Ikšķiles centrālās daļas transporta kustības ceļu drošības audita atzinums

Ceļu drošības audita atzinums

Ikšķiles centrālā laukuma projektēšana turpinās, gribas gan uzreiz izlabot, jo turpinās ielu projektēšana.
To, cik kvalitatīvi tas tiek darīts, skatieties pielikumā kur redzams audita atzinums. Pašvaldībā joprojām nav ieraugāma centra koncepcija, jo diskusija ir tikai par to, kur brauks mašīnas, kā novirzīt automašīnu plūsmu, un kur
novietot mašīnas. Jā, arī tas ir svarīgi, bet kur tad pazudusi puse no metu konkursa sākotnējā uzstādījuma?

„Ikšķiles pilsētas centrālā laukuma vīzija un satiksmes organizācija pilsētas centrālajā daļā”. Priekš kam tad konkursa žūrijas komisija vērtējot ņēma pilsētbūvnieciskā, arhitektoniskā un kompozicionālā kvalitāte un centrālā laukuma plānojuma iekļaušanās vides un pilsētas kontekstā, ja vienīgais, kas ir bijis vajadzīgs – ceļu projekts?

Un pļaviņa pie skolas tā arī paliks iepriekšējā kvalitātē – ar koka vīriņu un viņa garajām kājām kā vienīgo vietu, kur apsēsties un divām dubļainām, pļaviņu
šķērsojošām taciņām.

1. Iesniegtie dokumenti un dati
Ceļu drošības audita veikšanai Ceļu satiksmes drošības direkcijā iesniegti projektēšanas biroja „A VIDE” sagatavoti Ikšķiles centrālās daļas transporta kustības risinājumi. Iesniegti četri risinājuma varianti.

Pēc telefoniskas sarunas starp audita pasūtītāju un izpildītāju no Ikšķiles pilsētas domes puses saņemts norādījums variantu Nr.4 neuzskatīt par primāri realizējamu (ierobežojums saistīts ar Skolas ielas posma, kurā veikta rekonstrukcija ar ES finanšu līdzdalību, nepieciešamību noteiktu laiku nemainīt statusu un izpildījumu).

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu