Pašvaldības apzināti pārkāpj likumu

Ikšķiles novada domes ēka
Ikšķiles novada domes ēka

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir neizpratnē, kāpēc pašvaldības tā vietā, lai lūgtu palīdzību Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), labprātāk apzināti pārkāpj likumu.

Sprūdžs norādīja, ka viņu pārsteidz pašvaldību rīcība, proti, tās sūdzas, ka tas vai cits likums ir slikts, un tieši tāpēc tas tiek pārkāpts. Viņš apzinās, ka ir likumi, kuri tiešām ir sarežģīti vai pretrunīgi, taāu tā vietā, lai vērstos savā ministrijā ar lūgumu grozīt likumu, pašvaldības to apzināti pārkāpj.

Bet pašvaldības vienkārši ir pieradušas likumu pārkāpt un pēc tam taisnoties, ka likums ir slikts. Viņi pat neapiet likumu ar līkumu, bet pārkāpj un zina, ka pārkāpj, saka Sprūdžs, piebilstot, ka pašvaldības nereti uzskata, ka likuma pārkāpšana notiek iedzīvotāju interesēs.

Tomēr, viņaprāt, tas nav konstruktīvs darbs, bet gan tiesisks nihilisms. Tie tur raksta sliktus likumus, tāpēc mēs viņus pārkāpsim. Tā taāu nevar strādāt, sašutis ir ministrs.

Šo jautājumu viņš jau ar vairākiem pašvaldību vadītājiem ir pārrunājis un saņēmis apsolījumu, ka nākamajā reizē, kad būs neapmierinātība ar kādu likumu, par to informēs ministriju, nevis likums tiks pārkāpts. Savukārt ministrija vērtēs, vai konkrētais likums ir jāgroza.

Kā tad galu galā mēs to likumu kvalitāti, vispār normatīvo aktu kvalitāti, uzlabosim. Viegli staigāt pašvaldībām apkārt un raudāt, ka likumi slikti, ka neko nevar izdarīt. Bet no kurienes tad tie uzlabojumi nāks, ja ne no pašvaldībām, vaicā Sprūdžs.

Ikskile.com: Cik priekšlikumus vai lūgumus izmaiņām  iesniegusi Ikšķiles novada pašvaldība I.Trapiņa personā?

11 KOMENTĀRI

  1. Pašvaldība negrib komunicēt ar sabiedrību un skaidrot lēmumus. Pašvaldība uzskata sabiedrību par muļkiem kuri neko nezina,neredz un nemāk, kuru pienākums ir ik cetrus gadu balsot.<br />
    <br />
    Viss ko dara pašvaldība vienmēr ir japieņem ar nelielu ekstāzi un jāuztver kā ļoti vērienīgu, viss ko viņi nedara vai neizdara ir izdomāts vai kāda inspirēts.<br />
    <br />
    Komunikācija ko spēj pašvaldība, kartiņa ar ziediem un vadoņa novēlējums.

  2. Jums kundze, darba laikā vajadzetu domāt par savām darba lietām un ja rakstīt tad ko sakarīgaku. Cik noprotams Satversmes tiesas lēmums par Policijas likuma pārkāpuma jautājumu izdrukāts.

  3. del-e-ģēt nevis del-i-ģēt. Laikam, jau kolēģis komentētājs pats uzdeva jautājumu un pats atbildēja, jo kļūda vārdā viņu nodod? :))))))) Jā, grūti laiki com-am, nav kas komentē. Un šoga-d nevis šoga-t.;)<br />
    Var gan deleģēt tos pienākumus. Ir jau deleģēti un netaisās atdeleģēties.:) Tikai attiecībā uz Ikšķili vienmēr likumi citādāk ministrijā tiek tulkoti, nekā citās pašvaldībās. Domāju, ka kundze I.U. ministrijā pie tā piestrādā, bet zinu, ka tas viņai neizdevās ar pirmo šāvienu. Ne visi ir pierunājami ko tik stulbu parakstīt. <br />
    Raksts starp citu nav par Ikšķiles pašvaldību. Un rakstā nav arī taisnības – Pašvaldību savienība nemitīgi ierosina jauno likumprojektu izmaiņas un arī vecos pieprasa grozīt.

  4. cik man zinaams, ta ari patiesham ir, policijas funkcijas nevar nevienam deligjeet.<br />
    Ka ari cienijamie iedzivotaji, shogat ikskilee ljoti daudz zog velosipedus un tas parsvara notiek naktiis, esiet modri un ja kaut ko redzat ludzu zvaniet policijai, jo tikai ar Juusu palidzibu vinji varees nokjert shos ljaundarus

  5. par kada likuma parkapumu Sprudza k-gs ir neizpratne?Ja jau parkapj,tad gribetos zinat kadu likumu-citadi sads raksts ir bezjedzigs.Vai tas ir konfidenciali?-nav lauts mums zinat?

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu