Kāds vēl iemesls ir vajadzīgs, lai lemtu par saeimas atlaišanu?

Vēl pirms brīža šis bija viens no komentāriem par bijušā pašvaldības deputāta viedokli “Kāpēc es balsošu pret Saeimas atlaišanu”, taču kodolīgais formulējums par atbildību uzrunāja.

Elita  22.07.2011 21:45

Labdien, godājamais Rolf Bokmelderi! Kamēr neesmu aizmirsusi, ir jocīgi, ka Jūs, kā bijušais deputāts,  Saeimu nevērtējat pietiekoši augstu, lai pakļautos latviešu valodas gramatikas likumiem un to rakstītu ar mazo burtu (piedodiet, cilvēkus kaitina dažādas lietas – citus kaitina politiķi, citus – lēni autovadītāji, mani – vispārzināmas lietas, kuras ignorē). Tas, īstenībā, liecina par to, ka tā ir pietiekoši nevērtīga, lai tiktu atlaista.
Vispār – ir labi, ka Jūs uzrakstāt un izskaidrojat savu viedokli, kādēļ balsot PRET, jo nevienam sakarīgam latvietim tas galīgi nav skaidrs!
Es, savukārt, vēlos izklāstīt savu skatījumu uz lietām. Iespējams, šis Jums būs svešvārds, bet nesatraucieties – definēšu! ATBILDĪBA! Atbildība var tikt definēta kā sajūta vai arī rīcība, kura seko tieši pēc kādas veiktas darbības. Es vispār nezinu, kura augstākā amatpersona Latvijā uzņemas kādu atbildību par darbībām, kuras veic. Pieņemsim, Ziedonis Caune – Jelgavas novada domes priekšsēdētājs. Kādu atbildību uzņemas šis cilvēks, ja katrā intervijā viņš atklāti melo (vienmēr tika stāstīta cita “patiesība”), ko darījis mežā ar bisi rokā, kad to nedrīkstēja darīt, un, kad tauta sasauca sapulci, tad viņš pēc pirmajām 30 min. vienkārši pameta diskusiju. Un, atļaušos piebilst, tas ir TIKAI Ziedonis Caune. Ir simtiem citu deputātu, sevišķi tie, kuri ir augšgalā, kuri neuzņemas NEKĀDU atbildību par savām darbībām. Lembergs “aizmirsis” seifa kodu. Ko tas norāda? Ka viņa gūtais diploms nav koda atcerēšanās vērts (tas norāda uz to, ka viņa izglītība ir pielīdzināma nullei) vai vienkārši Latviešus uztver kā “ežus”? Jebkuram cilvēkam ir nepieciešams izjust to, ka otrs uzņemas atbildību. Tas tiek ieaudzināts jau bērnībā – vecāki uzņemas atbildību par bērniem, tādēļ tie viņam uztica, un tad veidojas saskaņa. Bērniem, augot lielākiem un apzinoties savu vērtību un sekas, rodas šī atbildības sajūta, kas tālāk atspoguļojas vecāku uzticībā bērnos. Ar ko organizācija “ģimene” atšķiras no organizācijas “valsts”? Ja sistēma ir viena, tad kāpēc visu laiku kāds par kādu atklāti smejas, tēlo aizvainoto, apkrāpj un zog? Kurā sakarīgā ģimenē radniecīgi cilvēki domātu tikai un vienīgi par savu labumu? Kā deputāti ir veicinājuši tautas uzticību viņiem, ja viņu izdarībām nekad nav seku? Šobrīd Saeimas atlaišana ir tieši tās sekas, kuras deputāti ir pelnījuši – tā ir atbildības nasta. Ir gluži vienalga, kādēļ Valdis darīja tā, kā viņš darīja, – tas bija mirkļa vājums, medicīniskās marihuānas ietekme, sapnī redzētais, karma vai vienalga kāds iemesls, bet viņš tā izdarīja un tauta viņu par to ciena. Jā, okay, viņš ņēma kukulīšus, esot dakteris, bet viņš to atzina – uzņēmās atbildību tautas priekšā. Tas nenovērš to faktu, bet sirds tomēr mierīgāka, ka viņš drusku sodu saņēma. Tautai vairs nav nekādas cieņas pret Saeimu, jo Saeima nekad nav cienījusi tautu – KĀDS VĒL IEMESLS IR VAJADZĪGS, LAI LEMTU PAR SAEIMAS ATLAIŠANU?

Man nav bail publicēt savu vārdu & uzvārdu, jo nekaunos no sava viedokļa. Man ir nedaudz pāri 20 gadiem un ir izteikta tieksme teikt, ko domāju, un politiķu priekšā neklanīties. Esmu pabijusi arī daudzās vietās pasaulē gan strādājot, gan studējot, un sarūgtina fakts, ka politiķi pat necenšas kaut ko mainīt, pat nevēlas iesaistīties diskusijās ar cilvēkiem, jo uzskata, ka viņi visu zin vislabāk. Konkurentus viņiem nevajag, tādēļ izglītības sistēma ir zem katras kritikas. Pašreizējās valdības mērķis ir radīt tādus pilsoņus, kuri būtu pietiekami stulbi, lai neiedziļinātos politiķu ikdienas darbos un liktu viņus mierā, ļaujot tiem izzagt līdzekļus. Kas mainīsies jaunajā Saeimā? Būs lielāka cieņa un bijība pret vēlētājiem, būs jauni, strādāt griboši cilvēki, kuri ciena nodokļu maksātāju darbu un to deputātu algu, kuru saņem par savu darbu, arī atspēko par 150%. Kad deputāti sāks pārdot sevi viņu patiesajā vērtībā, nevis 78 reizes dārgāk, tad tauta būs mierā, bet tagad – lai iet prom. Vislabāk – uz Ķīnu vai Indiju, – tur jātiek galā ar dzimstības rādītājiem!
Elita Rezevska

1 KOMENTARS

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu