Vai rekonstrukcija? Sporta laukums vai stadions

Ekransavins no Google Map
Ekransavins no Google Map

Ikšķiles pašvaldībā vienmēr rīkojas pēc kaut kādas savas loģikas. No vienas puses tiek apgalvots, ka sporta laukuma Ikšķiles vidusskolai nav un tas steidzami jābūvē.

Tas var šķist pamatots apgalvojums, jo uz zemes patiešām to grūti ieraudzīt. Turklāt, jau gadus 10, kopš Jānis Rudzītis vienpersoniski saimniekoja pašvaldībā un sporta laukuma izbūvē ne santīma neieguldīja.

Dažus gadus atpakaļ vēl varēja redzēt skrejceļus un pat futbola vārtus, bet uz vēlēšanām arī vārti pazuda. Tomēr šis neesošais laukums bija gana laba tirgus vieta divus gadus atpakaļ.

Lai nu paliek spriešana un argumenti. Vērīgā kosmosa lidoņa acs (Google Maps) tomēr to SPORTA LAUKUMU redz pavisam skaidri! Lai cik tas dīvaini liktos, sporta laukums ir redzams arī Ikšķiles vidusskolas teritorijas detālplānojumā, kurā iezīmētas jaunā STADIONA aprises (ar sarkanu līniju – tikai stadiona platība). Aplūkojiet attēlu un novērtējiet atšķirību!

Ne uz zemes, ne no kosmosa nav redzamas ne tribīnes, ne noliktavas. Nav pat aculiecinieku stāstu par tādām būvēm. Tad nu loģiskāk būtu skaidri pateikt, ka TIEK BŪVĒTS STADIONS.

Kādēļ Ikšķiles vadoņiem tā gribas rakstīt, ka TIEK REKONSTRUĒTS STADIONS, KURA ŠEIT NAV UN NEKAD NAV BIJIS?

Papildināts no Ikskile.com puses,

Lai nerastos ilūzijas par stadiona pieejamību.

Ārpus nožogotās stadiona teritorijas paredzēts ierīkot publisko strītbola laukumu un basketbola laukumu, kā arī apzaļumotas teritorijas.  (ikskile.lv)
 

38 KOMENTĀRI

  1. Ceru, ka Tu nedomā tā kā raksti. Kaut gan tā ir tava privātā problēma. Savukārt es ceru, ka tādu dēļ kā Tu mans bērns netieks ieslodzīts skolas āetrās sienās un stadiona gludajā aplī. Galu galā neveikli var arī no gultas izkāpt un kāju izmežģīt.

  2. Nu, ir Ikšķiles vidusskolai tas jaunais stadions, ko dažiem dikti briesmīgi vajadzēja. Bet laikam naudiņa ir atmazgājusies, un vairs nav aktuāli, vai bērniem tik vajadzīgais stadions tiek izmantots lietderīgi, tā teikt, “pēc piederības”. Šodien, jau ellē kuro dienu pēc stadiona nodošanas ekspluatācijā, bērni (šit domāta apmēram 4…5 klase, joprojāmskraida tur, kur parasti – no skolas gar domi uz leju, tad pa Lejas ielu, un gar estrādi augšā atpakaļ uz skolu. Un jau kuro reizi nav skolotāja ar sarkanu karodziņu nedz priekšā skrējēju kolonnai, ne aizmugurē. BĒRNI STUNDU LAIKĀ ATRODAS UZ IELAS VIENI! Interesanti, vai fiziskās kultūras skolotājs vai klases audzinātājs stādās priekšā, kādas problēmas viņiem būs, ja, nedod Dievs, ar kādu no bērniem notiks vienkārši prasts nelaimes gadījums? Vienkārši, tā uz līdzenas vietas. Lauzta vai mežģīta rociņa, kājiņa. Par cik konkrētas stundas laikā bērniem ir jāatrodas konkrēta skolotāja, tā teikt, “pilnas atbildības zonā”. Pēc likuma tā tas ir paredzēts.<br />
    Mīļie skolotāji – atcerieties – gadījumā, ja kas notiks, skolas administrācija visu atbildību uzvels Jums, un izliksies, ka Jūs nepazīst. Ticiet man. Šai skolā tas jau ir bijis, un administrācija ir tā pati, un notiks arī turpmāk.

  3. Vārgās, neprofesionālās Ogres Tv izdzīvošanas mēģinājumus varētu saprast, bet skola rupji pārkāpj izglītības likumu un morāles normas. Šaubos vai sižetā izmantotajiem bērniem ir 18 gadi, bet aģītēti (psiholoģiski apstrādāti) ir daudzi bērni. Vakardienas intervēšanai arī esot bērniem viedoklis izskaidrots. Jālūdz valsts institūciju palīdzība.

  4. Tā nu tas ir… <br />
    Diemžēl Ogres TV un skolas vadība ir pietiekami zinoša un šim sižetam izvēlējās 12.klases skolēnus, kas jau ir pilngadīgi.<br />
    Tas, ka gatavojot šo sižetu ir bijusi cenzūra arī valodas klīst. Pretēji viedokļi šīm sižetam nebija vēlami.

  5. Skola pilnībā pārkāpj visa robežas. Bērnu acu priekšā nokauj bērzus un tagad vēl iesaista bērnus nejēdzību skaidrošanā. Jāvēršas Izglītības ministrijā un Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā pēc palīdzības, lai izbeidz Ikšķiles skolas amorālās izdarības.

  6. Nevaru piekrist, ka vadoņu interesēs ir tikai driblēšana. Ir gan padriblēšana, gan pakultūrēšana noteiktā apjomā. <br />
    Tomēr lielākā interese ir pašvaldības līdzekļu apgūšana visizdevīgākajā veidā. Publiska plāna šo līdzekļu apgūšanai gan nav, jo nekad jau nevar zināt, kuram projektam kurā brīdī atradīsies “visizdevīgākais” risinājums.

  7. VARAM pateicās Rudzīša kungam par ilggadīgu un rezultatīvu darbu pašvaldībā un ieguldījumu Ikšķiles novada izveidē un attīstībā. Īpaša pateicība par vērienīgo dabas postījumu atbalstīšanu un pilsētas infrastruktūras nolaišanu līdz katastrofālam stāvoklim. Vēlam tā turpināt veidot un attīstīt Austrumeiropas atpalikušākā novada etalonu.

  8. Iemācies rakstīt un domu noformulēt. Varbūt tad sāksi saprast, ka kretīniski ir vienkāši kautkam notikt notikšanas pēc, bet domājoši cilvēki rīkojas gudri un godprāt†īgi.

  9. ja jau jums nepatik viss kas notiek Ikšķilē tad savaciet savas mantiņas vacaties prom no šejienes neviens jūs ar varu te netur<br />
    tad kad nekas Ikšķilē nenotiek visi āīkstat ka nekas nenotiek, kā kaut kas sāk notik tad atkal āīkstat ka nav labi tapat ka ar ISOVER rūpnicu kuru gribēja celt aiz meža uz Ogres pusi uz Ikšķiles zemes un tapat ka ar iepriekšejo projektu ta sauktaja ādamlauka stadiona, kurš nemaz nav ka stadions bet vnk laukums, kur var spēlēt futbolu, kad investori gribēja tur uzbūvēt lielisku sporta centru ari jums nepatika un āīkstējāt. Un padomajiet no drošības puses, ja sporta stundas skola notiktu ta sauktaja ādamlauka stadionā, tad atkal āīkstētu ka tas apdraud bērnu drošību, jo tā tas arī butu un paietu pusmācību stunda celam turp un atpakal uz skolu un neko nevaretu ormali paspet izdarit, un mazie bērni uz turieni dodoties vēl kāds kaut kur noklīstu un tad atkal butu problēmas. Takā es jums silti iesaku pārdomāt pirms jūs par kaut ko āīkstat.

  10. Tiešām nesaprotu, kapēc vienmēr ir jāliek šķēršļi priekšā? Lieliski, ka skolai būs stadions, kurš nav ārpus katras kritikas. Domāju, ka tiek rekonstruēts stadions + piebūves.

  11. Pievienojos Valda atziņām ar piebildi, ka gan Rudzītis, gan Trapiņš izteikti nīst ikvienu inteliģentu risinājumu. Abi vadoņi aizrautīgi seko diletantu un avantūristu padomiem. Vai tie ir saprašanas griesti, vai haosā labāka zveja?

  12. <br />
    Birzs nogāšana ir sīkums, salīdzinot ar vispārējo traģisko situāciju – Ikšķiles varas mašīnā strauji plaukstošo brutālā spēka kultu. Un tas, kā jebkura vardarbība bērnu klātbūtnē, deformē viņu psihi un radina pie visatļautības. Tā vietā, lai deviņreiz mērītu un tikai tad ņemtu cirvi, mūsu varas vīri uz labu laimi skalda pa labi un kreisi. Simtiem tūkstošu latu, ko sapelnījuši ikšķilieši, bez domāšanas un pārdomāšanas tiek izsēti kā nevērtīgas pelavas. Pēc Induļa Trapiņa nākšanas pie varas, kāds viņa bijušais klasesbiedrs izteicās, ka Ikšķilei tagad varbūt ir laimējies, jo jaunais priekšsēdētājs taāu audzis ģimenē, kurā abi vecāki veiksmīgi strādāja vadošos amatos un dēls varētu būt mantojis līdzīgas spējas. Tomēr šis gadījums liecina, ka ābols ne vienmēr krīt tuvu ābelei. Te drīzāk jārunā par domes darbībā Rudzīša ievazātās ignorances tālāku kopšanu – Rudzīša skolu. Tam liecība ir 23. februāra domes sēdes videoierakstā klausāmās sarunas, kurās, starp citu, mūsu priekšsēdētājs par pilnīgi neveiksmīgo novada stratēģijas dokumentu vienaldzīgi konstatē, ka „galīgi miskastē izmetams tas nav .. nebūs nekādas vainas

  13. Ieklausieties 5. aprīļa BEZ TABU TV3 izteiktajās ikšķiliešu domās par stadionu tēmu! Kauns Trapiņam un viņa “komandai”! Ko neiespēja Rudzītis (nojaukt estrādi), to “varonīgi” paveica (sacirta birzi) Trapiņš.

  14. Tendenciozs sižets Rudzīša stilā ar tradicionālajiem Rudzīša meliem par sabiedrisko apspriešanu. Cilvēki piekrita sporta laukumu rekonstrukcijai nevis birzs nociršanai un milzu stadiona būvniecībai.

  15. Sanāk lai labi iepazītu ķīmiju jābūvē ķīmijas kombināts. <br />
    <br />
    Man aktuālāks liekās jautājums par ceļiem lai varētu ar kājām nonākt skolā, nenobrienoties līdz ausīm.<br />
    <br />
    Pašvaldība jau tagat sāk tirgot īpašumus lai nepietrūktu nauda.

  16. Kaspar, Skolas iela jābūvē, par to šaubu nav. Pasākums jau sen zināms un esmu arī priekšlikumus sniedzis. Diemžēl tos Kurmis kopumā novērtēja ar vārdiem “Kā uzbūvēs, tā būs! Nepatiks, brauc prom!” (Kas skatās TV zinās, ka tas tāds modīgs Latvijas valdošās “demokrātijas” moto)<br />
    <br />
    <a href=”http://doveiks.lv/2010/01/08/priekslikumi-skolas-ielas-rekonstrukcijai/” target=_blank>doveiks.lv/2010/01/08/priekslikumi-skolas-ielas-rekonstrukcijai/</a> <br />
    <br />

  17. Sāciet jau iepirkt smalkās īpašās, pa mākslīgo segumu skrienamās botiņas, jo ar parastajām tik vien būs kā uz acīm norausi!!! Cena sākot no 25,00 LVL, ja negrib pirkt SH.<br />
    Re kā atkal vadoņi superīgi ir vecākus “ierubījuši” uz vēl vienu izdevumu pozīciju. Cik mums bērnu ir skolā? 600? X25. Var jau gan būt, ka noliktavā glabāsies arī bez maksas paņemamās īpašās botiņas…

  18. Uzbūvēs stadionu, kurasm apkārt aprjozīs augstu mūri, bet bērni tiks turēti aizslēgtās skolas telpās, bez iespējas starbrīžos izlocīt kājas svaigā gaisā. Teritorija uz birzītes pusi ir iežogota, kur tiek novietotas pedagogu automašīnas, bet nevis starbrīžos rotaļājas bērni.

  19. Rekonstrukcija vai ne rekonstrukcija tā ir tikai juridiska nianse, kura šobrīd nav pārāk būtiska. Kad es mācijos bija tur gan inventāra noliktava – šķūnis, gan skatītāju vietas – soliņi. Bet man tomēr svarīgāk ir lai maniem bērniem būtu sporta laukums kur sportot, un ja pašvaldība var atļauties tad lai būvē, un pēc iespējas labāku!<br />
    Un visi anonīmie un impotentie daiļdirsēji kuri bērnus nevar uztaisīt lai kladzina tālāk, es saprotu ka viņiem aliņu sūkt birzītē ir labāk nekā sporta laukumā.<br />
    Un vēl, jebkurš, kurš kautko saprot no kokiem jums pateiks, ka tie bērzi jau tāpat bija ļoti veci, un pilsētas centrs nav dabas rezervāts kurā kokiem jāļauj pašiem nomirt. Protams ka bērzus žēl, bet ir reizes kad savādāk nevar.<br />
    p.s. Andri, Tev ražīga vasara priekšā “pie mūsu mājām atkal būvē ceļu!” :-)))

  20. Birzs zāģēšana pamatīgi traumēja bērnus. Birzs nāves spriedums šausmīgs un video redzamo skolotāju pozīcija nožēlojami zemiska. Vai tie vispār var būt skolotāji!

  21. Skatos video un zvaigznes pie zvaigznītēm 🙂 Visa skolas teātra trupa (pionieri?), mākslinieciskās vadītājas (komjaunietes?), un vadonis no domes. Tikai direktore tā muļķīgi izkrita no lomas, sak, mums te iedzīvotāji SPORTA LAUKUMU neļauj būvēt. Iedzīvotāji jau tieši sporta laukumu prasa, bet būvē stadionu!<br />
    <br />
    Par sporta zālēm ir taisnība, tās ir noslogotas gandrīz visu laiku. Tikai ļoti reti kad nedēļas brivdienās, skolas brīvdienās, un vasaras brīvdienās – nekad! Tad nu sanāk, ka ļoti aizņemtās sporta būves vienkārši stāv tukšas gandrīz vai pusi no lietderīga laika. Kurš konkrēti – domē vai skolā ir atbildīgs par to, lai stadions būtu vismaz tikpat noslogots?<br />

  22. Sporta nodarbības var notikt tikpat labi sporta laukumos kā stadionā. Sporta laukumus varēja izbūvēt saglabājot birzi, bet stadionam šī vieta ir par šauru un jāupurē dabas bagātība – birzs un apkārtējo iedzīvotāju dzīves vides kvalitāte. Cienījamie skolotāji izliekas to nesaprotam. Šķiet, ka skolotāji arī izliekas mācām bērnus, jo ziemas sporta veidiem ideālos apstākļus neizmantoja. Šī tumsonīgā birzs ispostīšana nav attaisnojama. Patiesa ir deputāte Bēķes kundze atzīdama, ka tieši šis stadions paredzēts arī Ikšķiles iedzīvotājiem nevis Lupīnu ielas sporta būvju teritorijā esošais. Paldies Bēķes kundzei par atklātību, jo domes vadība rūpīgi slēpj šī pārspīlētā stadiona būves patieso nolūku.

  23. Pie skolas šoziem uzlēja ledus laukumu. Ap Jauno gadu tas bezcerīgi iesniga. Pie domes ēkas daudzi traktori stundām sniegu tīrija, taāu nebija pierunājami 10 minūšu darbam – notīrīt laukumu. Kad laukums tomēr tika notīrīts ar vecāku rokām un lāpstām, tas tā arī ne reizi no jauna netika uzliets. Laduz vienkārši nodila līdz asfaltam. Punkts … sporta strateģijai pie domes ēkas durvīm!

  24. Skaidrs, ka skolai pietiek ar sporta laukumiem. Vai šoziem kāda slēpošanas stunda notika? Vajadzēs uzbūvēt slēpošanas kalnu ar mākslīgo segumu un hokejhalli, lai sāktos ziemas sporta veidu stundas.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu