Karstas debates par īpašuma pirkšanu Jauniešu centra izveidei par summu 100 000Ls

2009.gada 12.augustā pl.16:00 domes sēžu zālē norisinājās Kultūras un sporta jautājumu komitejas sēde.

Karstas debates aizsākās skatot kultūras jautājumus, īpaši par telpām jauniešu centra izveidei. Šajā jautājumā patreiz aktīvi darbojas Ikšķiles vidusskolas audzēkņu mammas.

Jau labu laiku attīstot ideju skolas bērniem un jauniešiem izveidot „ Dzīves skoliņu”, atkal jārunā par piemērotu telpu neesamību. Pēc ilgstošiem meklējumiem domes deputāti skata jautājumu par jaunas ēkas iegādi 100 000 Ls apmērā. Jā, šī ideja par centra izveidi guva visu deputātu atbalstu, bet jaunas ēkas pirkšana esošajos finansiālajos apstākļos – pārāk izšķērdīga. Iespējams, tomēr ir jāmeklē telpas, kuras varētu piemērot izremontējot, piemēram, Kultūras biedrības namu. Jautājumā, kur ir radušies šādi papildus līdzekļi, izrādās – no plānotās vecās Elkšņu skolas renovācijas darbiem. Vai nākamgad Elkšņu skolai šāda summa atradīsies, visticamāk, ka nē.

Nākamā tikšanās darba grupai šī jautājuma virzīšanai tālāk  17.augustā pulksten 15:00 Ikšķiles pašvaldības domes sēžu zālē.

Sakarā ar valsts mērķdotāciju trūkumu tiks meklēti pašvaldības līdzekļi, kā finansiāli atbalstīt skolu pašdarbības pulciņus turpmākajam periodam. Šādam nolūkam tiks izveidota komisija, kas izskatīs iesniegtās programmas un lems par atbalstu. Deputāti kopīgi vienojās, ka tiks atbalstītas pašdarbības, skola un bērnudārzs tuvākajiem Dziesmu un deju svētkiem.

 Sākot ar 2009./2010. mācību gadu valsts ir atcēlusi obligāto 5-6 gadnieku apmācību bērnudārzos. Turpmāk šī divu gadu apmacības programma vairs nav obligāta, bet ir vēlama tieši no sociālo prasmju apguves viedokļa un to turpinās apmaksāt Ikšķiles pašvaldība. Ja bērns uzturas bērnudārzā pilnu dienu, tad vienīgie izdevumi ir par ēdināšanu, ja ierodas tikai uz apmācībām, tad − par brīvu. Joprojām tiks nodrošināts bezmaksas transports bērniem no Tīnūžiem.

 Jautājumā par estrādes atjaunošanu un biedrības namu  tiks izveidota atsevišķa darba grupa, kas turpmākās sarunas vedīs kopā ar Kultūras biedrības vadītāju Elgu Zēģeli. Domes priekšsēdētājs izteica viedokli, ka šo biedrības namu varētu pārņemt pašvaldības īpašumā. Darba grupas viens no pirmajiem uzdevmiem būs izzināt iedzīvotāju viedokli, piemēram, anketējot, kādam mērķim šo estrādi turpmāk izmantot un pasūtīt mūru tehnisko novērtējumu.

Sakarā  ar jauno teritoriālo plānojumu nolemj izstrādāt Ikšķiles novada ģerboni. Domes priekšsēdētājs I. Trapiņš pilnvaro savu vietnieku J. Rudzīti pārstāvēt pašvaldību Valsts Heraldikas komisijas sēdē 14. augustā.  

Tuvākā  domes sēde 2009. gada 19. augustā pl.16:00 Ikšķiles pašvaldības domes sēžu zālē.

7 KOMENTĀRI

  1. Vajadzētu vienoties par terminiem – jauniešu centrs nav tas pats kas sporta centrs. <br />
    Piemērs. Jauniešu centrā tie paši riteņbraucēji – treilisti varētu pulcēties noteiktās dienās dažādu organizatorisko lietu kārtošanai, drošības tehnikas un pirmās palīdzības nodarbībām, triku teorētiskai izpētei, skatoties ierakstus no interneta vai sacensībām. Braukšanai gan noderīgāka būtu atbilstoša sporta būve 🙂

  2. noteikti jadoma par jauniesu nodarbinasanu.Telpas Stura veikala un blakus Maksimam ir pamazas.Ja nu vienigi galda tenisam un trenazieru zalem,jo tas,kas ir virs frizetavas skoleniem ir parak dargs.Skolai vajadzetu vairak popularizet Orientesanas sportu,ja ir sniegota ziema-izbraukumus uz slepem.Lai augtu vesela jauna paaudze par maz ir ar diskotekam un basketbola turniriem.

  3. Ikšķiles centrā ir atbrīvojušās vairākas ēkas, t.sk. Stūra veikals, mazā Ilma, arī IKI plāni vecajā tirdzniecības centrā ir apturēti un domājams, ka uz ilgu laiku. <br />
    Pašvaldība sākotnēji varētu izsludināt cenu aptauju – cik šie īpašnieki gribētu par telpu nomu īsā un garā termiņā, cik pārdodot. Savus piedāvājumus varētu iesniegt arī Kultūras nams, Zaļās salas, Zemgaļi un jaunuzbūvētās mājas Jaunikšķilē. <br />
    Uz tādas informācijas pamata jau varētu saprast, ko mūsdienu krīzes situācijā par 100.000 var dabūt. Es domāju, ka ļooooti daudz! Vēl personālam algām un iekārtām paliktu.

  4. Tiešām liels paldies, ka Dome apmaksās 5-6-gadnieku apmācību! Pēc sākotnējā šoka, kas iestājās pēc IM paziņojumiem pavasarī, klusībā uz šo saprātīgo rīcību cerēju. Reizēm cerības piepildās 🙂

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu