Jānis Arvīds Plaudis Ikšķilē atstājis daudz pozitīvas enerģijas

J.A.Plaudis Ikšķilei un tās bibliotēkai paredz plaukstošu nākotni.
J.A.Plaudis Ikšķilei un tās bibliotēkai paredz plaukstošu nākotni.

Ceturtdien, 23.aprīlī, atsaucību un patiesu interesi guva dzejnieka, rakstnieka, rokrakstu tulka un mūsu – «Ogres Vēstu» redakcijas –

kolēģa Jāņa Arvīda Plauža viesošanās Ikšķiles bibliotēkā.

Uz tikšanos ar J.A.Plaudi ieradās tie, kuri interesējas par lietām, kas rakstnieka sirdij ir tuvas,» stāsta Ikšķiles bibliotēkas vadītāja Valda Raāinska. «Mūsu saruna izvērtās ļoti plaša, jo tās laikā pievērsāmies vairākām tēmām – dziedniecībai, politiskajām personālijām un, protams, rokrakstu tulkošanai. Viesis atstāja ļoti labu iespaidu un daudz savas enerģijas, jo bijām viņu pamatīgi nokausējuši ar jautājumiem!»

Arī pats J.A.Plaudis ar aizvadīto tikšanos palicis visnotaļ apmierināts. «Tiku uzņemts ar sapratni, kas īpaši priecē, jo šiem cilvēkiem izstāstīju arī to, ko ne vienmēr visiem stāstu,» gandarīts atzīst mūsu kolēģis. «Patika, ka Ikšķiles bibliotēkā valda siltums un sirsnība, kas attīstījies gadiem ilgi, pateicoties savam lasītāju aktīvam. No šiem cilvēkiem staroja draudzības jūtas, un es centos ar katru parunāt individuāli.» J.A.Plaudis atzina, ka  gan Ikšķiles bibliotēkai, gan Ikšķiles novadam ir liels attīstības potenciāls. «Ikšķiles novads, salīdzinājumā ar citiem, ir plaukstošs,» skaidro J.A.Plaudis. Vēl viņu patīkami pārsteidza bibliotēkas pasniegtā dāvana – krūzīte ar Ikšķiles simboliku, kurā rakstnieks saskata ne tikai simbolisku, bet arī māksliniecisku vērtību.

Dana Dadze

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu