Milzu sams upē ievelk zelta retrīveru

29.jūlijā divi makšķernieki no Ventspils Daugavā noķēruši milzu samu.\r\nNoķertais sams ir 2,2 metrus garš un 72 kilogramus smags.
29.jūlijā divi makšķernieki no Ventspils Daugavā noķēruši milzu samu. Noķertais sams ir 2,2 metrus garš un 72 kilogramus smags.

9.augustā, iespējams, milzu sams Daugavā iepretīm Zaļajām Salām ievilcis ūdenī pieaugušu suni — zelta retrīveru.

Brīdī, kad saimnieks peldinājis savus divus suņus, metot koku, kuram suņi  peldējuši pakaļ, viens no viņiem pēkšņi sācis griezties uz vietas, brīžam iegrimdams dziļāk, brīžam paceldamies virs ūdens kā pludiņš. Saimnieka mēģinājums peldus izglābt suni nav sekmējies, — satvēris aiz kakla siksnas, viņš nav spējis suni izvilkt. Pēc tam saimnieks laivā ar ķeksi ilgi pārmeklējis vietu Daugavā, bet ne suni, ne kādus tīklus nav atradis.

Pēc trim dienām suņa mirstīgās atliekas atrastas un, kā stāstījuši aculiecinieki, suns bijis bez miesas uz pakaļkājām.

Materiāls sagatavots, izmantojot diena.lv un aculiecinieku stāstīto, foto no Copeslietas.lv

16 KOMENTĀRI

  1. iepretim zaļajām salām ir kvokots (ti. ķerti sami). Ir bijuši gadījumi, kad paliela laiva bija jāglābj (pārgriežot auklu), jo pretinieks (sams) izrādījās pārāk nopietns. Iesaku tur ūdenī nerādīties.

  2. Rekur varam paturpināt diskusiju par šo tēmu:<br />
    <a href=”http://www.makskere.lv/orca/#topic/Šis-un-tas-par-šo-un-to-.htm<br” target=_blank>www.makskere.lv/orca/#topic/Šis-un-tas-par-šo-un-to-.htm<br</a> />
    <br />
    Gan jau ka kādas idejas radīsies 🙂

  3. Viss skaidrs: dabai piegriezies, zivis atriebjas! Ja kas – nesena ziņa Dienā: “Šveices policijai izdevies nogalināt milzu zandartu, kas uzbruka atpūtniekiem Madžores ezerā uz Šveices un Itālijas robežas.70 cm garais un 8 kg smagais zandarts.. bija sakodis sešus peldētājus.. divi cietušie ievietoti slimnīcā ar 10 centimetru lieliem kodumiem. Sākotnēji policijas nirēji centās plēsīgo zivi notvert ar tīklu. Taāu pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem zandartu izdevās nogalināt ar harpūnas palīdzību. Zandarts pēcāk tika pagatavots un pasniegts tūristiem notiesāšanai. «Zandarti parasti nekož cilvēkiem,» norādīja Kroāi (kāds speciālists). Viņš uzskata, ka, iespējams, zandartam bijuši hormonālie traucējumi, kas arī izraisījuši agresīvās tieksmes.”<br />
    Samam laikam arī…

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu