Ikšķiles domes ēka pēc remonta būs pieejama arī invalīdiem

Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Kurmis.
Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Kurmis.

Ikšķiles novada dome izsludinājusi iepirkumu pašvaldības administratīvās ēkas remontam, kam paredzēts atvēlēt vairāk nekā 50 000 latu. Līdzekļi telpu remontam iegūti no ietaupījumiem, kas radušies veicot Ikšķiles vidusskolas siltumefektivitātes paaugstināšānas darbus par izdevīgām cenām.

“Pašvaldība iepriekšējā periodā likusi akcentu uz skolu un bērnudārzu remontiem, un nu ir pienācis laiks uzlabot darba apstākļus arī administrācijai un nodrošināt ērtības apmeklētājiem. Domes ēka ir mūsu pašvaldības seja, bet šobrīd ir tāda situācija, ka ēkas iekšējais plānojums ir ļoti haotisks – apmeklētājs ienāk iekšā un nespēj orientēties,” norāda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš. Un piebilst: “Jāizstrādā norādes un jānovieto informatīvie stendi”.

“Daļa pašvaldības administrācijas ēkas jau ir izremontēta. Procesa gaitā nonācām pie secinājuma, ka remonts jāturpina. Viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc tas jādara tieši tagad, ir datortīkla rekonstrukcija. Pārvelkot datortīklu, tiks bojātas sienas, tāpēc būs nepieciešams kosmētiskais remonts. Jānomaina arī grīdas segums, kas daudzos kabinetos jau ir nolietojies. Vēl ir iecere pārveidot kases mezglu, kam ir ļoti neracionāls izvietojums un kas sagādā neērtības iedzīvotājiem. Uz kabinetu rēķina plānots arī paplašināt gaiteņus, kur izvietot krēslus apmeklētājiem. Viss jādara kompleksi, kā tas labā celtniecības praksē pieņemts,” norāda domes izpilddirektors Guntars Kurmis.

Ņemot vērā, ka domes ēku plānots pieteikt energofektivitātes paaaugstināšanas programmai, ārsienas tiks sagatavotas arī siltumizolācijas uzlikšanai, kā arī pārbūvēti ieejas mezgli.

 Ēkas siltināšanas tehniskais projekts ir sagatavots, un tas ir apvienots vienā paketē ar pirmsskolas izglītības iestādi “Urdaviņa”. “Tiklīdz atvērsies ēku siltināšanas programmas otrā kārta, uz kuru mēs pieteiksimies ar savu gatavo projektu, ieejas mezgli jau būs pārbūvēti tā, ka, tad sāksies siltināšana, vairs nekas nebūs jānoajauc un jāpārvieto,” skaidro G.Kurmis.

Deputāts Ģirts Baķis ierosina arī “padomāt par siltumtīklu, lai to varētu sakārtot vēl pirms remonta”. Izpilddirektors norāda, ka pēc speciālistu vērtējuma siltumapgādes caurules “vēl ir samērā labā stāvoklī”.

Remonta laikā plānots arī pārveidot domes sēžu zāli, lai izvietojums būtu pārskatāmāks, kā arī paredzēts aprīkot deputātu darba vietas ar datoriem un pilnībā pāriet uz elektronisko dokumentu apstrādi un izmantošanu.

Pats svarīgākais, kas tiks ņemts vērā, veicot remontu atlikušajā domes ēkas daļā, ir likuma “Par Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām” ievērošana, lai personas ar kustību traucējumiem varētu brīvi iekļūt ēkā. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir nodrošināta pieejamība sociālajam dienestam, kā arī abās Ikšķiles novada skolās.

Veicot remontu, arī atlikušās uzbrauktuves pie domes ēkas, kas šobrīd neatbilst standartam, tiks uzbūvētas pareizajā slīpumā, kā arī noklātas ar bruģi, kas neslīd un ir viegli kopjams.

31 KOMENTĀRI

  1. Nesapratu, kā tu to doma – man vai municipālim idejas trūkst? Varbūt pareizās idejas mums nav – citi var gan vecu veikalu, gan bankrotējušu ledus halli pašvaldībai ieskapēt

  2. Tāda mums izpildvara. Skaidri redzams, ka municipāļi blakus stāv un rīdziniekiem atbilde nav jāprasa, bet tautai pat par bumbu nav jāzin – pietiek, ja Kurmis viņu zina 🙂 Kā padomijas laikos…

  3. <a href=”http://www.ogrenet.lv/ogre/policija/14191/” target=_blank>www.ogrenet.lv/ogre/policija/14191/</a> <br />
    <br />
    Laikam Ikšķiles oficiālās iformācijas gatavotāji – Ogres TV – vēl montē filmu 🙂

  4. Arī “netēma”. Līdz šim uzskatīju, ka ,mums, mūsu bērniem Ikšķile ir vismaz droša vide, kur uzturēties, pavadīt laiku, atpūsties vasaras skolas brīvdienās, etc. <a href=”http://foto.delfi.lv/search/?query=ik%C5%A1%C4%B7ile” target=_blank>foto.delfi.lv/search/?query=ik%C5%A1%C4%B7ile</a> .Patiesi žēl, ka Ikšķile mainās šādā virzienā.

  5. Jau sajūsmas un pulicera prēmijas vērts ir rakstā esošais teikums:<br />
    “Pats svarīgākais, kas tiks ņemts vērā, veicot remontu atlikušajā domes ēkas daļā, ir likuma “Par Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām

  6. Sociālie stāsta ka mūsu novadā invalīdu neesot.Ko tad nu tik sparīgi pārbūvēt sataisījušies?<br />
    Kultūras namu pārtaisīja,bet tur par invalīdiem piemirsa.<br />
    O,jā durvis no sāna tā kā izcirta, bet par tualetes apmeklējumu nāksies aizmirst, jo būs pagrūti tur iespraukties.

  7. Nu tikai nevajag, gribat teikt, ka laptopiem vilksiet vīto pāri. :)<br />
    <br />
    Kāda jēga no progresa. Varbūt pašvaldībai nevajag arī traktoru, lai rok ar lāpstām un ved ar zirgiem.

  8. Starp citu, vai ir domāts arī par INVALĪDIEM PIEEJAMU DOKTORĀTU? Mums visi dakteri otrajā stāvā… Ā, to laikam pēc tam – paskatīsies un konstatēs. Citādi iepirkums var iznāk pāri “parunāsim” latiņai :)<br />
    <br />
    Un pēc tam paskatīsies un konstatēs, ka tam visam bērnudārzā nemaz vietas nepietiek un kaut ko kaut kur piebūvēs.

  9. Viena lieta ir korporatīvā vide, kur datori ir vairāk kā rakstāmmašīnas, cita lieta ir daža pašvaldība, kur datori ir traucēklis “parunāšanai”. <br />
    Nav jau tai Kurmja izpildītajā pašvaldībā ko pa vīto pāri dzenāt. Tur e-pasts tikai vienā virzienā strādā – to, ko var atsūtīt uz e-pastu tūlīt, atsūta pa pastu pēc mēneša un vienas dienas 🙂

  10. lai tik vel nepaplasinas doktorata un bibliotekas telpas.Tas Ikskiles iedzivotajiem ir vajadzigas vairak ka est!Un,la i nu tiesam remonti butu kvalitativi!jo lidzekli ir pamatigi.Gribam dzivot moderna novada,kur doma par cilveku.Lai veicas!

  11. Man šķiet, ka pagājušā gadā vienā no Domes sēdēm jau tika lemts piešķirt 30.000Ls šīs pašas ēkas remontam. Vai šie 50.000Ls ir papildus tiem iepriekšpieminētajiem 30.000Ls?

  12. Paremontēja un konstatēja … paremontēs un konstatēs. Remontē bērnudārzu kā gribi – normāla pašvaldības ēka nesanāks. Bet ja sanāks, tad liekam Saeimu pamatskolā, Ministru kabinetu slimnīcā, bet valsts prezidentu – baznīcā. Mums šādu ēku drīz brīvu būs daudz…<br />
    <br />
    Datoru tīklus vilkšot… 15 gadus sena vēsture. Tik, cik deputātiem vajag, var bezvadu tīklu salikt.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu