Represētie pulcēsies Ikšķilē

Politiski represēto salidojums Ikšķiles estrādē.
Politiski represēto salidojums Ikšķiles estrādē.

Latvijas Politiski represēto apvienība (LPRA) informē, ka Latvijas politiski represēto salidojums šogad notiks 8. augustā plkst. 13 Ikšķiles brīvdabas estrādē.

LPRA valdes priekšsēdētājs Gunārs Resnais stāsta, ka šoreiz atšķirībā no iepriekšējiem gadiem salidojums būs nedaudz vairāk politizēts, jo represētie aicināti izteikties un vērtēt pensiju samazinājumu. Šāds pret daudzcietušajiem cilvēkiem vērsts valdības solis izraisījis sašutumu, turklāt nav pārliecības, ka arī turpmāk, veicot likumu grozījumus, netiks aizmirstas represēto tiesības.

Salidojumā aicināti piedalīties Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barāa un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Tradicionāli salidojumā būs arī koncerts. Dziedās pazīstamais solists, politiski represēto likteņbiedrs Jānis Sproģis un vīru koris “Baltie bērzi” no Valmieras. Pēc koncerta salidojuma dalībnieki atpūtīsies zaļajā pļaviņā blakus estrādei. Vasarīgo noskaņu pie atmiņu ugunskura papildinās “Zeļļu” spēlētā deju mūzika.

1 KOMENTARS

  1. Mums, sirmajām galvām ir jādomā ne tikai par savām pensijām, bet arī par valsts likteni kopumā.<br />
    Mūsu valsts deg zilās ugunīs, jau ir izbraukuši ap 120.000 aktīvi, jauni latvieši, tagad brauc projām atkal desmitiem tūksošu. Valst ir izzagta un politiski-ekonomuskā elite turpina valsti aptīrīt. <br />
    Mūsu garīgās vērtības un morāle tiek iznīcinātas, bērnus apdraud pederastu ideoloģijas uzmākšanās.<br />
    Un NEVIENS NEAIZSTĀV LATVIJU!<br />
    Tādēļ mums IR kaut kas jādara!<br />
    Runāsim par to Īkšķilē.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu