Švirkste: Ikšķilē aprūpes nama trūkums nav akūta problēma

Ogres Sociālās aprūpes centrs.
Ogres Sociālās aprūpes centrs.

Ikšķiles pašvaldībai nav sava aprūpes nama vai pansionāta, šos pakalpojumus novada sociālais dienests iepērk no citām pašvaldībām, lielākoties no Ogres novadā esošā pansionāta, kā arī no Dagdas – lēto izmaksu dēļ.

Jautājumu par pansionāta atvēršanu Ikšķilē aktualizējis kāds vietējais uzņēmējs, piedāvājot iespēju pašvaldībai ar līdzfinansējumu piedalīties sociālā aprūpes tipa nama iekārtošanā un uzturēšanā. Pašvaldībai tas izmaksātu vairāk kā 400 latus mēnesī par aprūpējamo. Summa ir pārāk liela, norāda sociālā dienesta vadītāja, piebilstot, ka pieprasījums pēc pansionāta pakalpojumiem samazinās.

“Aprūpes nama trūkums Ikšķiles pašvaldībā nav akūta problēma. Iedzīvotāju vecuma sadalījums liecina, ka mūsu novadā mazu bērnu ir vairāk kā vecu cilvēku,” konstatē Dzinta Švirkste.

4 KOMENTĀRI

  1. Kvalitatīvs, mājīgs pansionāts labi situētiem cilvēkiem netālu no Rīgas – kāpēc ne? Ļoti laba doma. Bet lūgt tik lielu domes līdzfinansējumu – 450 latus mēnesī gan šķiet neprāts. Varbūt te var panākt kādu saprātīgu kompromisu – teiksim, dome var finansiāli daļēji atbalstīt “savu”, novada iedzīvotāju, aprūpi?

  2. Kvalitatīvu aprūpes namu trūkums ir aktuāls VISĀ Latvijā. Ja jums ir vēlme palutināt savus mīļos, bet tomēr ir jāpelna nauda, tad pamēģiniet atrast vietiņu, kur būtu patiešām sirsnīgi, mājīgi un ērti. Tuvākā šāda vieta ir Skrīveros un tas ir pietiekami tālu. Domāju, ne viens vien rīdzinieks labprāt izvēlēsies Ikšķiles aprūpes namu. <br />
    Ja pasākumu neatbalsta pašvaldība, mēs taāu varam neiebilst un paust morālu atbalstu iecerei.<br />
    <br />
    Jauku dienu 🙂

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu