Igors Miglinieks vadīs basketbola klubu Jēkabpils

Igors Miglinieks. Foto: Delfi.lv
Igors Miglinieks. Foto: Delfi.lv

No 27. janvāra BK “Jēkabpils” galvenā trenera pienākumus uzņemsies viens no labākajiem basketbolistiem un Olimpiskās zelta medaļas ieguvējs – Igors Miglinieks. Trenera vietnieka amatu pārņems latviešu basketbolists un treneris Edmunds Valeiko. BK “Jēkabpils” pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Edgaru Teteri un trenera vietnieku Andri Čerjaku.

BK “Jēkabpils”, savstarpēji vienojoties, pārtrauca sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Edgaru Teteri un vietnieku Andri Čerjaku un noslēdza līgumu ar jaunu treneru sastāvu, kas turpmāk trenēs un uz medaļām Latvijas Basketbola līgā virzīs Jēkabpils komandu.

Edgars Teteris galvenā trenera amatā atradās kopš kluba dibināšanas un kluba pirmajā – 2012./2013. gada sezonā aizveda Jēkabpils komandu līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta ceturtdaļfinālam un sezonu noslēdza piektajā vietā no kopumā 11 komandām. 2013./2014. gada sezonu Jēkabpils komanda uzsāka ar mērķi LBL cīnīties par medaļām, paralēli pirmo reizi piedaloties un gūstot pieredzi arī Baltijas Basketbola līgā. Sezonas sākums komandai izvērtās ļoti veiksmīgs, neskatoties uz sērijveida traumām vadošajiem spēlētājiem. Šobrīd BK “Jēkabpils” LBL pamatturnīra tabulā atrodas ceturtajā vietā, no tabulas trijnieka atpaliekot ar vienu zaudējumu.

Klubs izsaka Edgaram Teterim un Adrim Čerjakam pateicību par ieguldījumu basketbola attīstībā Jēkabpilī.

BK “Jēkabpils” jaunais galvenais treneris Igors Miglinieks ir viens no Latvijas labākajiem saspēles vadītājiem astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados. Spēlējis Padomju Savienības izlasē. Latvijas čempions (1990.), PSRS čempions (1988.), divkārtējs vicečempions (1986., 1987.), divkārtējs bronzas ieguvējs (1989., 1991.). Latvijas valstsvienības galvenais treneris Eiropas 1997.gada čempionāta finālturnīrā (16.vieta). Treneris ar lielu starptautisku pieredzi – strādājis gan dažādos ārzemju klubos, gan arī Ķīnas un Latvijas izlasēs par galvenā trenera palīgu. “IM Sports” sporta skolas īpašnieks Ikšķilē.

“Šosezon esmu atteicies no vairākiem labi atalgotiem līgumiem ārzemēs, taču pieņēmu lēmumu palikt mājās – Latvijā. Jau pirms piedāvājuma no BK “Jēkabpils” man komanda šķita simpātiska. Patīkami, ka uzrodas jaunas basketbola vēsmas ar tādu iniciatīvu un atdevi. Saprotu, ka komanda ir tikai sākuma posmā un es viņiem šobrīd varu daudz palīdzēt. Klubs sasniegs augstus mērķus!” sadarbības sākumu komentē Igors Miglinieks.

Trenera vietnieks Edmunds Valeiko savas karjeras laikā spēlējis gan vairākos spēcīgākajos Latvijas klubos, ar kuriem kļuvis par Latvijas trīskārtēju čempionu, gan arī bijis ārzemju klubu sastāvos. Latvijas izlases sastāvā Valeiko aizvadījis 90 spēles, savukārt kā treneris viņš divas sezonas bijis pie ASK/”Buki” komandas stūres, bet 2010. gadā kā „Barons” trenera palīgs kļuvis par Latvijas čempionu. 2012./2013. gada sezonu aizvadījis Ukrainā par “BK Odesa” jaunatnes sistēmas galveno treneri.

Basketbola klubu “Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, “LDZ Cargo”, SIA “Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA “Mikor”, AS “LNK industries”.

Sagatavots izmantojot: BKJekabpils.lv

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu