8. maijā Ikšķilē improvizācijas teātris un rokgrupa „Restauratori

Teatra sports, Improvizācijas teātris.
Teatra sports, Improvizācijas teātris.

8.maijā Ikšķiles tautas namā viesosies improvizācijas teātra studija AKA un rokgrupa RESTAURATORI.

Pirms koncerta norisināsies diskusijas Ikšķiles jauniešu starpā par dažādām mums aktuālām tēmām un lietām.

Mēs esam sabiedrības daļa, kuras domas IR jāņem vērā!

Visi laipni gaidīti pl.19.00 Ikšķiles tautas namā! 

Improvizācijas teātra mākslu un teātra sportu uz Latviju vairāk kā pirms 10 gadiem atveda „Zupas teātris” no Zviedrijas. Tā ir teātra forma, ko 20.gs. piecdesmitajos gados radīja anglis Kīts Džonstons. Viņš vēlējās, lai teātris nokāpj no elitārā postamenta un ieinteresē plašākus sabiedrības slāņus.

Improvizācijas teātra un teātra sporta saknes meklējamas jau 16. gadsimta Itālijā, kad visiem labi zināmie tēli – Pjēro, Arlekīns, Kolumbīne un citi

commedia del’arte varoņi uzstājās pilsētu laukumos, ielās un tirgos.

Mūsdienās improvizācijas teātris ir izveidojies par atsevišķu teātra formu, kurā aktieri priekšnesumu rada uz vietas un nekavējoties, savā spēle vadoties no skatītāju ierosinājumiem. Tas nozīmē, ka viss, ko var redzēt improvizācijas izrādē, ne reizi nav redzēts, rodas turpat un nekad neatkārtosies.

Teātra sports ir improvizācijas teātra forma, kas norisinās kā divu komandu savstarpēja sacensība, izspēlējot dažādas etīdes, kas balstītas uz konkrētām struktūrām – tehnikām.

Latvijā ar teātra sportu īpaši aizrāvušies jaunieši, jo tas ir fantastisks veids kā pavadīt brīvo laiku un komunicēt ar vienaudžiem visā Latvijā, pat pasaulē. Teātra sports palīdz jaunietim atraisīties, attīsta prasmi uzstāties publikas priekšā, asprātīgi, reizēm paradoksāli izteikt domas, kā arī spontāni reaģēt uz dažādiem apstākļiem.

Starp Latvijas skolu un augstskolu komandām bieži tiek rīkoti sadraudzības turnīri un katru gadu norisinās valsts mēroga turnīrs teātra sportā, kur daudzus gadus ar ļoti labiem panākumiem ir startējušas arī Ikšķiles komandas treneres Zanes Bēķes vadībā.

Latvijā darbojas arī vairākas improvizācijas teātra studijas, kas dod iespēju ar teātra sporta formām eksperimentēt, regulāri uzstājoties publikas priekšā. 

Improvizācijas teātra studijas AKA improvizatori, galvenokārt studenti, atraktīvi un enerģiski rada visdažādākās ainas trenera Uģa Ozoliņa vadībā. 

Rokgrupa RESTAURATORI ir jauna grupa, kas spēlē roku un poproku. Pieci puiši , kas atraktīvi un patiešām aizrautīgi „paņem” publiku. Vairākkārt koncertējuši klubos„Depo”, „Voodoo”, „Studentu klubā”, kur iesildīja rokgrupu „Dzelzs vilks”, kā arī dažāda mēroga pasākumos. 

IEVA NIEDRE

6 KOMENTĀRI

  1. Iepazinos ar AI programmu – patika.Biju uz tikšanos un noskaidroju sev neskaidros jautājumus.Paldies,lai Jums veicas- es par jums.Žēl ka daudzi nezina kas notiek, un kur tiek izlietoti mūsu līdzekļi. Lūdzu padomājiet un painteresējaties par darbībām domē un paši izdarīsiet secinājumus.

  2. Paldies rokgrupai RESTAURATORI! Paldies teātra studijai AKA! <br />
    Ikšķiles skolas teātra sporta komanda, arī jums taāu vajadzētu publiski uzstāties, lai visa Ikšķile jūs var iepazīt! Varbūt Ikšķiles svētkos? Veiksmi!

  3. jaa iedzivotaaji labi iegūlda naudiņu reklāmās, nez kā šamejie to domā atgūt, eh neesam muļķi nekas jau lielos vilcienos nemainīsies un neticiet tām pasakām, ka nu tik būs, mēs varam, kad būs kāds no šiem ļautiņiem krēslā šaubos, ka viņi pēkšņi varēs visu to ko sola un protams teiks, mēs tak nevarējām nesolīt.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu