikā, bet Birzes ielas un Daugavas prospekta trotuārus 2010.gadā projektēja SIA A-Vide jau I.Trapiņa vadīšanas laikā.
2010.gadā pašvaldība Ikšķiles 800.gadu skvēra labiekārtojuma un apzaļumošanas projekta realizācijai tērēja 100 000Ls, bet gājēju pārejas arī netika paredzētas.

Jautājumi:

Vai A-Vide projektēja slikti, ka neparedzēja gājēju pārejas?

Cik droši ir bērniem šķērsot ielu pie 800.gadu skvēra?

Varbūt drošība ir tikai vīģes lapa ar kuru piesegt ….?

 

P.S.

Apskatot A-Vide mājas lapas sadaļu “Objekti”, Nesenākie SIA “A VIDE” izpildītie tehniskie projekti nevar saprast vai 2009.gadā firma ir beigusi savu darbību, vai arī atradusi ļoti “stratēģisku partneri” Ikšķiles pašvaldības izskatā.

Iespējams, paviršai projektēšanai ir iemesls. SIA “A Vide” ir izveidojusi divas datorprogrammas, kas paredzētas projektēšanas un lauka darbu atvieglošanai. 

Programma automātiskai autoceļu projektēšanai (uzmanību skaļa mūzika)

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu