Mistiska bedre uz Rīga-Daugavpils šosejas Ikšķilē (papildināta)

Remontdarbi uz Rīga-Daugavpils šosejas. Satiksmes ierobežojums.
Remontdarbi uz Rīga-Daugavpils šosejas. Satiksmes ierobežojums.

Šodien uz Rīga-Daugavpils šosejas atjaunota satiksme pa abām joslām, tomēr vēl līdz pirmdienai, 16.maijam, atļautais braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 70 kilometriem stundā pirms tam atļauto 90 kilometri stundā vietā.

Pilnīgi noteikti zināms, ka iesēdums nav radies izskalojuma dēļ un iesēdums nav saistīts arī ar pirms diviem gadiem veikto autoceļa rekonstrukciju, kuras laikā tika veikta vecā asfalta nofrēzēšana un jauna uzklāšana,” uzsver LVC.
Tā kā iesēduma rašanās iemesls nav īsti skaidrs, ceļu dienesta darbinieki šo posmu vēl pārbaudīšot un pievērsīšot pastiprinātu uzmanību.

VAS «Latvijas Valsts ceļi» ziņa šodien no rīta.

Piektdien uz autoceļa Rīga-Daugavpils Ikšķilē izveidojies “izskalojums”, informē «Latvijas valsts ceļi».
Izskalojums izveidojies aptuveni 200 metrus aiz Ikšķiles autobusu pieturas Rīgas virzienā. Tas ir šosejas labajā joslā.
Līdz defekta novēršanai maksimālais atļautais braukšanas ātrums samazināts līdz 70 un 50 kilometriem stundā. Tāpat izveidots brauktuves sašaurinājums, satiksme tiek organizēta pa vienu joslu.
Autoceļa defektu plānots novērst šīs dienas laikā, kas arī izdarīts.

Bedre atrodas tikai 2 metrus no vietas kur sākās Rīga-Daugavpils šosejas rekonstruētā daļa.

Aptuveni 50 metri Rīga-Daugavpils šosejas, kas atrodas pirms salabotās bedres vietas, ir uz sabrukšanas robežas. Kādēļ LVC nepieņēma lēmumu par šo 50 metru rekonstrukciju 2007 gadā?

Informācija no Apollo.lv arhīva

Svētdiena, 16. decembris (2007) 12:11

Par Ls 13,55 miljoniem sakārtos Daugavpils šosejas posmu no Salaspils līdz Ikšķilei

Daugavpils šosejas posma no Salaspils līdz Ikšķilei sakārtošana izmaksās 13,55 miljonus latu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) rīkotajā konkursā par 11,2 kilometru garā posma sakārtošanu tika saņemti divi piedāvājumi un par uzvarētāju atzīta SIA «Binders».

Kā aģentūrai LETA skaidroja LVC, sakārtošanas laikā paredzēta pamatceļa seguma rekonstrukcija taisnvirziena kustības joslām, seguma uzlabošana esošajos autobusu pieturvietu paplašinājumos un ātruma maiņas joslās vienlīmeņa pieslēgumu zonā, esošo autobusu pieturvietu platformu pārbūve un paviljonu remonts.

Tāpat paredzēta rampu seguma uzlabošana esošajā platumā ceļu mezglos ar Rīgas apvedceļu, papildu kreisā pagrieziena joslu izbūve uz sadalošās joslas rēķina svarīgākajos krustojumos un pieslēgumos, paredzot iespēju nākotnē šos krustojumus aprīkot ar luksoforiem, iebūvējot rezerves caurules zem brauktuves kabeļu ievietošanai, kā arī horizontālā marķējuma atjaunošana.

Kreisā pagrieziena joslas uz Daugavpils šosejas izbūvēs Enerģētiķu ielas pieslēgumam Salaspilī, pie Rīgas ielas un nobrauktuves uz Daugavas parku, neparedzot kreiso pagriezienu no Ogres virziena uz Daugavas parku, lai varētu izveidot standartam atbilstošu gājēju pāreju, Līvzemes ielas pieslēgumam, nobrauktuves uz Saulkalnes dzelzceļa staciju pieslēgumam.

Atbilstoši situācijai pamatceļam pieslēgumu zonā tiks paredzēta braukšanas ātruma samazināšana, uzstādot attiecīgās ceļazīmes.

http://www.apollo.lv/portal/auto/articles/163492

7 KOMENTĀRI

  1. mainas viens satiksmes ministrs pec otra:viens aizraujas ar lidostam,otrs ar radu iekartosanu.Vai ka gribetos redzet sakartotus celus!!!Miljoni aiztek,nodoklus maksajam,pieredzi arzemes smelamies-tikai rezultats ka nav ta nav.Tie jau nav celi,bet ielapaini zirgu deki.Man un maniem arzemju viesiem-kauns.Vai ieprieksejiem satiksmes ministriem tada nav?

  2. Tas ir cits asfalts kas remontēts par tiem miljoniem, tur kur ir bedre, tur nekādi remonti nav bijuši. Tā kā autoram un portālam vajadzētu padomāt pirms liek iekšā citus rakstus (runa ir par bezsakarā pivienoto rakstu par remontu Salaspils – Ikšķile posmā pirms 3 gadiem, kurš starpcitu ir veikts kvalitatīvi) kuri nav saistīti ar šo rakstu. Kārtējo reizi parādās portāla profesionalitātes trūkums. žel

  3. Par nekvalitatīvi ieklāto asfaltu var katrs parliecinaties posma pie zaļajam salām, kur plaisas asfaltā ir vairākās vietās. manuprāt pēc ieklāšanas pagajušas tikai divas ziemas;(

  4. Nesen noskatoties televizijas sižetu, kurā atbildēdams par slikti veiktajiem darbiem ‘žagojās’ Binders pārstāvis, radās zināms satraukums par Skolas ielas kvalitāti un dzīvotspēju. Ļoti ceru, ka satraukumam nav pamata un mūsu pašvaldība atbildīgi sekos līdzi SIA paveiktajam.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu