Īstais Pitraga kāpu «izkruizerotājs» – kristīgs Tīnūžu būvuzņēmējs vai kāds no viņa firmas

Oļģerta Tamoviāa auto Jūrmalas kāpās / Oļgerts Tamoviāš pirms 2009.gada Pašvaldību vēlēšanām (Sabiedrība Citai Politikai).
Oļģerta Tamoviāa auto Jūrmalas kāpās / Oļgerts Tamoviāš pirms 2009.gada Pašvaldību vēlēšanām (Sabiedrība Citai Politikai).

Vienādi uzņēmumu nosaukumi radījuši pārpratumu – Pitraga pludmalē, visas zīmes un noteikumus ignorējot, pirms nedēļas iedzītais Toyota LandCruiser tomēr pieder nevis Rojas uzņēmumam Zvejnieku saimniecība Irbe, bet gan Tīnūžu uzņēmumam Irbe, kas pieder vietējam būvuzņēmējam Oļģertam Tamovičam.

Pagaidām nav skaidrs, vai no pludmalē iebrauktā apvidus auto saulītē bija izkritis pats kristīgais Tīnūžu politiķis vai arī kāds no firmas darbiniekiem.

Saņemot šo Pietiek lasītāja iesūtīto fotogrāfiju, publiski pieejamie dati rādīja, ka automašīna ar valsts reģistrācijas numuru GH 5067 un šasijas numuru JTEBZ29J900121708 oficiāli reģistrēta uz uzņēmuma Irbe vārda.

Tomēr nu izrādījies, ka šī Irbe ir nevis Rojas Zvejnieku saimniecība Irbe, kas saskaņā ar Lursoft datiem pieder 1969. gadā dzimušajam Laurim Jirgenam (portāls Pietiek atvainojas Jirgenu ģimenei un uzņēmumam par pārpratumu), bet gan 1947. gadā dzimušajam Oļgertam Tamovičam piederošajai, Tīnužu pagastā reģistrētajai SIA Irbe, kuras vienīgais valdes loceklis tāpat ir Tamovičs.

Jāpiebilst, ka Tamoviča uzņēmuma transportlīdzekļu saraksts rāda, ka kompānija ir labi ekipēta kāpu izbraukāšanai: tai pieder arī pašizgāzējs Iveco (reģistrācijas numurs EJ7694), automašīnas Volvo S80 (GU1626) un Suzuki Liana (FZ6401), kā arī divas piekabes, vēl viena piekabe – transporta laivu vedējs un airu laiva SUZUMAR DS360AL.

Savukārt pats Tamovičs laikā, kad neciemojas Pitraga pludmalē, varētu būt atrodams kādā no saviem īpašumiem, kuru ir prāvs pulciņš – divi dzīvokļi un vēl divi nekustamie īpašumi Rīgā (Katoļu ielā 37 un 39, Krasta ielā 95 un A. Deglava ielā 59), kā arī pa diviem īpašumiem Ikšķilē (Stacijas ielā 27 un Kraujas ielā 6) un Tīnūžos (Kalmes un Irbe).

Jāpiebilst, ka kāpu izbraukātāj uzņēmuma īpašnieks un vadītājs ir arī sabiedriski un garīgi aktīvs cilvēks – viņš publiski uzstājies kā Ikšķiles novada domes deputāts, bet saskaņā ar Lursoft datu bāzes ziņām ir Ikšķiles Romas katoļu draudzes vadības institūcijas pārstāvis kopš 1998. gada.

8 KOMENTĀRI

  1. nee nu cik lasu tik smejos, a lasiju maz jo rakstiit gari laikam nebij ko.. principaa ,googlee ierakstot sia irbe, lec aaraa skaists kugjis ar nosaukumu IRBE un zvejnieciibas firma.. varbuut ka nemaz nav tik traki.. varbuut taapat kaa es – profesiju atkal pamainija 😉 bet taalu jau ar kruiizu neaizpeldeesi, labi ja liidz 80cm 🙂

  2. Tas ir labs sapnis, izvilkt šo puisi tīros ūdeņos ar visām neskaitāmajām šeptēm un liekulībām. Starp citu, katoļu dievnams jau labu laiku prasa remontu. Te nu ir veco SCO materiālu un kleķeru kvalitāte. Diez cik ilgi turēries zilais jumts virs jaunās kastes Ikšķilē.

  3. Tajā bildē jau redzams reketieris – sirdsslimnieks. Nieres arī, aknas arī. Fotoarhīvā būs kas sajucis. Tas nevarētu būt tautas mīļotais deputātu kandidāts O.T.

  4. Paskatāmies Jēkabpils zonālajā valsts arhīvā (JńZVA) (Brīvības ielā 2a, Jēkabpils) par Ogres rajona starpkolhozu celtniecības organizāciju. Šis puisis, gan protams ne ar savām rokām, esot šo to, nu sapratām jau ko, darījis.Arī Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats esot ļoti sabēdājies par uzzināto. Uzzinājis esot, savukārt, par šī puiša pārprasto “godīgumu” katoļu dievnamu celtniecības procesā un laikā. Nu puisim esot jāatstrādā. Gribi – negribi, nav variantu- jāturpina būt “godīgam”. Turpinājumā jau pret citiem partneriem. It kā puisis arī Ikšķiles kultūras biedrības ēku esot par “nezināmu” atlīdzību kam tur atdāvinājis, pirms dažiem gadiem iespraucies tās biedrībiņas valdē. Runā, ka iepriekšējā Ikšķiles domes vadība, un ne tikai vadība, būtībā visi deputāti šo savu kolēģi esot ne ļoti cienījuši. Nu labi, turpinājums nākošajā sapnītī.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu