SPORTISKĀS aktivitātes Pilsētas svētkos!

Pirmās Ikšķiles sievu nešanas sacensības.
Pirmās Ikšķiles sievu nešanas sacensības.

15.augusta rīts pl. 5.30 – Pilsēta ir gatava svētkiem!

Ir vienkārši burvīga sajūta, jo mākoņi izklīduši un modusies jau saulīte… rīts gan vēl vēss, bet uz saviem startiem jau ieradušies pie atpūtas kompleksa”Meidrops” makšķernieki. Nezinu, kas par iemeslu – vai iepriekšējās dienas lietusgāzes, vai vēsais gaiss, vai varbūt – kāds “saldāks sapnītis”, bet makšķernieku šogad tā mazāk – tikai 14 dalībnieki, lai gan sagaidu katru ar patiesu prieku. Viņu starts 6.00, bet vēlāk jau dienas vidū noskaidrojam uzvarētājus. Lomu tā pamaz, varbūt patiešām vējš un viļņi, kā arī tas, ka Daugavā pazemināts ūdens līmenis, traucējis lielākai veiksmei, bet uzvarētāji šogad: spiningošanā – Inguss Berdašs ( loma svars 2.200 kg.), bet pārējiem spiningotājiem nepaveicās. Gruntsmakšķerēšanā1.vietaRobertam Pureniņam (loma svars 1.600 kg.), 2.vietaRaivo Riseram – (loma svars 1.220 kg.), bet 3.vieta – Aldim Vārna –  (520 gr.). Specbalvas tika vienīgajai dāmai – Dacei Špīsai un “mazāka loma” īpašniekam Mārtiņam Auniņam, bet kā gandarījuma balva – Ikšķiles prezents katram dalībniekam.

Šogad programmā, kā katru gadu, pārstāvētas arī sporta spēles – Ikšķbols, florbols, pludmales volejbols MIX komandām un pirmo gadu – minifutbols.

 Ikšķbols notiek jau sešpadsmito gadu pēc kārtas. Vienīgais pārtraukums bija , kad pilsētas svētku laikā notika Adidas Streetball posms Ikšķilē. Šoreiz piedalījās 23 komandas. Sacensību jaunākajiem dalībniekiem bija 11 gadu, bet vecākajam – 59 gadi. Ar to arī Ikšķbols atšķiras no citiem ielu basketbola pasākumiem, ka tiek dota iespēja startēt visdažādākā vecuma spēlētājiem. Šoreiz sacensības īpaši sīvas izvērtās vīru 19-34 g. un veterānu grupās. Rezultāta starpība bieži bija 1-2 punkti, bet veterāniem trešās vietas ieguvēju nācās noteikt skaitot iemestos – ielaistos punktus trim komandām. Tas liecina par spēlētāju augsto meistarības līmeni. Liels prieks par dalībnieku atsaucību un līdzjutēju atbalstu. Par laimi arī mediķim nebija daudz rūpju.

Uzvarētājus tradicionāli apbalvoja domes priekšsēdētājs, un prieks, ka Induļa Trapiņa teiktais vieš pārliecību, ka sporta attīstībai novadā arī turpmāk būs zaļā gaisma.

 

Uzvarētāji:
Zēni 12-13 g. – Kola un Ko
Meitenes 14-15 g. – NSS
Jaunieši 16-18 g. – Tīnūži Jonāts
Sieviešu – jauktā grupa 19-34 g. – Purinātāji
Vīrieši 19-34 g. Kaut ko izdomā
Veterāni 35 un vairāk g. Latvijas gāze.

 

Galvenie ieguvēji un uzvarētāji manuprāt ir visi sacensību un pilsētas svētku dalībnieki. Īpašs paldies novada domei par jaukajām balvām un Sanitai par ieguldīto lielo organizatorisko darbu.

Sasniedzot zīmīgo 16 gadu vecumu Ikšķbols šogad notika divas reizes. Nākošajā gadā ir doma veidot 3-4 sacensību posmus ar noslēguma posmu pilsētas svētkos.

Rolfs Bokmelderis ( sacensību galvenais tiesnesis) – “Ikšķbola”raksta autors .

  

Joprojām populārs Ikšķilē ir florbols un kā tad bez sacensībām svētkos.

Jau no agra rīta sākās cīņas Ikšķiles pilsētas svētku turnīrā florbolā. Kā liels pārsteigums visiem skatītājiem, kas bija ieradušies vērot florbola cīņas, bija vairāku labu spēlētāju dalība turnīrā.Vislabāk rīta pusē veicās “Lielvārdes” florbolistiem, kuri priecēja skatītājus ar skaistām izspēlēm un rezultatīvu spēli, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras, ar 6:2 pārspējot “Tīnūžus” un 5:0 “Pārogres Rangers”.Vēl B grupā līdz tam pie divām uzvarām tika arī “Lielpilsētas” florbolisti, kas ar 1:0 pārspēja “Pārogres Rangers” un 3:1 Tīnūžniekus. Savukārt A grupā 2 uzvaras bija izcīnījuši “DZENSKRŪVES” un “Ikšķiles” florbolisti. Jāpiemin, ka mājinieki pamazām iespēlējās līdz pēcpusdienai, jo pirmajā spēlē tika izmocīta uzvara ar 1:0 pret “Pārdaugavas Komētām”, bet pēc tam viegli, ar 4:0 pārspēta “Mītava”. Pamazām pienāca izšķirošās grupas spēles, komandas sāka spēlēt uzmanīgāk, agresīvāk. Šādas spēles rezultātā, kādam nācās doties uz ilgāku laiku pasēdēt pie tiesnešu galdiņa, kādam tika salauzta nūja un kāds dabūja pārsistu aci. B grupas izšķirošajās cīņās “Tīnūži” ar 2:1 pārspēja “Pārogres Rangers”, izcīnot grupā 3. vietu, bet grupas līderu, “Lielvāres” un “Lielpilsētas” duelis noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu, 3:3. A grupā 3. vietu izcīnīja “Pārdaugavas Komētas”, kas beidzot spēja pārspēt pretinieku vārtsargu. Tas viņiem izdevās 4 reizes, uz ko “Mītava” spēja atbildēt tikai divreiz. Līderu cīņā, mājiniekiem izdevās ar 3:2 pārspēt “DZENSKRŪVI”. Pēc 5 minūšu pārtraukuma “DZENSKRŪVEI” atkal nācās doties laukumā, lai tiktos ar “Lielvārdi”. Nogurums rādīja savu uz tika piedzīvots zaudējums 1:2. Otrajā tā saucamās “līdergrupas” spēlē “Ikšķile” pašaizliedzīgā cīņā pārspēja “Lielpilsētu” 1:0. Spēlē par 7. vietu “Mītava“, spēles sākumā rādot saturīgu spēli, ar 3:0 pārspēja “”Pārogres Rangers”. Spēle par 5. vietu nonāca līdz soda metienu izpildei. “Tīnūži” savu iespēju nerealizēja, turpretī Daiņa Limanāna raidījums bija precīzs. Pēdējās turnīra cīņās “Ikšķile” neizlaida no rokām sev labvēlīgo rezultātu 2:2 pret “Lielvārdi”, bet “Lielpilsēta”, pārspējot “DZENSKRŪVI” izpelnījās bronzas godalgas.  Specbalvas turnīra labākajiem spēlētājiem: Artūram Skadiņam ( Lielvārde), Jānim Škutānam ( Lielpilsēta), Mikum Jaāmenkinam ( Ikšķile), Tomam Kirmužam               ( Dzenskrūve).

Kaspara Tauriņa raksts par svētku sacensībām

Pludmales volejbola sacensības MIX komandām šogad notika Ikškiles novada Tīnūžu pludmales volejbola laukumos, jo visas vasaras garumā jau bija notikuši tur sacensību posmi un laukumi, pateicoties uzņēmīgajam Jānim Zariņam, tur bija  perfekti sagatavoti. Sacensības tika organizētas divās grupās MIX ( pieteicās 7 komandas) un MIX 40 + ( pieteicās 6 komandas). Spēles izvērtās spraigas un interesantas, bet rezultāti sekojoši – MIX komandām1.vieta – “Bluķis”                 ( A. Šnevele, R. Kābels, M. Pavlovskis) , 2.vieta – “MEX” ( K. Mūrniece,                J. Baltruns,   T. Umulis, J. Umulis), 3 vieta – “Turbo Skudras” ( I. Vilsone, K. Miās, K. Volodins); MIX 40 + – 1.vieta“Meidrops”( I. Zariņa, U. Vītols, R. Princs),      2. vieta“Vecaķi ” ( O. Matvijenko, J. Okuņevs,  D. Ribakovs), bet 3. vieta “Rona” ( K. Ūstepa, I. Rikšs, A. Statkus).

Šogad pirmo gadu rīkojām arī minifutbola sacensības, kas atskatoties uz paveikto – izdevās. Kopumā abās vecuma grupās pieteicās 10 komandas. Jaunākajā grupā –     1. vieta – FK Ikšķile ( I. Dumburs, J. Meļņiks, H. Flemmings, E. Ūdris, E. Gulbis,  O. Ašmanis) , bet vecākajā grupā – 1.vieta – “FK Slūžas“, 2. vieta – “FK Baloži“, bet 3. vieta – “Tīnūži

Taāu milzīgs prieks, manuprāt, bija bērniem, kas šogad visas dienas garumā varēja izpriecāties uz “Adrenalīna kalna” piepūšamās atrakcijas, kurā netikai lēkāja paši, bet arī sacentās stafetēs.  Vēlāk nopelnot saldas balvas un atstarotājus, lai drošs ceļš ejot, jo bērnu drošība mums ir ļoti svarīga.

Jau pēc mirkļa sākās Sacensības ģimenēm,lai iegūtu titulu “Sportiskākā ģimene Ikškiles svētkos 2009″. Pieteicās sākumā 8 ģimenes, bet viena ģimenīte pirms starta sākuma, kad tika iepazīstinātas komandas ar pirmo uzdevumu  – atteicās, jo saprata, ka mazākais ģimenes loceklis – mazliet par mazu, lai veiktu uzdevumus, jo tie tomēr sportiska rakstura. Kopumā bija jāveic āetri uzdevumi un uzvarētāji – 1. vieta – ģimenei no Lielvārdes “JĀNIS” ( savā balvu klāstā ieguva arī sponsoru “EE fitness kluba” un “BellezzaA skaistumkopšnas salona  balvas), 2.vieta – ģimenei “ZAĻIE”, bet 3.vieta –  ŪDRĪŠU – KOREIŅIKU ģimenei, kas bija pagājušo svētku uzvarētāji.

“Ašo kāju”skrējienā pieteicās 42 dalībnieki. Tika apbalvoti visi finišētāji, bet uzvarētāju godā – 1. vieta – Dāvim, 2.vieta – Jānim, 3.vieta – Reinim. Vēl specbalvas tika arī 8. vietas ieguvējam – Artim (augusta mēnesis), 15. vietas ieguvējam – Pēterim ( svētku datums), 24. vietas ieguvējam – Osvaldam ( pilsētai 824 gadi) un pēdējās vietas ieguvējiem – Madarai & CO ( vienoti atskrēja āetri jaunieši). Organizēts vienlaikus arī NŪJOTĀJIEM starts, kur pieteicās 15 dalībnieki, un arī viņi ieguva svētku prezentbalvas.

Svētku sportiskās daļas kulminācija – sievu nešanas sacensības, kur vīri tika tērpti mūku drānās, lai savas mīļotās nestu pretī uzvarai. Pieteicās 9 pāri un tika organizēti trīs skrējieni – pusfināli un finālskrējiens ( katra pusfināla uzvarētājiem). Uzvarētāju laurus PIRMAJĀS Ikšķiles sievu nešanas sacensībās plūca – IEVA & EDGARS, 2.vieta – DITAI & KRISTAPAM, bet 3. vieta – KRISTĪNEI & VITĀLIJAM.

Atskatoties uz paveikto, manuprāt, sportiskās aktivitātes izdevās! Man nav žēl ziedot savu laiku un enerģiju, lai citiem būtu prieks! Prieks ir tāds spēks, tāds enerģijas sprādziens un dzīves virzītājs!

Ikšķiles novada sporta metodiķe Sanita Tauriņa

1 KOMENTARS

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu