Ikšķile kaldina jaunos čempionus

Ikšķiles pašvaldība ir dāsna jauno sportistu atbalstīšanā, kas ir ļoti pozitīvi pēc būtības.

Bērniem, kuri trenējas I. Miglinieka sporta skolā, ikmēneša atbalsts no pašvaldības ir 20,- lati, tiem, kuri trenējas hokejā – 53,- lati mēnesī.

Saprotu, ka šī ir tradīcija, tādēļ aicinu ikviena Ikšķilē deklarētā bērna vecākus, kuru bērns nodarbojas ar kādu sporta veidu, vērsties pašvaldībā, ar lūgumu atbalstīt bērna sportot prieku no 20,- līdz 53,- (tas arī varētu nebūt maksimums) latiem mēnesī. Vēl labāk, ja šādu atbalstu lūgs biedrība. Un tad jau pavisam drīz mums būs ne tikai basketbolisti un hokejisti, bet arī futbolisti, volejbolisti un tenisisti, peldētāji!

Ogrenet.lv raksta:

Ikšķiles pašvaldība atbalstīs sava novada jaunos hokejistus

Šodien Ikšķiles novada domes sēdē deputāti lēma par 7000 latu finansējuma piešķiršanu Hokeja Klubam “Ogres Juniors”, kurā trenējas arī 11 Ikšķiles novadā deklarēti bērni.

Kā savā iesniegumā norāda biedrības „Hokeja Klubs „Ogre Juniors” valdes priekšsēdētājs K.Bergmanis, finansējums nepieciešams hokeja treniņu un spēļu procesa nodrošināšanai, jo, sakarā ar pieaugošo bērnu skaitu, lai nodrošinātu kvalitatīvu treniņu procesu, būs nepieciešamas papildus ledus laukuma izmantošanas stundas.

Šobrīd hokejā klubā ir 107 audzēkņi. Palielinoties bērnu skaitam, izveidotas trīs atsevišķas grupas, kas treniņiem nedēļā velta 9 stundas. Šogad Hokeja kluba “Ogre Juniors” komandas plāno turpināt pidalībties Latvijas Bērnu un Jaunatnes Meistarsacīkstēs Hokejā U-10, U-12, U-14, U-16 grupās, kā arī starptautiskos turnīros. Biedrība oktobrī organizēs arī U-10, U-12, U-14 grupu turnīru “Ogres Kauss 2012”, kurā piedalīsies komandas no dažādām pilsētām.

Ja pašvaldība savu atbalstu nesniegtu, vecākiem par bērnu treniņiem mēnesī būtu jāmaksā 70 latu līdzšinējo 20 latu vietā. Pēc līdzīga principa pašvaldība atbalsta arī tos bērnus, kas trenējas Igora Miglinieka sporta skolā.

http://www.ogrenet.lv/ikskile/19196/

 

5. Par pašvaldības finansējuma piešķiršanu biedrībai „Hokeja klubs „Ogre Juniors””

            Izskatot biedrības „Hokeja Klubs „Ogre Juniors”” valdes priekšsēdētāja K.Bergmaņa 14.02.2012. iesniegumu (saņ. 15.02.2012. Nr. 231) par pašvaldības finansiālā atbalsta piešķiršanu biedrības darbībai un attīstībai 2012.gadā, pamatojoties uz Sporta likuma 7.panta pirmās daļas 3.punktu, likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 6.punktu,

dome, atklāti balsojot ar „__” balsīm, „par”__, „pret”__, „atturas”___, nolemj:

1.      Piešķirt finansējumu LVL 7000,00 (septiņi tūkstoši lati) apmērā biedrībai „Hokeja klubs „Ogre Juniors”” (reģ. Nr. 40008173982, juridiskā adrese: Bērzu aleja 14-8, Ogre, Ogres novads), turpmāk saukta „Biedrība”, ar mērķi – Ikšķiles novadā dzīvojošo bērnu hokeja treniņu un spēļu procesa nodrošināšanai 2012.gadā.

2.      Noteikt šādus nosacījumus lēmuma 1.punktā noteiktā finansējuma saņemšanai:

2.1.Biedrība 2012. gadā nodrošina, ka Ikšķiles novadā dzīvojošo bērnu vecāku iemaksas par treniņiem un spēlēm viena bērnam nepārsniegs 20 Ls/mēnesī;

2.2.Biedrība finansējuma līgumā noteiktajā kārtībā un termiņos regulāri atskaitīsies pašvaldībai par biedrības komandā esošo Ikšķiles novadā dzīvojošo bērnu sekmēm.

3.      Šī lēmuma 1.punktā norādīto finansējumu paredzēt no Ikšķiles novada pašvaldības budžeta 2012.gadam līdzekļiem.

 

9 KOMENTĀRI

  1. Pilnībā piekrītu Zanei. <br />
    Ikšķiles novada pašvaldībai nav konkrēta plāna kā tiek sadalīta nauda bērnu atbalstam.<br />
    <br />
    Vēl nesen Ikšķiles pašvaldībai piederēja 1% Ogres ledus halles, tad pašvaldība deva atlaides īpašuma nodoklim Vidzemes ledum, tā arī pretīm neko jēgā nesaņemot (itkā kaut kādas atlaides ikšķiles bērniem par ledu).

  2. Būtu labi, ja dome informētu par visu bērnu ārpusskolas nodarbību finansējumu. Manējie darbojas ārpus ikšķiles un par visu maksājam mēs paši. Varētu jau piekrist – neatbalstam vietējot trenerus un skolotājus. Taāu solītā mūzikas skola vēl aiz kalniem, sporta dejas labā līmenī netiek piedāvātas. Kaut gan hokejisti arī darbojas Ogrē. Varbū te varētu ievies talonus(vauāerus) un ģimenes pašas nolems kur bērniem papildus mācīties vai trennēties.

  3. Bērnu un jauniešu sports ir jāatbalsta. Tiesa, Ls 700 uz vienu jauno hokejistu gadā izskatās diezgan liela summa. Pat ja tā ir visiem pieņemama, tad tomēr vajadzīga kāda noteikta politika. Tad jau tagad varēs nākt jāšanas entuziasti ar Ls 100 mēnesī, tenisisti, daiļslidotāji, izpletņlēcēji… un kaut kad nāksies pateikt – stop! Ko tad?<br />
    <br />
    Otra lieta. Kā šīs summas izskatās ģimenēm, kuras nevar nopirkt ekipējumu un maksāt Ls 20 mēnesī? Vai pašvaldības sporta politikā ir kāds piedāvājums, kam rakstīt iesniegumu?<br />
    <br />
    Un tās riebīgāks jautājumiņš – vai arī citas pašvaldības ir tik pretimnākošas Ogres Junioram? Vai bagātā Ikšķile pasākumu sponsorē tāpat kā OITAA…

  4. Jā, tā tas ir. Šo apgalvojot es varu nedaudz kļūdīties, bet, kad tika piešķirts pašvaldības līdzfinansējums, tad apmēram tāda tā summa bija. Raksta autors, manuprāt, ir korekts attiecībā uz summām. <br />
    Man šķiet, ka ir pozitīvi, informēt pašvaldības iedzīvotājus, kur paliek nodokļos samaksātā naudiņa:)

  5. “pašvaldība ir jāsūdz tiesā par līdzekļu izšķērdēšanu” :-)<br />
    ikskile.com tālāk par par tukšu kladzināšanu un padebīliem tekstiem nekad nav tikusi. Ļoti reti parādās kāds sakarīgs raksts, un tiem parasti ir autors. Bet ikskile.com rakstnieks ar pseidonīmu “iesūtīta ziņa” atgādina pamuļķa bubinātāju no kura nekāda jēga nav.

  6. Pašvaldība darbība apliecina, ka jebkurš var saņemt šādu finansējumu. Piemēram pēdējais līdzfinansējums precīzi norāda par praktiski neierobežotām iespējām līdzfinansēt, pretējā gadījumā pašvaldība ir jāsūdz tiesā par līdzekļu izšķērdēšanu!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu