Lielajā Talkā Ikšķilē izvieto putnu būrīšus pie jaunā skatu torņa

Pagājušā gada nogalē Ikšķiles dabas parkā „Ogres zilie kalni” tika atklāts iespaidīgs skatu tornis. Lai piesaistītu šai skaistajai vietai vairāk putnu un radītu iespēju parka apmeklētājiem no skatu torņa vērot Latvijas putnu daudzveidību, informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA „Ozols Grupa” Lielās Talkas dienā nolēma izgatavot un izvietot putnu būrīšus.
Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūra” direktore Ieva Kraukle atzīst: „Skatu tornis Zilajos kalnos īsā laikā  ir kļuvis par iecienītu apmeklējuma vietu. 30 metru augstais tornis uzcelts vienā no augstākajiem apkārtnes pauguriem un dod iespēju priecāties par plašas apkārtnes pievilcīgo ainavu. Ogres zilo kalnu dabas parkā galvenā aizsargājamā vērtība ir uz osu pauguriem veidojusies īpašā meža ekosistēma, kur ir novērotas arī 35 putnu sugas, piecas no kurām ir īpaši aizsargājamas. Dabas parks ir lieliska vieta dabas iepazīšanai un, protams, arī putnu vērošanai.”

SIA „Ozols Grupa” valdes priekšsēdētājs Arnis Putniņš par šo iniciatīvu saka: „Šogad 26. aprīlī talko visā Latvijā. Šai dienai mēs uzņēmumā sagatavojāmies jau laikus un izvērtējām iespējas, ko varētu darīt sabiedrības un Latvijas dabas labā. Ar kolēģiem vienojāmies, ka vēlamies palīdzēt putniem. Putnu būrīši palielina putnu ligzdošanas iespējas, jo dabā visiem putniem to nepietiek, līdz ar to šie būrīši var glābt putnu dzīvības. Gatavojoties šai aktivitātei noskaidrojām, ka ļoti svarīgi ir izmantot tieši neēvelētus un neapstrādātus dēļus, un izrādījās ka tādus Rīgā nav nemaz tik viegli iegādāties. Toties atrast vietu, kur būrīšus izvietot, sarežģīti nebija. Zinājām, ka Ikšķilē ir atklāts jaunais skatu tornis un nolēmām, ka šī varētu būt laba vieta arī jauniem putnu būrīšiem. Mēs esam neliels kolektīvs, tāpēc domājam, ka desmit putnu būrīšu izgatavošana un izvietošana ir labs ieguldījums Latvijas sakopšanā. Tagad esam apguvuši nepieciešamās prasmes un nākamgad varēsim izgatavot un izvietot vēl vairāk putnu būrīšu!”

Lielās Talkas projekta mērķis ir sakopt Latviju un darīt labus darbus vides labā, tāpēc Lielās Talkas dienā Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti ne tikai savākt atkritumus, bet arī stādīt jaunus kociņus, izgatavot putnu būrīšus , atjaunot soliņus un žogus un citos veidos padarīt Latviju sakoptāku. SIA „Ozols Grupa” pirmo reizi piedalās Lielajā Talkā kopā kā komanda un darbinieki ir noskaņoti šo tradīciju turpināt!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu