Ikšķilē nosvinēti Teātra svētki

Teātra dienas Ikšķilē.
Teātra dienas Ikšķilē.

„Tas laiks, kas šajā pasaulē mums atvēlēts, paies ļoti ātri, tāpēc to vajag nodzīvot priecīgi un gaiši, darot labus darbus un domājot labas domas.

Jo vairāk uz gaismu un mīlestību domājam, jo vairāk pasaule ar to piepildās un vieglāk kļūst dzīvot, un tas šajā grūtajā laikā mums visiem ir ļoti vajadzīgs”, tā kādā intervijā teikusi izcilā flautiste Dita Krenberga.

Arī mēs, Ikšķiles kultūras biedrība, ar labām domām un mīlestību veltījām svētkus visiem teātra draugiem Starptautiskajā Teātra dienā 27.un 28.martā. Tie bija jautri un emocionāli brīži divu dienu garumā.

Pasākums sākās ar Ikšķiles teātra vēstures iepazīšanu izstādē „Ikšķile spēlē  teātri” , kur interesenti varēja izsekot teātra gaitām Ikšķilē  no pirmā iestudējuma 1928.gadā līdz šodienai, īpaši izceļot teātra mākslas „ziedu laikus”, kad šeit strādāja izcilā režisore Marga Tetere – Valdmane un viņas dzīves draugs un līdzgaitnieks Kārlis Valdmanis.

Mūs, šo svētku rīkotājus, patiesi priecēja ikšķiliešu atsaucība, daudzie skatītāji, kas novērtēja un ar prieku baudīja gan Ikšķiles vidusskolas jauniešu interesanto un neparasto „Zvejnieka dēla” interpretāciju skolotāju Zanes Bēķes un Ingūnas Bērziņas vadībā, gan improvizāciju teātra „Improzoo „ atraktīvo sniegumu, gan brīžiem aizturēja elpu, baudot emocijām tik bagāto Vara Vētras un Intara Rešetina priekšnesumu uzvedumā „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos”.

Bet vislielāko gandarījumu sagādāja gandrīz līdz pēdējam piepildītā zāle un mazo skatītāju skaļie, līksmie smiekli, kas pavadīja Sarkangalvītes, vilka un pārējo pasakas varoņu piedzīvojumus. Tas lika aizdomāties, vai pārāk maz vērības neveltām šai tik svarīgajai mūsu skatītāju daļai, un apsolīt sev, ka centīsimies vairāk domāt un rūpēties par mazo skatītāju interesēm.

Svētdienas vakarā tik pat jautrus brīžus sagādāja mūsu amatierteātra aktieri ar fragmentiem no ‘Trīnes grēkiem”, kas liecināja, ka teātra māksla turpina Ikšķilē dzīvot un priecēs mūs arī turpmāk. Vakara kulminācija bija iemīļotie un populārie aktieri Dita Lūriņa – Egliena, Mārtiņš Egliens un Jānis Skanis. Tā teātra svētki noslēdzās ar gaišu, priecīgu noskaņu, jautrām dziesmām un kopīgu dziedāšanu.

Kultūras biedrības valdes vārdā gribas pateikt paldies ikvienam, kas ieguldīja savu darbu, izdomu, arī materiālu ieguldījumu, lai šie svētki Ikšķilei būtu, visiem tiem kultūras biedrības biedriem, kas veidoja šo programmu, reklāmu, rūpējās par telpu sakārtošanu un noformējumu, finansiālo atbalstu, Ikšķiles amatierteātra aktieriem, vidusskolas jauniešiem un skolotājām,  tāpat paldies individuālajiem sponsoriem un īpaša pateicība SIA Cleome ziedu salonam par skaistajām ziedu veltēm un profesionālo un radošo attieksmi pret savu darbu. Vislielākais paldies skatītājiem par atsaucību un teātra mīlestību. 


Vislielākā pateicība SIA Cleome ziedu salonam par atbalstu Teātra svētkos, par skaistajās ziedu veltēs ieguldīto mīlestību, darbu un profesionalitāti.

Kultūras biedrības vārdā Lelde Sāmite
 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu