MAXIMA – Jau strādājam!

Maxima jau strādā.
Maxima jau strādā.

2008.gada 12.novembrī Ikšķilē darbu uzsāk lielveikalu ķēdes MAXIMA mazveikals ar vienu X. Tas tomēr ir pēc platības lielākais pārtikas veikals pilsētā. Iespējams, ka tā platība ir lielāka nekā visiem pārējiem pilsētas veikaliem kopā!

PIC_575;left;4;“Laipni lūgti!” rakstīts uz veikala durvīm piestiprinātajā lapiņā. Diemžēl pirmie vārdi, kurus no liela auguma vīra dzirdēja uz atvēršanu sanākušie, bija krievu valodā. Rinda uz to reaģēja nekavējoties, un runātājs sāka taisnoties. Jāsaka, ka arī es jutos aizskarts. Iespējams, ka kungs bija no Lietuvas – īpašnieku pārstāvis. Neļausim Ikšķilē ievazāt Rīgas netikumus, veikala darbiniekam pie jebkura apmeklētāja jāvēršas valsts valodā un jāspēj arī šo sarunu normāli turpināt. Rūpēsimies, lai Ikšķiles novadā gan vietējie, gan ciemiņi sabiedriskajā telpā runātu latviešu valodā! 

Veikala būvniecība iezīmējās ar nebūšanām procedūrās, dokumentu noformēšanā un atsevišķu darbu veikšanā, par ko jau rakstīja www.ikskile.com. Tomēr tās šoreiz aiziet otrajā plānā. 

Ikšķiles iedzīvotāji jau sen gaidīja plašāku preāu piedāvājumu par saprātīgām cenām. Lielākā daļa līdz šim savus galvenos pārtikas iepirkumus veica Rīgā, Salaspilī un Ogrē. Pat daudzi tie, kas darba darīšanās no Ikšķiles prom nebrauca, ieplānoja vienu braucienu nedēļā uz veikalu ārpus Ikšķiles. Diemžēl esošais Ikšķiles veikalu piedāvājums lokālpatriotismam lika atkāpties, visu izšķir maciņš. 

Vienlaicīgi izsaku cerību, ka esošie veikali saglabāsies un atradīs savas nišas. Mazai pilsētai vajadzīgi mazi veikali, kur tikai tev vienam atvesto īpašo preci nopirkt un ar pārdevēju pusstundu aprunāties. Piena pakas dēļ jau arī rīta agrumā kilometru neskriesi. 

Pircēju Ikšķilē tērētās naudas maciņa pārdale par labu MAXIMA būs tikai daļēja. MAXIMA paņems lielu daļu no tās naudas, kas līdz šim paliek Rīgā un Ogrē. Ir informācija, ka arī tirdzniecības tīklam IKI ir plāni pie mums strādāt. Mums, pircējiem, tirgotāju konkurence ļoti patīk! Tai pašā laikā atgādinu, ka mums, iedzīvotājiem, nav vajadzīgs vēl viens veikals par katru cenu. Mēs vēlamies arī pārdomātu vides risinājumu un likumīgu procedūru. 

Jāatzīmē, ka jaunākā paaudze šī veikala atklāšanu gaidīja ar īpašu nepacietību. Vecāki ir racionāli – nauda un ērtības. Vai tā ir jauno tieksme pēc visa jaunā? Vai Stūra veikals nav vērtība Baltijas mēroga tīkla priekšā? Mana versija ir tāda, ka viņi ir vislielākie Ikšķiles patrioti, jo šāda lielveikala klātbūtne apliecina, ka esam tikpat lieli kā Ogre, gandrīz vai Rīga! Par ko tad bērni sarunājas? “Mums ir tas, bet  tas mums ir daudz lielāks un labāks!” 

Veiksmīgus un ērtus pirkumus visos Ikšķiles veikalos! Lai dzīvo veselīga konkurence!

37 KOMENTĀRI

  1. jā ,cenas apmierinošas. Kad bija atlaides vistas filejai Ls 1.75 , vispār jauki 🙂 <br />
    to :,,saulit,, tev bus nepareiza info, jo atlaides bija ! Ja arī uz iepakojuma vēl bija palikusi vecā cena,tad pie kases skanējot preces kodu, bija 1.75. Ja nebija saprotama situācija,vajadzēja kādai pārdevejai pajautāt. Es nopitrku par 1.75 🙂

  2. Ja jums ir kautkas pret krievu valodu, pārvācaties uz ameriku.<br />
    Protams, ir jāmāk latviešu valoda, bet galvenais, lai viens otru saprotam.<br />
    Maxima Ikšķilē, tas nav slikti, tomēr labprāt redzētu blakus arī kādu RIMI vai ko citu, jo Maxima ne visu nepieciešamo var nopirkt. Katram veikalam ir savs sortiments.<br />
    Vienīgi ceru, ka šajā Maxima nebūs kā daudzkur citur – 4 kases un strādā tikai viena! Ja tā, tad bieži iešu šai iestādei ar līkumu.

  3. Rīgā mazajās Maximās (Ķengaragā konkrēti) tiešām ne īpaši patīkami iepirkties (nu tāpat, kā Rimāika discounterī Super Ņeto), bet paldies Allaham, ka atsūtīja mums uz Ikšķili šo nedārgo un kvalitatīvo veikalu! Gandrīz visu var nopirkt (izņemot Tērvetnieku un Užavnieku…), viss tīrs un kvalitatīvs, pārdevējas laipnas un latviski runājošas! Turēsim īkšķus, lai nākamgad atvērtos IKI – tas neļaus kristies apkalpošanas līmenim.

  4. Ikšķilieti….Tu tiešām dzīvo Ikšķilē? tā kā nedaudz apvainojoši ir tie komentāri par Maximu un Urlām…diemžēl mūsu pilsētā ir tik veikaliņu cik ir!..un cenas ir kosmiskas..kāpēc es strādājot un dzīvojot Ikšķilē nebūtu pelnījis arī kādu atslodzi maciņam….

  5. Piekrītu, ka Maksima ar savām cenām un sortimentu izkonkurēs Stūri. Arī pārdevējas man šķiet jaukas. Izņemot vienu jaunu sievieti ar nīgru ģīmi. Gribējās man viņai teikt, ka nevajag mocīties un strādāt klientu apkalpošanas sfērā, ja reiz tas tik ļoti nepatīk. Es uzskatu, ka pārdevējas smaids ir tāda pati darba nepieciešamība kā tīra uniforma u.c. attiecīgajam amatam nepieciešamais. Tāpat man ir grūti pieņemt šo pelēki-zili-sarkano krāsu gamm. Nu nepatīk man tā. Bet tā kā mūsu ģimenē ir divi bērni un nauda no debesīm nekrīt (arī netrūkst) es tomēr esmu nolēmusi ekonomēt un izvēlēties to pašu preci par labāku cenu.<br />
    Bet tā replika par “urlām” bija pretīga. Laikam jau tikai mani mazbērni pieredzēs korektas līdzpilsoņu attiecības. Nu bēdīgi.

  6. Abet tikai turpina šķendēties un aurēt rupjības. Un naudas viņam acīmredzot ir varen daudz, ja jau fano par “Stūri” ar neloģiskajām cenām un preāu fantastiski “senajiem” derīguma termiņiem.<br />
    Laikam jau cilvekam laba alga, ja puslīdz normālās un cilvēkiem pieejamākās Maximas cenas šķiet aizvainojošas. Un tos, kuri ir priecīgi par katru itaupītu santīmu šais ne vieglajos laikos, nolamāt par “urlām”… Laikam jau cilvēks nedzīvo kopā ar citiem, bērnu arī nav. Var atļauties savu biezo maku virināt, apmierinot savas egoistiskās iegribas.<br />
    Laikam jau cilvēkam vecāki nav spējuši iemācīt pieklājīgi runāt, droši vien arī uzvesties… Skumji, ka zudībā gājušas viņa dvēseles paliekas… Bet varbūt viņam vecāki nemaz nav arī bijuši. Audzis kopā ar zvēriem… Nabadziņš…

  7. Neesmu “biezais”, bet viens ir skaidrs – jo dārgāka būs Ikšķile, jo mazāk urlas te savāksies dzīvot. Maksima ir solis uz degradāciju. Kas sekos pēc tam? Daudzstāvu ēkas ap Maksimu!?!?! Tāpat lielākā daļa strādā ārpus Ikšķiles – tātad, iepirkties ārpus Ikšķiles vairākumam nesagādāja problēmas!!! Ptfu!

  8. Man pašai labāk patīk Maxima! Pārdevējas pagaidām ātrāk strādā, lielāks preāu klāsts! Stūrī pārdevējas bija lēnas, nelaipnas, un pašās darbīgākajās stundās strādā tikai vine apārdevēja, taāu cilvēku rinda gandrīz līdz veikala pusei. Bet tad nekas cits neatlika, kā gaidīt, kad pienāks viņu rinda. Tagad vismaz ir zivēles iespējas!

  9. Vai pašvaldība neatrodas savā valstī?<br />
    Vai pašvaldībai nav jārūpējas par detālplāna izstrādi, par satiksmes risinājumu, PIRMS tā ieplāno sabiedriskus objektus vai pat jau atļauj uzbūvēt bez plānošanas?

  10. mjaaaa… Maxima ir laba lieta, bet…kā pie tās piekļūt? …patiesībā tas nav Rudzīša ceļš..bet valsts īpašums, Skolas iela nav pašvaldības īpašums, tā kā šoreiz laikam nevarēsim uzkraut to domei, bet……..arī man ir bail šķērsot ielu ..tā starp mašīnām…tākā laikam,kaut kas būtu jādomā…bērni skrien..tumsa…bail domāt…;.

  11. Katram ikšķilietim ir skaidrs kādi drošibas pasākumi būtu jāatrisina, lai cilvēkiem būtu droša pārvietošanās jaunajos apstākļos. Veikalu būvēja pus gadu. Laika bija vairāk kā pietiekoši, lai sakārtotu gājēju plūsmas un labiekārtotu nieka gabaliņu pilsētas centrā. Rūdzīškompānoja vairāk par nelikumību ieviešanu pilsētā neko nespēj veikt.

  12. Man liekas, ka šī nav Rudzīša k-ga uzturēta lapa. Anonīmi kaut ko katrs var uzrakstīt. Aizejiet uz Domi un pasakiet. Tas nav nekas sāpīgs un nelikumīgs. Tā tās lietas darās. Kādam jāiet un jāsaka.<br />
    Man arī liekas, ka vajag pārejas turpinājumu tur, kur Maximas “svītras”. <br />
    Varbūt vajag papētīt kur cilvēki “dabīgi” veido pāreju.<br />
    Man arī tas dīvainais kantainais iedobums kanalizācijas vākam liekas jocīgs tik šaurā ietvē. Varbūt var uzlikt restes vienā līmenī ar ietvi, kamēr kāda jaunā māmiņa ar ratiņiem nav iestūrējusi.

  13. Rudzīša k-gam nav laika ar niekiem nodarboties! <br />
    Kādas tur pārejas, kādi tur detālplāni, kādas satiksmes koncepcijas…<br />
    Priekš kam tas viss? Galvenais – progress un attīstība!!!<br />
    <br />
    P.S.Te nu labi parādās,cik lielas tās rūpes par bērnu un gājēju drošību, kas tiek skandinātas tekstos par Skolas ielas kvartāla “uzlabojumiem”

  14. Rudzīša k-gs, steidzami pārbīdiet Skolas ielas gājēju pāreju iepretim “Maksimas” gājēju ejai! Tas, kā ļaudis, īpaši – bērni, stihiski šķērso ielas da jebkur, izskatās baisi jau gaismā – un kur nu vēl tumsā!

  15. Var jau mocīt ilgi, bet lauvas tisa pazudīs. Nedomaju ka plūsma varētu radīt pacēlumu. Lielākas izredzes ir IKI jo tie būs blakus, jo šķērsot ielu šajā vietā nav patīkami.

  16. Ar tiem darbiniekiem vieglāk kad Jauni. Bet gan jau kāds pāries.<br />
    Maximā krievu valoda skanēs vienmēr jo Lietuvieši barauks komandēs un viņiem pat vieglak saprasties ar krieviski runājošiem jo tie vairums ir nepilsoņi un ar mazākām prasībām.

  17. Ar Maximu var konkurēt tikai ar kvalitatīvām precēm par atbilstošām cenām un laipnu apkalpošanu. Stūris vienmēr ir piedāvājis Supernetto kvalitāti par luksusveikalu cenām, nelaipnuun neprofesionālu apkalpošanu.Tagad tiešām-dzīvosim,redzēsim.

  18. Dempings būs un ņemot vērā šābrīža smago situāciju, tuvākajā laikā aizvērsies gandrīz visi mazie, jo arī gaļas veikals ir Maxima. Izdzīvot var mēgināt tie kuriem savas telpas, jeb piedāvā ko specifisku. Sorri bet tādas ir sekas. Ar ko varam secināt kad konkurence mazināsies jo MAXIMA ir milzis kuram pa lielam būs vienalga kad kādam kautkas nepatiks, jo viņi ņems ar masu. ESPI grupa visdrīzāk aizvērs stūri, jo diezvai varēs elastīgi reaget uz izmaiņām ja to nespēja tad ka bija skaidrs kad MAXIMS būs.<br />
    <br />
    Dzīvosim redzēsim.

  19. Tomēr ceru, ka saglabāsies arī citi veikali.Citādi būs tā ,kā daudzviet citur,ieēdina ar “iepazīšanās” cenām,noved līdz bankrotam konkurentus,bet pēc tam uzskrūvēt tāāādas cenas….

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu