Līvciema iela pēc divām ziemām

Līvciema ielasrekonstrukcija posmā no Mūrkroga ielas līdz
Līvciema ielas rekonstrukcija posmā no Mūrkroga ielas līdz "Balceriem" (505 metru garumā) pēc divām ziemām.

Sveiki Ikšķile, 2008. gada oktobrī noslēdzās pašvaldības iepirkums Līvciema ielas rekonstrukcija posmā no Mūrkroga ielas līdz “Balceriem” (505 metru garumā), kurā vinnēja CBF Binders.

Par 265 295,31 LVL ielas rekonstrukcija tika pabeigta 2009. gada pavasarī. Šis ielas segums nu jau ir pārdzīvojis divas ziemas. Kā redzams bildēs sešas plaisas visā ceļa platumā un citi bojājumi uz 505 metru atjaunotā posma garuma. Katru gadu dzirdam, ka ceļi tiek atjaunoti un cik daudz naudas ir iztērēts ceļu remontā un izbūvē.

Jautājumi kas rodās varētu būt šādi:
Kāpēc rodas ceļa seguma bojājums jau pēc diviem gadiem?
Maz naudas, bargas ziemas, slikti ceļu būves inženieri vai sliktas kvalitātes asfalts?
Pasūtītājs taču ir paredzējis iepirkumā asfalta segumu atbilstošā kvalitātē, bet kādā kvalitātē tas ir uzklāts?
Kas un par kādiem līdzekļiem labos sabojāto posmu, lai tas nokalpotu tam paredzēto laiku?

Šādiem ceļu segumiem bez problēmām būtu jākalpo vismaz gadus septiņus desmit un vairāk, jo nekāda īpašā noslodze uz šī ceļa posma nenotiek, ja nu vienīgi ziemā traktors stumda sniegu. Problēmas mūsu valstī ar ceļiem ir pamatotas jau gadu desmitiem. Un ceļu būves tradīcijas ir pārņemtas ne tās labākās. Arī pērn uzklātiem asfaltiem rodas bojājumi jau pirmajos gados!

Tad nu turpināsim braukt pa bedrainajiem ceļiem arī pēc pieciem un desmit gadiem, kamēr ceļu būvnieki lepni brauks džipos.
Šobrīd Ikšķilē veic apjomīgus ielu un ceļu būves darbus.

Kādu ceļu izbūves kvalitāti mēs varam sagaidīt no “Binders” šoreiz?

Ar cieņu,
Oskars

9 KOMENTĀRI

  1. interesantakais ir tas,ka tie Bindera darbi notiek nesistematiski-dienam neredz nevienu stradajam.Paris vecu pasez un uzsmeke-tad atkal nosvist.Darbi nevedas uz prieksu-tie kurmju rakumi nostaves lidz rudenim un tad,kad saks sals pienemties speka vajadzes asfaltet.Pec darba gaitas gruti gaidit labu kvalitati.Ceriba mirst pedeja.

  2. Kurmji sarakushi visu Ikskili, nevar ne iziet ne izbraukt vienas bedres. Parasti jau saimnieks sakaarto māju un sētu, tad aicina cieminjus. Tagad tukstosus cilveku aicina uz izraknāto pilsētu. Cerams ka kadreiz kads no cieminjiem gribes atgriezties Ikskilē. Var jau sabojāt tēlu ar pirmo iespaidu vien;(

  3. Kāda jēga zvanīt Zatleru Valdim, ja nav kārdinājuma tik vien, ka pakrist uz nerviem tepat rakņājošamies G,Kurmim (tel.mob. LMT 29430141)? Tas reizēm uz dažiem iedarbojas varen’ erotiski.

  4. Nu Kurmim nav jēgas zvanīt… ir jau zināms, ka viņam “viss ir …..”<br />
    <br />
    Principā pat pasūdzēties nav kam, jo VARAM jau ir bezzobaina, izņemot tos gadījumus, kas lemti ZZS un JL koalīcijā augstākā līmenī…

  5. Pazvaniet taāu vēl kāds G.Kurmja kungam! Vai vismaz aizsūtiet īsziņu ar tekstu: “Lūdzu beidzot sakārto Ikšķiles centru!” (Tel.mob. LMT: 29430141).<br />
    Bet Ikšķile uz Līgo svētkiem gaida ciemos vai visu Latviju. Laipni lūdzam mūsu purvā zem šosejas viadukta!<br />
    Nu un jēga tam, ka Ikšķiles iedīvotāji ir sašutuši par “Bindera” produktu zemo kvalitāti un neprofesionāli “padarīto darbu”? Bet viss taāu turpinās. “Binders” vienmēr vinnē “konkursus”. Kā tur bija tai latv.tautas sakāmvārdā: Roka roku nomazgāja, abas netīras? Dotajā mirklī lielā pļanāka ar īpašajām ekstrām mašīnu laušanai ir “Bindera” nopelns. Ar Ikšķiles domi cieši saistītā uzņēmuma “Līvi” šefs Rubeņa kungs (tel. LMT: 29430815) saka, ka “Līvi” par to neatbild, bet atbild domes izpilddirektors G.Kurmis (Tel. LMT: 29430141), kurš savukārt saka, ka “līstot taāu lietus, un neko nevarot ar tām bedrēm izdarīt, jo esot taāu “slapš”. Un “Binders”, kuram (pēc Rubeņa vārdiem) esot pat līgums ar Ikšķiles domi, ka par cik tur naudiņām tā peļķe zem Rīgas – D-pils šosejas viadukta tikšot pienācīgi “uzmanīta”. Nu jau kuro dienu peļķe tikai aug izmēros un dziļumā, un to novērst negrasās neviens no šeit pieminētajiem. Bet šodien it kā laikam ir darba diena, 21.jūnijs, taāu ne pašvaldības darboņi, ne “Binders” neko un nemaz nedara. Bet “klusā daba ar peļķi” ir tā vērts. Tur pat lielas un cienījamas apvidus automašīnas brauc cauri lēnām un taustīdamās. Interesanti ir šādi jautājumi:<br />
    1) Par ko tad mēs te galu galā maksājam nodokļus un kur tie paliek, ja kaut kas noderīgs šai pilsētā notiek tikai par “Eiropas” naudām;<br />
    2) Kad beidzot no visādiem tur Binderiem, Kurmjiem, Rubeņiem kāds paprasīs, lai darbi tiek izdarīti kārtīgi;<br />
    3)Ja tie ceļu darbi tik tiešām maksā tik lielu naudu, kur tad ir apzeltītās ceļa apmales? (daži šeit redzamie foto ir īpasi daiļrunīgi).

  6. Par plaisām asfaltā un kontrolaku nelīdzeni ieasfaltētajiem vākiem pilnīgi piekrītu Oskara foto, ielas apmales iespējams ir bojātas ziemā stumjot sniegu vai arī ar smago celtniecības tehniku.Bet vispār ar bažām gaidu nākamo “Binders” ceļu būves projekta izpildījumu dabā vai prezīzāk Skolas ielas rekonstrukciju.Lai nu izdodas būvniekiem un mums iedzīvotājiem tiek sakartota un kvalitatīva iela ar eksplutācijas ilgumu vismaz 7 gadi.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu