Filma „Lūgšana krustā

Bīskaps Boļeslavs Sloskāns.
Bīskaps Boļeslavs Sloskāns.

„Latviešu tauta varēs pastāvēt vienīgi kā ticīga tauta ar augstu morāli, kāda bijusi mūsu tautai cauri gadu simtiem. Ne ienaidnieki iznīcina tautu, bet tauta pati sevi iznīcina, kad morāle pagrimst.

Lūdzam Jūs kopā ar mums 2008. gada 14. novembrī plkst. 20:00 (sākuma laiks labots iepriekš bija 19:30) Ikšķiles Kultūras biedrības namā, pirmizrādē noskatīties dokumentālu pilnmetrāžas filmu „Lūgšana krustā”, kā arī tikties ar filmas scenārija autori un režisori Dzidru Smiltēnu.

Filma „Lūgšana krustā” ir latviešu bīskapa Boļeslava Sloskāna dzīvesstāsts. Vēstures atmiņa par cilvēku un laikmetu. Par labo un ļauno. Par cilvēkmīlestību un augsto piedošanas ideju un arī vēstures liecība par boļševiku veikto apvērsumu Krievijā, kas turpmākajā laikā daudzām tautām, arī latviešiem, atnesa ciešanas un nāvi Gulaga un citās koncentrācijas nometnēs, kad notika masveida baznīcu postīšana un priesteru nogalināšana, kad ticība Dievam tika pielīdzināta valsts nodevībai. Bīskaps Boļeslavs Sloskāns ir viens no tiem, kas iziet šo moku ceļu un brīnumainā kārtā izglābjas.

Šīs atmiņas par latviešu bīskapu Boļeslavu Sloskānu ir vienlīdz svarīga gan mums Latvijā, gan citviet pasaulē. Ne velti Vatikāns gatavojas pasludināt bīskapu par vienu no pasaules svētajiem.

Dokumentālā pilnmetrāžas filma “Lūgšana krustā” tapusi Reklāmas aģentūrā (Filmu studijā) “Balti”. Tās garums ir 52 minūtes. Filmu veidojuši scenārija autore un režisore Dzidra Smiltēna, operatori Miks Zvirbulis, Jānis Eglītis, Agris Birzulis, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu operators Igors Jakovļevs.

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu