Tūrisma diena Tīnūžu pamatskolā!

Tīnūžu skola
Tīnūžu skola

Tīnūžu pamatskolas gadskārtējo Rudens sporta dienu skola atzīmēja ar tūrisma dienas cienīgu pasākumu.

Pasaules tūrisma diena ar dažādām aktivitātēm tiek svinēta katru gadu 27. septembrī un tieši tāpēc Tīnūžu pamatskolas gadskārtējo Rudens sporta dienu, skola atzīmēja ar tūrisma dienas cienīgu pasākumu. Laika apstākļi bija maksimāli labvēlīgi, lai diena izdotos.

    Katrai klasei tika piedāvātas septiņas stacijas jeb 7 dažādi uzdevumi, kam bija arī īpašie nosaukumi: "Gribam zināt, gribam zināt" ,  "Nevar beku kustināt" , "Krupīts nesa ūdentiņu" , "Lustīga dzīvošana, lai tālu skan", "Ciemā teku, ciemā teku",   "Neguli saulīte",  "Šim pa pieri, tam pa pieri". Skanīgie nosaukumi Tīnūžu sporta aktivitātēm nāca no 15. skolotāju sporta spēlēm, jo labas lietas- vienkārši ir labas lietas un nevajag izdomāt riteni, ja tāds jau ir izgudrots. Skolotāju sporta spēlēs iegūtā īpašā gaisotne un pozitīvās emocijas, mēs vēlējāmies arī saviem skolēniem dāvāt.

    Diena pagāja aktivitātēs, kur bija gan zināšanu pārbaude- iepazīsti Latviju, gan purva brišana ar telts celšana. Jāatzīmē, ka telti uzcelt bija visgrūtāk, jo "jaunās modernās" jau protam uzcelt mēs visi, bet mūsu tūrisma dienā bija "sen, sen, sen aizmirstā "vecā" telts. Arī noorganizējām orientēšanās sacensības "vecās skoliņas" apkaimē, kur savu palīdzību mums sniedza orientēšanās trenere Iveta Holcmane.  Skolas medmāsiņa Valdiņa parūpējās par "Pirmās palīdzības" uzdevumu veikšanas uzdevumiem, kas arī izpelnījās īpašas ovācijas no skolēniem, jo sagaidot ļoti grūtus uzdevumus, mēs bieži aizmirstam par to pašu vienkāršāko.

    Klases bija sadalītas divās grupās un tad jau arī sacensību gars bija jūtams, jo tūrisms- sports- uzvara jau tomēr iet roku rokā.  Sākumskolas un pamatskolas skolēni sacentās divās grupās, lai gan daži uzdevumi tomēr bija vienādi abu grupu skolēniem.

    Pie saldām balvām jau tika visi, bet uzvarētāji šoreiz sākumskolas grupā 3.klase 1.  grupa (I. Ivanovs, S. Jansona, T. Krastiņa, A. Pāvila, S. Razuvajevs, D. Oborenko, A. Zujeva, R. Zunde), 2.vieta 3.klases 2 grupai, bet 3. vieta 2. klases 1 grupai.

Pamatskolas grupā  I. vieta 8.klases 2. grupai ( N.Ivanovs, R. Plešs, M. Kokorēviāa, J. Tihenko, M. Krupnova, S. Smilga, D. Kuršs), 2.vieta 9.klases 2 grupai, bet 3. vieta 9. klases 1 grupai.

Specbalvas- pirmā palīdzībā jeb  "Šim pa pieri, tam pa pieri" " J. Bērziņam ( 2.kl.), R. Apalītim ( 7.kl.) S. Smilgam un R. Plešam no (8.kl.).

Liels paldies kolēģiem, jo viens jau nav racējs, tāpēc vajag skolotājus, kas ar "savējiem"  un kādus kolēģus,  kas palīdz tiesāt.  Arī pašvaldības policistiem PALDIES, kas rūpējās par drošo ceļu uz orientēšanās aktivitātēm.

Sportisku un jauku mācību gadu novēlot, sporta skolotāja Sanita Tauriņa

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu