Ikšķiles Igora Miglinieka basketbola skola Ikškilē un Tīnūžos

Ikšķiles Igora Miglinieka basketbola skola prezentācija Ikškilē
Ikšķiles Igora Miglinieka basketbola skola prezentācija Ikškilē

2. septembrī, Ikšķiles vidusskolas lielajā sporta zālē notika novada skolnieku un viņu vecāku tikšanās ar topošās Ikšķiles Igora Miglinieka basketbola skolas kolektīvu.

Igors Miglinieks iepazīstināja klātesošos ar nākamo sporta skolas direktori Renāti Guslens, treneriem Ilzi Osi-Hlebovicku un Edgaru Suraku, kā arī ar Eiropas jaunatnes basketbola līgas dibinātāju un prezidentu Gunti Šēnhofu.

Igors Miglinieks pastāstīja, ka sporta skola uzsāks darbu jau nākošnedēļ Ikšķiles vidusskolā un Tīnūžu pamatskolā. Plānots, ka nodarbības notiks piecas dienas nedēļā – trīs reizes Ikšķiles vidusskolas sporta zālē un divas reizes Tīnūžu pamatskolas sporta zālē.

Sākotnēji plānotas nodarbības 1.-4.klašu skolēniem – katrai klašu grupai atsevišķi.

Atbildot uz klātesošo vecāku jautājumiem, Guntis Šēnhofs informēja, ka tiks izvērtēta iespēja izveidot arī vienotu grupu 5., 6. un 7. klašu skolēniem.
Plānotā mēneša maksa par nodarbībām – 20 Ls.
Uzziņai:
Igors Miglinieks ir bijušais latviešu basketbolists, tagad treneris. Šogad Igors Miglinieks trenēs Kipras augstākās basketbola līgas komandu Limasolas “Apollon”. Spēlējis saspēles vadītāja pozīcijā, bijis Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs. 1988.gada Olimpisko spēļu čempions, 1992.gada Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvējs.
Pēc Latvijas Basketbola Savienības mājas lapā esošās informācijas Ilze Ose-Hlebovicka valstsvienībā spēlējusi no 1994.gada 10.aprīļa līdz 2007.gada 7.oktobrim sešu galveno treneru vadībā. Saspēles vadītāja. Piedalījusies 103 spēlēs, guvusi 574 punktus. Tai skaitā 48 oficiālās spēles, kurās gūti 254 punkti.Piedalījusies Eiropas āempionātu finālturnīros 1999. un 2007.gadā. Saņēmusi Ministru kabineta Goda rakstu.

Edgars Suraks pārstāvējis Latvijas jauniešu valstsvienības (U16, U18). Eiropas āempionātos, tai skaitā 1998. gadā, kad Latvija pirmo reizi vēsturē ar U18 komandu iekļuva pasaules āempionātā. Bijis menedžeris un treneris Latvijas izlasēs, Rīgas ASK, bet aizvadītajā sezonā strādāja vienīgajā Latvijas komandā Eirolīgā – Rīgas TTT.

RESURSSIM Sports

10 KOMENTĀRI

  1. Es savējo pieteicu, vēl tikai pašam pieteiktajam jātiek skaidrībā par savu gribēšanu 🙂

    Migliniekam ir sava vīzija, kāpēc darīt tā. Un ir arī pareizi – no 20 mazajiem 10 spēlētājus viena vecuma komandai var izaudzināt, bet 10 gatavus salasīt vecākās grupās Ikšķilē nav iespējams, jo nav… līdz šim audzināti sportisti. Tiem, kas 5. klasē un vecāki, manuprāt nav nekādu problēmu patstāvīgi braukt uz Ogres basketbola skolu. Mans vecākais tā arī vairākus gadus dara. Mazos tomēr nevar pa pasauli vienus pašus laist – vai basketbols, vai futbols, vai šahs. Ir jāvadā un ne visi to var veikt vai organizēt.

  2. Gribēju pieteikt savu dēlu Miglinieka basketbola skolā. Kad bija sapulce 2.sept. noslimojām. Tagad nekur nevaru atrast kontaktinformāciju. Varbūt kāds varētu pateikt kā lai ar šo basketbola skolu sakontaktē?

  3. Pirmais treniņš – labs! Bērni, protams, vēl dauzījās, bet treneris savāca. Nezinu, cik daudz bērniem var izskaidrot “jocīgo” vingrinājumu jēgu, bet noteikti ir vērts pamēģināt pateikt – kāpēc šo vai to darām. Tam noteikti ir ieplānots laiks N-tajā nodarbībā.<br />
    <br />
    Kā savu laiku izspēlējis basketbolists varu apliecināt, ka pirmajā nodarbībā piedāvātais patiešām ir nozīmīgs pirms basketbola spēlēšanas. Jo spēle arī iesācēja līmenī ir jēdzīga tikai tad, ja tās dalībnieki spēj izdarīt vismaz elementāras lietas – noķert bumbu, precīzi mest un apdomāti skriet kaut kur.<br />

  4. Ls 20 mēnesī ir ļoti saprātīga maksa. Tikpat jāmaksā par futbolu. Ogres BS ir Ls 3,50 mēnesī + ceļš ap Ls 15 + laiks ceļā. <br />
    <br />
    Protams, ja pašvaldība ne tikai rullētu asfaltu zem strītbola groziem un ne tikai appļautu stadionu ap salauztiem vārtiem, bet arī finansētu trenerus pie šiem groziem un vārtiem, skaitļi varētu būt kā Ogrē. <br />
    <br />
    Pašlaik jau labi, ka iedoti pietiekami laiki Ikšķiles un Tīnūžu sporta zālē. Paldies par to 🙂 Vēl jāsakārto, lai Ikšķiles un Tīnūžu sportisti ar skolas autobusu var aizbraukt un atgriezties no kaimiņu sporta zāles.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu