Brīvprātīgie bērnu situācijas uzlabošanai ģimenē

Eiropas Komisija 2011. Gadu ir pasludinājusi par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu. Brīvprātīgais darbs ir visā pasaulē atzīts veids kā iedzīvotāji iesaistās sabiedriskajā dzīvē, pārveido un uzlabo savu un apkārtējo dzīves kvalitāti.

Nodibinājumam „Centrs Dardedze” jau vairākus gadus ir veiksmīga brīvprātīgo kustības pieredze Rīgā. Šogad projekta „Brīvprātīgie bērnu situācijas uzlabošanai ģimenē” ietvaros šādas brīvprātīgo grupas tiek veidotas arī Ikšķiles, Valmieras, Talsu, Ventspils un Bauskas novados.

Mums visiem līdzās dzīvo ģimenes, kuras saskārušās ar lielākām vai mazākām problēmām savā dzīvē. Taāu, lai problēma nekļūtu par izaicinājumu tālākai ģimenes attīstībai, ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Ne vienmēr ģimenes zina, kur vērsties pēc profesionāļu palīdzības un daudzas izvēlas to nedarīt, lai kaimiņu, radu vai draugu acīs neizskatītos par neveiksmīgām. Bieži ģimenei pietiek ar draudzīgu apciemojumu, kura laikā saprotošs un pieredzējis cilvēks uzklausītu nenosodītu un tikai nedaudz palīdzētu atkal iekļauties ierastajā dzīves ritmā.

Projektā „Brīvprātīgie bērnu situācijas uzlabošanai ģimenē” komandā darbojas profesionāļi un brīvprātīgie, lai mazinātu sociālo atstumtību un atbalstītu ģimenes ar bērniem, kas nonākušas grūtībās.

Ja arī Tev šķiet svarīgi sniegt atbalstu kādai ģimenei, kurai tas ir nepieciešams, un jūti vēlmi un iespēju to darīt – pievienojies brīvprātīgo komandai lai darbotos Ikšķiles novadā.

Kādas ir prasības, lai kļūtu par brīvprātīgo?

Vienīgā prasība, lai Tu varētu kļūt par brīvprātīgo, ir pieredze bērnu audzināšanā. Tev jābūt draudzīgam/-ai un saprotošam/-ai, ar praktisku pieeju problēmu risināšanā. Tu nenosodi cilvēkus, bet pieņem tos kādi tie ir un centies atbalstīt viņu centienus sniegt saviem bērniem iespējami labāko dzīves sākumu. Tu jūti aicinājumu uzklausīt, atbalstīt un Tev rūp bērnu Pirms Tev tiks rūpīgi piemeklēta ģimene, ar kuru tiekoties, Tava pieredze un iemaņas visvairāk palīdzēs, Tu saņemsi pilnu apmācību sagatavošanas kursos, kā arī iespēju regulāri konsultēties ar mūsu speciālistiem.

Kursu ietvaros tiks apskatītas tādas tēmas kā:  bērnu audzināšana un vecāku loma tajā, bērna spēju un prasmju attīstība, atbalsts ģimenēm stresa situācijā, ģimenes atbalsta sistēmas, rotaļu nozīme bērna attīstībā, bērnu tiesību aizsardzība,

Pieteikties brīvprātīgo darbam vai saņemt papildinformāciju varat rakstot uz e-pastu
[email protected] vai zvanot 29296832.

Zane Āboltiņa

brīvprātīgo mentors
projekts „Brīvprātīgie bērnu situācijas uzlabošanai ģimenē”
nodibinājums „Centrs Dardedze”

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu