Ivars Kalviņš saņem LZA lielo medaļu

Ivars Kalviņš, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors.
Ivars Kalviņš, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors.

Ceturtdien 26.novembrī Ivars Kalviņš LZA pilnsapulces laikā tika apbalvots ar LZA Lielo medaļu par jaunu, konkurētspējīgu ārstniecisko preparātu izveidošanu un inovatīvas ievirzes stiprināšanu Latvijas Organiskās sintēzes institūtā.

Izcilais zinātnieks klātesošajiem nolasīja lekciju „Inovācija Latvijā – ilūzija vai realitāte”.

Ikšķilietis Akadēmiķis Ivars Kalviņš – Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors, Medicīnas ķīmijas nodaļas vadītājs un Karbofunkcionālo savienojumu ķīmijas nodaļas vadītājs.

2 KOMENTĀRI

  1. Vissirsnīgākie laba un izdošanos vēlējumi I. Kalviņa k-gam.!<br />
    Papildinot Antru, vēl gribas piebilst, ka vienīgāzaudētāja finašu nepiešķiršanas gadījumā varētu būt tikai Latvijas valsts un protams arī tās iedzīvotāji. Pieņemu, ka pasaulē netrūkst ieinteresētas institūcijas, kas varētu šo izgudrojumu nopirkt. Tikai tad Latvija varēs turpināt sapņot par savu nerealizēto “nokiu”. Tas būs žēlīgi.

  2. Visdziļākā cieņa Ivaram Kalviņam. Medaļa – vienmēr labi, bet ir arī cita realitāte: “Iespējams, jaunā aktīvās vielas molekula, kas tiek dēvēta par jauno mildronātu, varētu kļūt par tik ļoti ilgoto un sapņoto “latviešu Nokia” — oriģinālu, pasaulē plaši pazīstamu un pieprasītu preci, kas nestu bagātīgu peļņu. Pašlaik gan krietni reālāka šķiet iespēja, ka naudas taupīšanas nolūkos mildronāta izgudrotāji… zaudēs darbu. “Taupot graudus, kaujam vistiņas, kas dēj zelta oliņas,” plānoto dramatisko zinātnes finansējuma samazinājumu šogad un 2010.gadā komentē viens no mildronāta izgudrotājiem Latvijas Organiskās sintēzes institūta (OSI) direktors Ivars Kalviņš.” Diena, 8.11

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu